MXGP – Νίκη C.Desalle στην Σουηδία και αλλαγή σκηνικού στις βαθμολογίες(video)

Ο ένατος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στην Uddevalla της Σουηδίας ανέδειξε μεγάλο νικητή στην ΜΧ1 τον Clement Desalle κερδίζοντας και τα δύο σκέλη σε έναν αγώνα όπου τελικά πήρε και την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Νικητής στην ΜΧ2 ήταν ο Tommy Searle που και αυτός μείωσε σημαντικά την βαθμολογική διαφορά του από τον πρωτοπόρο Jeffrey Herlings.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο αγώνας της Σουηδίας επιφύλασσε  δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Antonio Cairoli που έχασε την πρωτοπορία της βαθμολογίας όταν αναγκαστικέ να εγκαταλείψει και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος μια πέτρα σφήνωσε στο μπροστινό γρανάζι της μοτοσυκλέτας του ιταλού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει εγκαταλείποντας μόλις στον δεύτερο  γύρο ενώ στο δεύτερο σκέλος η τύχη του πρωταθλητή και πρωτοπόρου της βαθμολογίας δεν άλλαξε και μετά από μια έξοδο,  κόλλησε στην λάσπη χωρίς να καταφέρει να ξεκολλήσει ποτέ από αυτήν. Στον αγώνα τώρα ο Christophe Pourcel πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και οδήγησε τον αγώνα έχοντας πίσω του τον Desalle. O βέλγος έκανε την κίνηση του στον γάλλο στον ένατο γύρο, παίρνοντας την πρωτοπορία και τελικά κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο το σκέλος. Ο C.Pourcel που αντιμετώπισε στομαχικά προβλήματα στην αρχή της ημέρας, συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση την οποία και τερμάτισε. Από την αρχή μέχρι και τον τέλος του σκέλους ο Sebastian Pourcel οδήγησε στην τρίτη θέση ενώ ο Shaun Simpson έκανε τον καλύτερο φετινό του αγώνα τερματίζοντας τέταρτος. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε τελικά ο Kevin Strijbos μετά από πολύ κακή εκκίνηση με έκτο τον Tanel Leok.

Ο C.Desalle πήρε την πρωτοπορία στην βαθμολογία στην ίδια πίστα που την έχασε πέρσι.

Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο C.Pourcel πήρε την εκκίνηση όμως ο Desalle κατάφερε να τον περάσει αυτήν την φορά στον έβδομο γύρο. Ο C.Pourcel προσπάθησε να πάρει ξανά την πρώτη θέση που θα του χάριζε και την νίκη στο GP, όμως ο Desalle έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αυτήν την περίοδο, κρατώντας την πρώτη θέση και τελικά κερδίζοντας το GP της Σουηδίας. Η διπλή νίκη του Deasalle τον έφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (μετά και τις εγκαταλείψεις του A.Cairoli) ενώ πλησίασε στην βαθμολογία και ο C.Pourcel με την δεύτερη θέση σε σκέλη και GP. Την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου σκέλους συνέχισε ο Strijbos, καταφέρνοντας να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση αυτήν την φορά, συμπληρώνοντας το τρίτο σκαλί του βάθρου. Μετά από καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα ο Leok τερμάτισε τέταρτος, με πέμπτο τον Simpson που έδωσε όμορφη μάχη με τον έκτο τελικά S.Pourcel.

 Αποτελέσματα Uddevalla, MX1
1. 25 Desalle, Clement BEL Suzuki 50
2. 377 Pourcel, Christophe FRA Kawasaki 44
3. 22 Strijbos, Kevin BEL KTM 36
4. 11 Pourcel, Sebastien FRA Kawasaki 35
5. 24 Simpson, Shaun GBR Yamaha 34
6. 4 Leok, Tanel EST Suzuki 33
7. 21 Paulin, Gautier FRA Kawasaki 26
8. 121 Boog, Xavier FRA Kawasaki 25
9. 9 de Dycker, Ken BEL KTM 20
10. 212 de Reuver, Mark NED Kawasaki 20

