MXGP – Θρίαμβος ΚΤΜ στον πρώτο αγώνα στο Μεξικό(video)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross διεξήχθει στο Μεξικό λίγο έξω από την πόλη της Guadalajara. Παρά τα οργανωτικά προβλήματα, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την ΚΤΜ να θριαμβεύει τόσο στην ΜΧ1 με τον Antonio Cairoli όσο και με τον Jeffrey Herlings στην ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο αγώνας κινδύνεψε να μην ολοκληρωθεί όταν στα προκριματικά του Σαββάτου οι οδηγοί αποφάσισαν να μην αγωνιστούν λόγω τις υπερβολικής σκόνης που υπήρχε στα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Τελικά στους προκριματικούς αγώνες της ΜΧ1 και της ΜΧ2 συμμετείχαν μόνο οι wild card συμμετέχοντες και οι γνωστοί οδηγοί Michael Leib και Max Anstie της ΜΧ2. Την Κυριακή οι διοργανωτές βελτίωσαν αισθητά την κατάσταση και οι αγώνες έγιναν κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.  Στο πρώτο σκέλος μπροστά μετά την εκκίνηση ξεχύθηκαν οι Clement Desalle και Christophe Pourcel δίνοντας όμορφες μάχες για την πρώτη θέση. Πίσω τους από απόσταση βολής παρακολουθούσε την εξέλιξη ο πρωταθλητής Antonio Cairoli και όταν καταλάγιασαν κάπως τα πράγματα, έκανε την επίθεση του περνώντας τον C.Pourcel για την δεύτερη θέση. Προς το τέλος του σκέλους ο Cairoli κατάφερε να περάσει και τον Desalle κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Desalle με τρίτο τελικά τον Ken deDycker αφού ο C.Pourcel έμπλεξε με το πράσινο πλαστικό οριοθέτησης της πίστας που είχε βρεθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τερματίζοντας πολύ πίσω. Μετά από κακές εκκινήσεις οι  Gautier Paulin, Kevin Strijbos και Tanel Leok τερμάτισαν τέταρτος πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Πάντα αποτελεσματικός ο Α.Cairoli.

Στο δεύτερο σκέλος ο Xavier Boog πήρε την εκκίνηση αλλά γρήγορα τον πέρασε ο C.Pourcel οδηγώντας το σκέλος. Στον 13ο γύρο όμως δέχτικε την επιτυχημένη επίθεση του Deasalle και λίγο μετά και του David Philippaerts που ανέβασε ρυθμό στους τελευταίους γύρους. Η απόδοση του Philippaerts τον έφερε τελικά μέχρι και την πρώτη θέση την οποία και κατάλαβε στο τέλος του σκέλους. Δεύτερος τερμάτισε ξανά ο Deasalle με τρίτο τον Cairoli που άφησε τέταρτο στους τελευταίους γύρους τον C.Pourcel. Μετά από έναν ακόμα σταθερό αγώνα ο deDycker τερμάτισε πέμπτος με έκτο τον Leok. Με την τρίτη του θέση στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli πήρε και το GP με τον Desalle στην δεύτερη θέση και τον Philippaerts τρίτο.

Αποτελέσματα Guadalajara, MX1 
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 45
2. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 44
3. David Philippaerts (ITA, Yamaha), 36
4. Ken de Dycker (BEL, KTM), 36
5. Tanel Leok (EST, Suzuki), 30
6. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), 27
7. Kevin Strijbos (BEL, KTM), 27
8. Jonathan Barragan (ESP, Honda), 26
9. Rui Goncalves (POR, Honda), 25
10. Christophe Pourcel (FRA, Kawasaki), 23

Τρίτη φετινή νίκη του J.Herlings μέσα σε τέσσερις αγώνες.

Κατηγορία ΜΧ2
Στο πρώτο σκέλος για την κατηγορία ο Jeremy vanHorebeek πήρε την εκκίνηση και οδήγησε το σκέλος μέχρι να τον περάσει ο ομόσταυλος του και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jeffrey Herlings. Από την τέταρτη θέση και μετά από μια μάχη διαρκείας με τον Valentin Teillet, o Tommy Searle κατάφερε να φτάσει τελικά μέχρι και την δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον vanHorebeek. Μετά από κακή εκκίνηση ο Dylan Ferrandis πέρασε στον τελευταίο γύρο στην τέταρτη θέση, αφήνοντας τον Jordi Tixier πέμπτο. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο vanHorebeek πήρε την εκκίνηση αλλά ο Herlings τον πέρασε άμεσα στον δρόμο του για την κατάκτηση του τρίτου του φετινού αγώνα. Ο Searle αν και ξεκίνησε καλά είχε μια πτώση στον πρώτο γύρο που τον έριξε στην δωδέκατη θέση από την οποία κατάφερε να αναρριχηθεί στην δεύτερη, μόλις δυο γύρους πριν από τον τερματισμό. Τρίτος και πάλι ήταν ο vanHorebeek με τέταρτο αυτήν την φορά τον Joel Roelants και πέμπτο τον Christophe Charlier. Με την τελική του επικράτηση και στα δύο σκέλη ο Herlings πήρε την νίκη στο GP με τον Searle δεύτερο και τον vanHorebeek τρίτο.

Αποτελέσματα Guadalajara, MX2 
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50
2. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 44
3. Jeremy van Horebeek (BEL, KTM), 40
4. Joel Roelants (BEL, Kawasaki), 33
5. Christophe Charlier (FRA, Yamaha), 30
6. Jordi Tixier (FRA, KTM), 29
7. Jake Nicholls (GBR, KTM), 26
8. Max Anstie (GBR, Honda), 25
9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 20
10. Alessandro Lupino (ITA, Husqvarna), 20

Όμορφες μάχες είχαμε μεταξύ του C.Desalle #25 και του C.Pourcel #377.

Βαθμολογίες
MX1 

1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 178
2. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 149
3. Gautier Paulin (FRA, Kawasaki), 134
4. Ken de Dycker (BEL, KTM), 131
5. Christophe Pourcel (FRA, Kawasaki), 129
6. David Philippaerts (ITA, Yamaha), 105
7. Kevin Strijbos (BEL, KTM), 103
8. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), 99
9. Tanel Leok (EST, Suzuki), 92
10. Rui Goncalves (POR, Honda), 79

MX2 
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 194
2. Jeremy van Horebeek (BEL, KTM), 154
3. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 153
4. Joel Roelants (BEL, Kawasaki), 118
5. Jordi Tixier (FRA, KTM), 107
6. Max Anstie (GBR, Honda), 105
7. Jake Nicholls (GBR, KTM), 95
8. Dylan Ferrandis (FRA, Kawasaki), 91
9. Alessandro Lupino (ITA, Husqvarna), 80
10. Harri Kullas (FIN, Suzuki), 76

Επόμενος αγώνας 20/05/12 Beto Carrero Βραζιλία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4023 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Παρακολουθήστε ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 15ου γύρου του AMA Supercross 2024 που πραγματοποιήθηκαν στην...