AMA/FIM SX – Πέμπτη νίκη για τον R.Villopoto, αήττητος ο J.Barcia(video)

Στον ένατο γύρο του AMA/FIM Supercross στο St.Louis ο Ryan Villopoto πέτυχε την πέμπτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Supercross Class σε μια πίστα όπου είχε πριν δύο χρόνια ένα σοβαρό ατύχημα. Στην Lites Ανατολής ο Justin Barcia συνέχισε να είναι ο μοναδικός αναβάτης φέτος που γεύεται την νίκη.

Κατηγορία Supercross Class
Στο St.Louis ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Villopoto είχε του λόγους του να είναι επιφυλακτικός καθώς στον συγκεκριμένο αγώνα το 2010 είχε ένα σοβαρό ατύχημα που τον άφησε ένα χρόνο στην αποθεραπεία. Η καλή του εκκίνηση στον τελικό αλλά και την κακή εκκίνηση των Ryan Dungey και James Stewart τον έφεραν σχετικά εύκολα στην πρώτη θέση αφού είχε να αντιμετωπίσει συναγωνισμό από άλλους οδηγούς. Ένας από αυτούς που δυσκόλεψαν τους διεκδικητές του πρωταθλήματος να βρεθούν μπροστά ήταν ο David Millsaps που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για δύο γύρους μέχρι να τον περάσει ο Villopoto. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον νικητή του αγώνα βρέθηκε και ο Ryan Dungey. Μετά την πτώση του στα προκριματικά είχε τραυματιστεί στον ώμο και οδηγούσε και αυτός επιφυλακτικά, στην συνέχεια το γεγονός αυτό τον επηρέασε στην εκκίνηση, δεν έφυγε καλά και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις προσπεράσεις του με τους πολύ ανταγωνιστικούς στο St.Louis Millsaps και Justin Brayton. Ο τελικά Dungey κατάφερε να βρεθεί στην δεύτερη θέση καλύπτοντας μάλιστα σημαντική απόσταση από τον πρωτοπόρο και νικητή του αγώνα Villopoto.  Μετά τους Trey Canard, Chad Reed και Cole Seely την σκυτάλη να ανεβάσει την Honda στο βάθρο πήρε ο Brayton πραγματοποιώντας την καλύτερη ολοκληρωμένη προσπάθεια του φέτος τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Ανεβαίνοντας συνέχεια θέσεις ο kevin Windham κατάφερε με σταθερή απόδοση να αναρριχηθεί και να τερματίσει στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο J.Stewart που δεν είχε καλή εκκίνηση και ξεκίνησε τελευταίος μετά την πτώση του στον πρώτο γύρο. Αντίθετα ο Millsaps την καλή του εκκίνηση δεν μπόρεσε να την μετουσιώσει στο πρώτο του φετινό βάθρο πέφτοντας στην έκτη θέση. Στον αγώνα συμμετείχε για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία και ο Marvin Musquin από την Lites Δύσης πάνω σε ένα SXF350.

Οι νικητές της SX Class R.Villopoto, R.Dungey και J.Brayton.

Αποτελέσματα Supercross Class, St. Louis
1. Ryan Villopoto Kawasaki
2. Ryan Dungey  KTM
3. Justin Brayton Honda
4. Kevin Windham  Honda
5. James Stewart Yamaha
6. Davi Millsaps Yamaha
7. Jake Weimer  Kawasaki
8. Brett Metcalfe  Suzuki
9. Marvin Musquin  KTM
10. Nicholas Wey Kawasaki

Ο J.Barcia είναι μπροστά από τον συναγωνισμό της Lites Ανατολής παραμένοντας αήττητος.

Κατηγορία Lites Ανατολής
Η στιγμή που όλοι περίμεναν στην κατηγορία με τους Justin Barcia και Ken Roczen να είναι μπροστά μετά την εκκίνηση του τελικού ήρθε στο St.Louis μόνο που η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο Barcia πήρε την εκκίνηση και πίσω του βρέθηκε ο Roczen αλλά ο γερμανός δεν κατάφερε ποτέ να ακολουθήσει τον ρυθμό του πρωταθλητή και πρωτοπόρου της βαθμολογίας, αντίθετα μάλιστα, έπεσε στα νύχια του τρίτου και “rookie” της κατηγορίας Justin Bogle που διεκδικούσε με αξιώσεις την δεύτερη θέση από τον Roczen. Στο τέλος του αγώνα ο Roczen πήρε την δεύτερη θέση αφού ο Bogle είχε μια πτώση χάνοντας αρκετές θέσεις, Πίσω από την πρώτη τριάδα υπήρχαν πολλές και σημαντικές μάχες αλλά αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Blake Wharton που από την έβδομη θέση όπου ξεκίνησε κατάφερε να τερματίσει τρίτος εκμεταλλευόμενος την πτώση του πέμπτου τελικά Bogle. Τέταρτος τερμάτισε ο Darryn Durham με έκτο τον Jake Canada που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Οι νικητές της Lites Ανατολής J.Barcia, K.Roczen και B.Wharton.



Αποτελέσματα Lites Ανατολής, St.Louis
1. Justin Barcia  Honda
2. Ken Roczen  KTM
3. Blake Wharton  Honda
4. Darryn Durham Kawasaki
5. Justin Bogle Honda
6. Jake Canada  Honda
7. Malcolm Stewart KTM
8. Kyle Cunningham  Yamaha
9. Blake Baggett Kawasaki
10. Alex Martin Honda

Supercross Class 
1. Ryan Villopoto 205
2. Ryan Dungey  192
3. James Stewart  152
4. Chad Reed  128
5. Kevin Windham  123
6. Jake Weimer  120
7. Justin Brayton  116
8. Brett Metcalfe  113
9. Davi Millsaps  109
10. Mike Alessi  98

Lites Ανατολής
1. Justin Barcia 75
2. Ken Roczen – 57
3. Darryn Durham  56
4. Blake Wharton  56
5. Justin Bogle 43
6. Jake Canada  41
7. Blake Baggett  40
8. Hunter Hewitt  31
9. Malcolm Stewart 29
10. Kyle Cunningham  28

Lites Δύσης
1. Dean Wilson  116
2. Eli Tomac  114
3. Cole Seely  101
4. Marvin Musquin  89
5. Nico Izzi  78
6. Matt Moss  73
7. Zach Osborne  67
8. Travis Baker  63
9. Tyla Rattray  60
10. Jason Anderson  58

Επόμενος αγώνας 10/03/12 Daytona FL

Ακολουθούν video’s με τους δύο τελικούς του αγώνα.

Supercross Class 

Lites Δύσης

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...