Monster Cup 2012 – Νικητής ο Justin Barcia

O μεγάλος νικητής του Monster Energy Cup 2012 είναι ο Justin Barcia που κατάφερε να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και να πάρει τον αγώνα και το έπαθλο των 100.000 δολαρίων μια και δεν κατάφερε να κερδίσει και τους τρεις αγώνες όπως είχε κάνει πέρσι ο Ryan Villopoto για να ανταμειφθεί με το ιλιγγιώδες ποσό του 1.000.000 δολαρίων.

Ο αγώνας του Monster Energy Cup είναι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν του 2012 αλλά εύκολο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως πρώτος αγώνα της χρονιάς που μας έρχεται για το 2013. Και αυτό γιατί αντίθετα με τον παλιό θεσμό του US OPEN, στο Monster Cup όλες οι ομάδες κατεβαίνουν με την σύνθεση που θα αγωνιστούν την νέα σεζόν.Ο αγώνας λοιπόν αποτέλεσε το πρώτο τεστ για να δουν οι ερχόμενοι από τραυματισμό Ryan Villopoto και Chad Reed σε τι κατάσταση βρίσκονται αλλά και οι νέοι της μεγάλης κατηγορίας όπως είναι ο Justin Barcia να έχουν την πρώτη τους αγωνιστική εμπειρία ως διεκδικητές. Δυστυχώς όμως το Monster Cup έφερε και τραυματισμούς με τον Blake Baggett να φεύγει από τα προκριματικά με σπασμένο χέρι και τον Kevin Windham με διάσειση.

Οι νικητές του Monster Energy Cup 2012, J.Barcia, R.Dungey και E.Tomac.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Barcia απέδειξε ότι μπορεί όταν το θέλει να οδηγεί ώριμα και να κερδίζει αυτά που του αναλογούν. Μετά την νίκη του Villopoto στο πρώτο αγώνα και με το ένα εκατομμύριο να μην είναι στους στόχους του, ο Βarcia ήταν ο μοναδικός αναβάτης που δεν έκανε κάποιο λάθος, πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε για να κερδίσει τον αγώνα και το Monster Energy Cup 2012 έγινε δικό του. Αντίθετα ο περσινός νικητής Villopoto αν και εμφανίστηκε εξαιρετικά δυνατός μετά από έξη μήνες απουσίας από τους αγώνες, ωστόσο έκανε ένα σημαντικό λάθος στον δεύτερο αγώνα γεγονός που του έφερε μακριά από την πρώτη θέση και εντέλει μακριά από τον αγώνα αφού δεν συμμετείχε στον τελευταίο σκέλος. Πολύ καλά τα πήγε ο Eli Tomac που οδήγησε για αυτόν τον αγώνα μοτοσυκλέτα 450cc καταφέρνοντας να κερδίσει ένα από τα τρία σκέλη και να τερματίσει στην τρίτη θέση στον αγώνα ενώ αντίθετα ο Chad Reed έδειξε ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος να διεκδικήσει τις πρώτες θέσεις μετά την αποθεραπεία του τραυματισμού του.

Άτυχος ο Blake Baggett.

Αποτελέσματα Monster Energy Cup
1. Justin Barcia 2-1-2
2. Ryan Dungey 3-2-3
3. Eli Tomac 4-4-1
4. Chad Reed 5-6-4
5. Josh Grant 6-5-5
6. Kyle Cunningham 8-7-6
7. Jake Canada 9-10-7
8. Kyle Chisholm 11-9-8
9. Mike Alessi 7-3-19
10. Ryan Villopoto 1-12-DNF

 

Πρώτος αγώνας
Στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Josh Grant με τους Ryan Dungey, Ryan Villopoto, Justin Barcia και Mike Alessi να τον ακολουθούν.Στον τρίτο γύρο ο Villopoto κατάφερε να περάσει τους Dungey και Grant και βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα μπροστά από τον Barcia και τον Alessi που πέρασαν και αυτοί τον Dungey μετά από ένα λάθος του οδηγού της ΚΤΜ. Στο τέλος του σκέλους ο Villopoto κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλη διαφορά κερδίζοντας άνετα το πρώτο μέρος του αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Barcia με τρίτο τον Dungey που χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για αυτήν την θέση αφού έκανε κι άλλο λάθος μέσα στον αγώνα. Οι μέτριες εκκινήσεις των Eli Tomac και Chad Reed τους έφεραν μακριά από την πρώτη τριάδα τερματίζοντας τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα.

