MXGP – Μεγάλωσε ξανά η βαθμολογική διαφορά(video)

Το νικηφόρο πέρασμα των πρωτοπόρων των δύο βαθμολογιών από τον ενδέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MX στην πίστα Semigorje της Ρωσίας, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Ο A.Cairoli στην ΜΧ1 και ο J.Herlings στην ΜΧ2 κέρδισαν και τα δύο σκέλη και παραμένουν τα φαβορί για την κατάκτηση των δύο τίτλων.

Κατηγορία ΜΧ1
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα ήταν οι λιγοστές συμμετοχές και στις δύο κατηγορίες κάτι που έχει αρχίσει να απασχολεί έντονα τους διοργανωτές για το μέλλον του αθλήματος. Στην εκκίνηση των μόλις 19 αναβατών ο Ken deDycker κατάφερε να στρίψει δίπλα δίπλα με τον Clement Desalle αλλά ο μεγαλόσωμος βέλγος ήταν αυτός που οδήγησε τον αγώνα.  Ο Antonio Cairoli από την τρίτη θέση χρειάστηκε μόλις δύο γύρους για να περάσει τον Desalle στην δεύτερη θέση και πέντε γύρους για να βρεθεί δίπλα στον ομόσταυλο του και πρωτοπόρο του αγώνα deDycker που του παραχώρησε την πρώτη θέση. Οι Cairoli και deDycker έκαναν το 1-2 στο σκέλος με τον Desalle στην τρίτη θέση. Ο Christophe Pourcel οδήγησε στην τέταρτη θέση σε ολόκληρο τον αγώνα αφήνοντας πίσω του στην πέμπτη θέση τον Kevin Strijbos. Την εξάδα συμπλήρωσε ο τοπικός Evgeny Bobryshev.

Σταθερή αξία ο A.Cairoli.

Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μέχρι τον δεύτερο γύρο όπου είχε μια πτώση επιτρέποντας στον C.Pourcel να τον περάσει και να βρεθεί στην πρώτη θέση. Λίγους γύρους μετά ο Desalle που εντωμεταξύ  είχε περάσει τον Rui Goncalves και τον πεσμένο Cairoli,  πίεσε και πέρασε τον C.Pourcel για την πρώτη θέση στον τέταρτο γύρο και σύντομα τον ακολούθησε ο Cairoli που είχε ανακάμψει. Στο τέλος του αγώνα ο Cairoli βρέθηκε σε απόσταση βολής και εκμεταλλευόμενος ένα μικρό λάθος του Desalle ο Cairoli πέρασε στην πρώτη θέση την οποία και τελικά τερμάτισε. Πολύ κοντά πίσω του τερμάτισε ο Deasalle με τον deDycker να κλείνει την πρώτη τριάδα. Ο C.Pourcel φανερά κουρασμένος στο τέλος του σκέλους έμεινε τέταρτος με τον Bobryshev να παίρνει την πέμπτη θέση και τον ομόσταυλο του στην Honda Goncalves στην έκτη. Στο τέλος της ημέρας νικητής του αγώνα ήταν φυσικά ο Cairoli, με δεύτερο τον Desalle και τρίτο τον deDycker.

Αποτελέσματα Semigorje, MX1 
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 50
2. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 42
3. Ken de Dycker (BEL, KTM), 42
4. Christophe Pourcel (FRA, Kawasaki), 36
5. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), 31
6. Rui Goncalves (POR, Honda), 28
7. Gautier Paulin (FRA, Kawasaki), 28
8. Kevin Strijbos (BEL, KTM), 25
9. Jonathan Barragan (ESP, Honda), 24
10. Tanel Leok (EST, Suzuki), 23

Κατηγορία ΜΧ2
Εύκολο σαββατοκύριακο είχε ο Jeffrey Herlings στην Ρωσία κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη αφού ο μεγάλος του αντίπαλος στο πρωτάθλημα Tommy Searle είχε ξανά προβλήματα. Και εδώ οι συμμετοχές ήταν λίγες (26) με τον Searle να τερματίζει στα προκριματικά μετά από άσχημη πτώση στην 23 θέση. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τον Searle και στα δύο σκέλη του αγώνα με πολύ κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και πτώση ξανά στην εκκίνηση του δεύτερου. Από την άλλη ο Herlings κατάφερε να περιορίσει στην δεύτερη θέση νωρίς τον Jordi Tixier που είχε πάρει την εκκίνηση του πρώτου σκέλους κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Jeremy vanHorebeek που περιόρισε στην αρχή του αγώνα τον πέμπτο τελικά Joel Rolants. Ξεκινώντας από σχεδόν τελευταίος ο Searle κατάφερε να τερματίσει τρίτος αφήνοντας τέταρτο τον Jake Nichols. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Tixier που και αυτός αντιμετώπισε προβλήματα με μικρές πτώσεις.

Ακόμα πιο κοντά στον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του ήρθε ο J.Herlings #84.

Στο δεύτερο σκέλος ο Herlings οδήγησε το σκέλος από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό κερδίζοντας το ρωσικό GP. Δεύτερος μετά από μεγάλο αγώνα τερμάτισε ο Searle που βλέπει τις ελπίδες του για τίτλο να εξανεμίζονται σιγά σιγά. Ο vanHorebeek τερμάτισε στην τρίτη θέση μετά από καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα με τον Roelants στην τέταρτη θέση και τον Nichols στην πέμπτη ενώ ο Tixier τερμάτισε ξανά έκτος. Το βάθρο του αγώνα συμπληρώθηκε από τους Herlings, Searle και vanHorebeek, πρώτος δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Αποτελέσματα Semigorje, ΜΧ2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50
2. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 42
3. Jeremy van Horebeek (BEL, KTM), 42
4. Joel Roelants (BEL, Kawasaki), 34
5. Jake Nicholls (GBR, KTM), 34
6. Jordi Tixier (FRA, KTM), 30
7. Arnaud Tonus (SUI, Yamaha), 23
8. Dylan Ferrandis (FRA, Kawasaki), 23
9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 22
10. Jose Butron (ESP, KTM), 21

Εντυπωσιάζει ο K.deDycker στους τελευταίους αγώνες και σίγουρα διεκδικεί μόνιμη θέση στην ομάδα της ΚΤΜ.

Βαθμολογίες
MX1 
1. Antonio Cairoli  442
2. Clement Desalle  422
3. Christophe Pourcel   393
4. Gautier Paulin   376
5. Ken de Dycker 341
6. Kevin Strijbos 304
7. Xavier Boog 277
8. Tanel Leok  253
9. Rui Goncalves  247
10. David Philippaerts   212

MX2 
1. Jeffrey Herlings  478
2. Tommy Searle  429
3. Jeremy van Horebeek   417
4. Joel Roelants  344
5. Jordi Tixier  309
6. Jake Nicholls  289
7. Max Anstie   238
8. Jose Butron 218
9. Dylan Ferrandis , 213
10. Alessandro Lupino  196

Επόμενος αγώνας 05/08/12 Lokket Τσεχία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...