Κατηγορία ΜΧ2
Τον τέταρτο φετινό του αγώνα κατάφερε να κερδίσει στην Σουηδία ο Tommy Searle, όμως αυτή η νίκη δεν είχε καμία σημασία μπροστά στο γεγονός ότι κατάφερε να μειώσει την βαθμολογική του διαφορά από τον πρωτοπόρο Jeffrey Herlings στους δέκα έξη βαθμούς. Στο πρώτο σκέλος ο Searle πέρασε γρήγορα τον Dylan Ferrandis που είχε πάρει την εκκίνηση, και οδήγησε στην πρώτη θέση μέχρι και τον δωδέκατο γύρο όπου αναγκάστηκε να μπει στα pits για να αλλάξει γυαλιά λόγω της έντονης λάσπης στο σκέλος. Τότε άδραξε την ευκαιρία ο Herlings, πέρασε από την δεύτερη θέση στην πρώτη, κερδίζοντας χωρίς προβλήματα το σκέλος. Παρά το χρονοβόρο πέρασμα του από τα pits, ο Searle τερμάτισε δεύτερος πολύ κοντά στον Herlings. Μετά από πολλές μάχες ο Joel Rolants τερμάτισε στην τρίτη θέση με τέταρτο τον Ferrandis που εκμεταλλεύτηκε την καλή του εκκίνηση αλλά και την εγκατάλειψη του Jeremy vanHorebeek. Την εξάδα συμπλήρωσαν, ο Jack Osborne στον πρώτο του φετινό αγώνα μετά τον τραυματισμό του και ο Jake Nichols.

H τύχη άρχισε να γυρίζει προς το μέρος του T.Searle για το πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο σκέλος την εκκίνηση πήρε ξανά ο Ferrandis και αυτήν την φορά οδήγησε για ένα γύρο τον αγώνα μέχρι να τον περάσει ο τελικά ο Searle. Από εκεί και μετά ο βρετανός δεν είχε πρόβλημα να κατακτήσει το σκέλος και τελικά αγώνα της Σουηδίας. Για την δεύτερη θέση μετά από μια μικρή μάχη ο vanHorebeek κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ferrandis αφήνοντας τον τρίτο, αν και αυτό ήταν αρκετό για να ανέβει ο νεαρός γάλλος στο πρώτο βάθρο της καριέρας του. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Niochols επιβεβαιώνοντας το πόσο δυνατός είναι στα λασπερά τερρέν ενώ πέμπτος τερμάτισε ο Osborne με έκτο τον Christophe Charlier. Πολύ κακή εκκίνηση είχε ο Herlings σε αυτό το σκέλος και ενεπλάκη σε πολλές πτώσεις στην συνέχεια  με αποτέλεσμα να καταφέρει να τερματίσει στην έβδομη θέση που όμως ήταν αρκετή για να τον φέρει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αποτελέσματα Uddevalla, MX2
1. 100 Searle, Tommy GBR Kawasaki 47
2. 84 Herlings, Jeffrey NED KTM 39
3. 22 Ferrandis, Dylan FRA Kawasaki 38
4. 45 Nicholls, Jake GBR KTM 33
5. 338 Osborne, Zachary USA Yamaha 32
6. 911 Tixier, Jordi FRA KTM 26
7. 34 Roelants, Joel BEL Kawasaki 25
8. 89 van Horebeek, Jeremy BEL KTM 22
9. 25 Coldenhoff, Glenn NED KTM 21
10. 17 Butron, Jose ESP KTM 18

Κόλλησε στην λάσπη και στις ατυχίες ο A.Cairoli στην Σουηδία.

Βαθμολογίες
MX1 

1. Clement Desalle 348
2. Antonio Cairoli 345
3. Christophe Pourcel 336
4. Gautier Paulin 315
5. Ken De Dycker 257
6. Kevin Strijbos 243
7. Xavier Boog 236
8. David Philippaerts 212
9. Tanel Leok 201
10. Rui Gonçalves 183

MX2 
1. 84 Herlings, Jeffery. NED 403
2. 100 Searle, Tommy GBR 387
3. 89 van Horebeek, Jeremy. BEL 330
4. 34 Roelants, Joel BEL 263
5. 911 Tixier, Jordi FRA 243
6. 45 Nicholls, Jake GBR 237
7. 6 Anstie, Max GBR 199
8. 22 Ferrandis, Dylan. FRA 177
9. 17 Butron, Jose ESP 168
10. 77 Lupino, Alessandro. ITA 163

Επόμενος αγώνας 15/07/12 Kegums Λετονία.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...