Το απόλυτο δίχρονο YZR500 Injection! (video)

Η απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί να κατασκευαστεί μια δίχρονη motocross μοτοσυκλέτα με τροφοδοσία ψεκασμού(injection), ήρθε από την Νέα Ζηλανδία. Η πρωτότυπη YZR500FI είναι μια μοτοσυκλέτα που πάει τους δίχρονους κινητήρες στην νέα εποχή.

H Νέα Ζηλανδία έχει μεγάλη παράδοση σε όλες τις μορφές των μηχανοκίνητων αθλημάτων σε αέρα, νερό και σε όλους τους τύπους εδαφών,  γεγονός που προκαλεί έκπληξη πως μια χώρα 4,5 εκατομμυρίων πληθυσμού και εκτάσεως  268,021 km2 μπορεί να συντηρεί τόσο πολλά και πολυέξοδα πρωταθλήματα. Με τόση έντονη δραστηριότητα στα μηχανοκίνητα αθλήματα σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη η εμπειρία και εφευρετικότητα που συναντήθηκαν στην δημιουργία της YZR 500FI.

H ιδέα ανήκει στον Keith Peterson που αποφάσισε να μετατρέψει την YZF450 μοτοσυκλέτα του από μεγάλου κυβισμού τετράχρονη σε μεγάλου κυβισμού δίχρονη. Αυτό δεν ήταν και τόσο πρωτότυπο αφού η Service Honda έχει προχωρήσει στην μαζική παραγωγή των αντίστοιχων CR500AF και ΚΧ500AF δανειζόμενη το πλαίσιο και τα περιφερικά των CRF και KXF προσαρμόζοντας τους κινητήρες από τα παλιά πεντακοσάρια των δύο εταιριών. O Peterson αποφάσισε να πάει και λίγο παραπέρα ή μάλλον αρκετά παραπέρα δημιουργώντας την πρώτη δίχρονη motocross μοτοσυκλέτα με τροφοδοσία ψεκασμού(injection).

YZR 500FI

Για να το πετύχει αυτό κάλεσε σε βοήθεια τον γνωστό στην Νέα Ζηλανδία ως Big Reed και μαζί ξόδεψαν αμέτρητες ώρες προσαρμόζοντας ένα κινητήρα από CR500 στο πλαίσιο του YZF450 και εξαντλητικές δοκιμές με το injection μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα ήταν μια δίχρονη μοτοσυκλέτα 500 κυβικών με βάρος στα 105 κιλά και δύναμη όπως αναφέρουν τους 70 ίππους! Επίσης χάρη στο σύστημα τροφοδοσίας ψεκασμού η απόδοση του κινητήρα μπορεί να ρυθμιστεί μέσω ενός λογισμικού, όπως συμβαίνει στις σύγχρονες τετράχρονες motocross μοτοσυκλέτες του εμπορίου.

Δείτε το σχετικό video παρουσίασης της μοτοσυκλέτας.

4039 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΚΙΔΕΣ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ένα νέο ρεκόρ προσέλευσης θεατών καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στον...