AMA/FIM SX – Ο Β.Wharton έσπασε το αήττητο(video)

Στον ενδέκατο γύρο του ΑΜΑ/FIM Supercross στην Indianapolis ο Blake Wharton μετά από ένα επεισοδιακό αγώνα κέρδισε τον αγώνα και έσπασε το αήττητο του πρωτοπόρου της βαθμολογίας στην Lites Ανατολής Justin Barcia. Στην μεγάλη κατηγορία ο Ryan Villopoto πήρε την έκτη του φετινή νίκη αλλά το γεγονός της ημέρας ήταν τραυματισμός και εγκατάλειψη του James Stewart..

Κατηγορία Supercross Class
Στην προκριματική του σειρά ο James Stewart είχε μια πτώση στην αρχή του αγώνα που δυστυχώς, έφερε ένα οδηγό να πέφτει επάνω την στιγμή που βρισκόταν στο έδαφος. Ο Stewart μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου δεν διαπιστώθηκε κάτι σοβαρό αλλά αποφασίστηκε να του γίνουν περαιτέρω εξετάσεις λόγω της σοβαρότητας του ατυχήματος. Όπως ήταν λογικό ο Stewart δεν αγωνίστηκε και έτσι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Villopoto έμεινε μόνος στην διεκδίκηση του τίτλου. Ωστόσο ο τελικός δεν ήταν εύκολος για τον Villopoto. Μετά την εκκίνηση μπροστά έφυγαν οι Mike Alessi και Justin Brayton με τον Villopoto να βρίσκεται στην πέμπτη θέση αλλά να ανεβαίνει γρήγορα.

Από του πέντε διεκδικητές του πρωταθλήματος στην αρχή της σεζόν, ο R.Villopoto είναι ο μόνος που συνεχίζει.

Στον πέμπτο γύρο ο Brayton έσπασε την αντίσταση του πρωτοπόρου Alessi και πέρασε μπροστά ενώ μετά από δυνατές μάχες με τον Bret Metcalfe, ο Villopoto βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Χωρίς να βιάζεται και περιμένοντας την έξαρση του Brayton να καταλαγιάσει, ο Villopoto έκανε τελικά την κίνηση του στον 15ο γύρο, πήρε την πρωτοπορία και τελικά τον έκτο του φετινό αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Brayton με τρίτο τον Davi Milsaps που έκανε ένα φοβερό αγώνα ξεκινώντας από την όγδοη θέση. Η μαχητικότητα του Metcalfe τον έφερε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον Cole Seely που ξεπέρασε τα προβλήματα με πτώσεις που είχε ολόκληρην την ημέρα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Mike Alessi που όπως αναφέραμε πιο πάνω πήρε την εκκίνηση.

Αποτελέσματα Indianapolis, Supercross Class
1. Ryan Villopoto  Kawasaki
2. Justin Brayton Honda
3. Davi Millsaps Yamaha
4. Brett Metcalfe  Suzuki
5. Cole Seeley Honda
6. Mike Alessi Suzuki
7. Marvin Musquin KTM
8. Broc Tickle Kawasaki
9. Weston Peick  Kawasaki
10. Nico Izzi Yamaha

 

Οι νικητές της Supercross Class, R.Villopoto, J.Brayton και D.Millsaps.

 

Κατηγορία Lites Ανατολής
Ο αγώνας στην Indianapolis ήταν γεμάτο εκπλήξεις, όχι μόνο γιατί ο Blake  Wharton κέρδισε τον αγώνα αλλά γιατί εφαρμόστηκε ένας κανονισμός που δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ σε αγώνα Supercross.  Η πρώτη εκκίνηση του αγώνα έφερε τους Blake Bagget και Ken Roczen να οδηγούν την κούρσα όμως η άσχημη πτώση του Kyle Cunongham ανάγκασε την οργάνωση να βγάλει την κόκκινη σημαία και να σταματήσει τον αγώνα. Στην επανεκκίνηση οι οδηγοί μπήκαν στην σειρά σύμφωνα με την θέση που είχαν περάσει την γραμμή του τερματισμού στον τελευταίο από τους πέντε γύρους, κάτι που έχουμε δει σίγουρα σε αγώνες του MotoGP αλλά ποτέ σε αγώνα Supercross. Μετά την δεύτερη εκκίνηση ο Roczen συνέχισε να οδηγεί τον αγώνα για ακόμα δύο γύρους αφού είχε μια πτώση μετά από ένα γλίστρημα του μπροστινού τροχού. Έτσι ο Wharton βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα που εντομεταξύ είχε περάσει τους Darryn Durham και Bagget ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Justin Barcia είχε καταφέρει να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση μετά από κακή εκκίνηση. Οι τρεις πρώτοι για τους επόμενους οχτώ γύρους έπιασαν δυνατό ρυθμό ωστόσο κανένας τους δεν κατάφερε να ξεχωρίσει τερματίζοντας με αυτήν την σειρά. Ο Wharton το πίστευε εδώ και καιρό και τελικά κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη δίνοντας την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Από την άλλη ο  Durham είναι ο πιο ανεβασμένος οδηγός των τελευταίων αγώνων και το απέδειξε με μια δεύτερη θέση ενώ ο τρίτος Barcia είδε το αήττητο του να σπάει μετά από τέσσερις αγώνες κυριαρχίας. Παρά την καλή του εκκίνηση ο Bagget δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση αντίθετα, ο Jake Canada εντυπωσίασε αφού μπήκε για ακόμα μια φορά στην πρώτη εξάδα τερματίζοντας πέμπτος και  αφήνοντας τον Justin Bogle έκτο.

Αποτελέσματα Indianapolis, Lites Ανατολής
1. Blake Wharton  Suzuki
2. Darryn Durham  Kawasaki
3. Justin Barcia  Honda
4. Blake Baggett  Kawasaki
5. Jake Canada  Honda
6. Justin Bogle Honda
7. Matthew Lemoine Kawasaki
8. Tyler Bowers Kawasaki
9. Les Smith  KTM
10. Shawn Rife  Honda

Οι νικητές της Lites Ανατολής, B.Wharton, D.Durham και J.Barcia.

Βαθμολογίες
Supercross Class 

1. Ryan Villopoto 246
2. Ryan Dungey  192
3. James Stewart  177
4. Davi Millsaps  151
5. Kevin Windham  146
6. Justin Brayton  143
7. Brett Metcalfe  142
8. Jake Weimer  134
9. Chad Reed  128
10. Mike Alessi  128

Eastern Regional Supercross Lites Class Season Standings
1. Justin Barcia  120
2. Darryn Dunham  98
3. Blake Wharton  97
4. Blake Baggett  80
5. Ken Roczen 80
6. Jake Canada  72
7. Justin Bogle 61
8. Kyle Cunningham  43
9. Malcolm Stewart  42
10. PJ Larsen  38

Lites Δύσης
1. Dean Wilson  116
2. Eli Tomac  114
3. Cole Seely  101
4. Marvin Musquin  89
5. Nico Izzi  78
6. Matt Moss  73
7. Zach Osborne  67
8. Travis Baker  63
9. Tyla Rattray  60
10. Jason Anderson  58

Επόμενος αγώνας 24/03/12 Toronto ON.

Ακολουθούν video’s με τους δύο τελικούς του αγώνα.

Supercross Class

Lites Ανατολής 

4031 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 πραγματοποιήθηκε υπό βροχή στην Πορτογαλία όπου η...