MXGP – Πρωταθλητές οι A.Cairoli και J.Herlings(video)

Την κατάκτηση του φετινού τίτλου της ΜΧ1  κατάφερε να πανηγυρίσει με διπλή νίκη μέσα στην πατρίδα του την Ιταλία ο Antonio Cairoli στον προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στην Faenza. Πρωταθλητής στέφτηκε και ο Jeffrey Helrings στην ΜΧ2 κατακτώντας τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του και αυτός με διπλή νίκη στα σκέλη του ιταλικού GP.

Κατηγορία ΜΧ1
Οι μόνοι που έδειχναν να έχουν διάθεση να ανακόψουν ή να αναγκάσουν τον Cairoli να δουλέψει για να κερδίσει τον αγώνα της Ιταλίας, ήταν οι αδερφοί Pourcel που όμως και αυτοί δεν κατάφεραν να χαλάσουν την γιορτή που είχε στηθεί, αντίθετα μάλιστα την έκαναν ακόμα καλύτερη. Στο πρώτο σκέλος ο Sebastian Pourcel πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση για δύο γύρους μέχρι να τον περάσει ο Cairoli και λίγο αργότερα ο αδερφός του Christophe. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας από εκεί και μετά δεν απειλήθηκε για την πρώτη θέση και εν μέσω πανηγυρισμών κατέκτησε το σκέλος και τον τίτλο της ΜΧ1 αφού πήρε από το πρώτο σκέλος τους βαθμούς που θα του εξασφάλιζαν τον τίτλο. Δεύτερος τερμάτισε ο C.Pourcel με τρίτο τον Clement Desalle που προσπάθησε για ακόμα μια χρονιά να πάρει τον τίτλο αλλά και πάλι βρήκε μπροστά του τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Antonio Cairoli.Εντυπωσιακό αγώνα έκανε ο Ken deDycker ξεκινώντας από την 19η θέση καταφέρνοντας να τερματίσει στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον πέμπτο Shaun Simpson που έχει ανεβάσει ρυθμούς στους τελευταίους αγώνες και τον έκτο Tanel Leok.

Νίκη μέσα στην Faenza για τον ιταλό A.Cairoli.

Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli πήρε την εκκίνηση με τους αδερφούς Pourcel να τον καταδιώκουν στους πρώτους γύρους. Σε ολόκληρο το σκέλος ο Christophe πίεζε τον Cairoli για την πρώτη θέση όμως ο ιταλός απαντούσε σε κάθε επίθεση του γάλλου. Η νίκη σε αυτό το σκέλος ήταν σημαντική καθώς ο νικητής ανάμεσα σε αυτούς τους δύο οδηγούς θα καθόριζε και τον νικητή του αγώνα. Τελικά ο Cairoli κατάφερε οριακά να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους συμπατριώτες του με την μάχη του με τον δεύτερο σε σκέλος και σύνολο C.Pourcel.  Η καλή εκκίνηση του Gautier Paulin τον έφερε να δίνει την μάχη για την τρίτη θέση με τον Desalle, την οποία και κέρδισε αφήνοντας τον βέλγο στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο S.Pourcel με τον Evgeny Bobryshev να οδηγεί από την αρχή και να τερματίζει στο τέλος στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα Faenza, MX1
1 Cairoli, Antonio KTM 50
2 Pourcel, Christophe Kawasaki 44
3 Desalle, Clement Suzuki 38
4 Paulin, Gautier Kawasaki 34
5 de Dycker, Ken KTM 32
6 Bobryshev, Evgeny Honda 28
7 Pourcel, Sebastien Kawasaki 27
8 Leok, Tanel Suzuki 27
9 Simpson, Shaun Yamaha 27
10 Guarneri, Davide KTM 22

Κατηγορία ΜΧ2
Κανέναν πρόβλημα δεν αντιμετώπισε στην Ιταλία ο Jeffrey Herlings για να κερδίσει και τα δύο σκέλη και να πάρει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο, και πως να αντιμετωπίσει πρόβλημα αφού για ακόμα έναν αγώνα σημείωσε χρόνους που θα μπορούσαν να του έχουν δώσει την νίκη  και στην ΜΧ1. Στο πρώτο σκέλος οι τρεις πρώτες θέσεις παρέμειναν ίδιες από την αρχή μέχρι και το τέλος με τον Tommy Searle να τερματίζει δεύτερος μπροστά από τον τρίτο Jeremy vanHorebeek. Για την τέταρτη θέση έγινε ωραία μάχη μεταξύ του Jordi Tixier και του Zach Osborne με τελικό νικητή της τέταρτης θέσης τον Osborne. Έκτος τερμάτισε ο Arnaud Tonus σε έναν μοναχικό αγώνα.

O J.Herlings πήρε τον αγώνα της Faenza με χρόνους ανταγωνιστικούς και στην ΜΧ1.

Στο δεύτερο σκέλος μετά την εκκίνηση πίσω από τον Herlings οδήγησε ο vanHorebeek όμως στον πέμπτο γύρο τον πέρασε ο Searle και αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή στις πρώτες θέσεις. Herlings, Searle και vanHorebeek τερμάτισαν πρώτος δεύτερος και τρίτος και στα δύο σκέλη και φυσικά στον αγώνα, με τέταρτο τον Tixier που σημείωσε σταθερά αποτελέσματα και στα δύο σκέλη.

Αποτελέσματα Faenza, MX2
1 Herlings, Jeffrey KTM 50
2 Searle, Tommy Kawasaki 44
3 van Horebeek, Jeremy KTM 40
4 Tixier, Jordi KTM 34
5 Tonus, Arnaud Yamaha 29
6 Febvre, Romain KTM 28
7 Teillet, Valentin Kawasaki 26
8 Larrieu, Loic Kawasaki 25
9 Nicholls, Jake KTM 22
10 Lieber, Julien Suzuki 21

Ο Cairoli πήρε τον έκτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του στο GP της πατρίδας του.

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1 Cairoli, A. 642
2 Desalle, C. 554
3 Paulin, G. 502
4 Pourcel, C. 496
5 de Dycker, Ken 478
6 Strijbos, K. 389
7 Boog, Xavier 372
8 Leok, Tanel 365
9 Goncalves, Rui 315
10 Simpson, Shaun 298

Πρώτος τίτλος στην καριέρα του Herlings με επιδόσεις που καταμαρτυρούν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

ΜΧ2
1 Herlings, J. 672
2 Searle, Tommy 601
3 van Horebeek, J. 559
4 Nicholls, Jake 409
5 Tixier, Jordi 401
6 Roelants, Joel 367
7 Anstie, Max 323
8 Butron, Jose 272
9 Ferrandis, D. 272
10 Coldenhoff, G. 251

Επόμενος αγώνας 23/09/12 Teutschenthal, Γερμανία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4026 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...