Προβλήματα για τον Dungey, αναγκάστηκε να αλλάζει με το χέρι ταχύτητες αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να τερματίσει στην δεύτερη θέση του αγώνα.

Αποτελέσματα πρώτου αγώνα
1. Ryan Villopoto
2. Justin Barcia
3. Ryan Dungey
4. Eli Tomac
5. Chad Reed
6. Josh Grant
7. Mike Alessi
8. Kyle Cunningham
9. Jake Canada
10. Justin Brayton

O R.Villopoto δεν μπόρεσε να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο.

Δεύτερος αγώνας
Την εκκίνηση του δεύτερου πήρε ο Villopoto και προσπάθησε να επιβάλει τον δυνατό ρυθμό του πρώτου αγώνα. Αυτήν την φορά όμως τον ακολούθησε ο Dungey και οι δύο πρώτοι άφησαν πίσω τους τους Alessi, Reed, Grant και Barcia. Το σκηνικό όμως του αγώνα δεν θα έμενε ίδιο για πολύ ακόμα, ο Villopoto είχε μια πτώση καθυστερώντας να ξεκινήσει και λίγο αργότερα ο Dungey θα είχε προβλήματα με τον επιλογέα ταχυτήτων κάτι που θα τον ανάγκαζε να αλλά ζει ταχύτητες με το χέρι! ‘Έτσι στην πρώτη θέση πέρασε σχετικά εύκολα ο Alessi με τον Barcia να τον καταδιώκει. Στον έβδομο γύρο ο Barcia έκανε την κίνηση του στον Alessi πέρασε στην πρώτη θέση στην οποία και τερμάτισε στο τέλος του αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Dungey που ανέκαμψε μετά τα μισά του αγώνα ενώ τρίτος τερμάτισε ο Alessi με τέταρτο τον Tomac που και πάλι είχε μέτρια εκκίνηση αλλά εκμεταλλεύτηκε και την πτώση του Reed.  Ο νικητής του πρώτου αγώνα ο Villopoto τερμάτισε στην δωδέκατη θέση χάνοντας τις ελπίδες του να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο.

Αποτελέσματα δεύτερου αγώνα
1. Justin Barcia
2. Ryan Dungey
3. Mike Alessi
4. Eli Tomac
5. Josh Grant
6. Chad Reed
7. Kyle Cunningham
8. Justin Brayton
9. Kyle Chisholm
10. Jake Canada

O Eli Tomac κερδίζει τον τελευταίο αγώνα της ημέρας.

Τρίτος αγώνας
Μετά το άσχημο αποτέλεσμα του Villopoto στον δεύτερο αγώνα αποφάσισε να μην αγωνιστεί στον τελευταίο αγώνα της ημέρας μια και οι ελπίδες του για νίκη ήταν πολύ περιορισμένες.  Την εκκίνηση του τρίτου αγώνα πήρε ο Dungey αλλά έδωσε σκληρή μάχη με τον Alessi στους πρώτους γύρους για να την κρατήσει. Μετά τους πρώτους γύρους ο Barcia καταφέρνει να περάσει τον Alessi και το ίδιο έκανε και ο Tomac που ακολουθούσε. Μετά τα μισά του αγώνα ο Dungey αποφασίζει να περάσει από την Joker Lane, ένα σημείο που καθυστερεί τους αναβάτες κατά περίπου πέντε δευτερόλεπτα και πρέπει να το χρησιμοποιήσουν όλοι υποχρεωτικά μια φορά μέσα στον αγώνα, με αποτέλεσμα ο Barcia να περάσει στην πρώτη θέση αλλά και αυτός να χρωστάει ένα πέρασμα από την Joker Lane. Στον ένατο γύρο ο Barcia παίρνει την απόφαση και περνάει από την Joker Lane δίνοντας την πρωτοπορία στον Tomac που οδηγεί στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Barcia κερδίζοντας τον φετινό θεσμό του Monster Energy Cup με τρίτο στον αγώνα και δεύτερο στην βαθμολογία τον Dungey.

Αποτελέσματα δεύτερου αγώνα
1. Eli Tomac
2. Justin Barcia
3. Ryan Dungey
4. Chad Reed
5. Josh Grant
6. Kyle Cunningham
7. Jake Canada
8. Kyle Chisholm
9. Vince Friese
10. Jake Weimer

Ο J.Barcia έκλεισε ή ξεκίνησε δυνατά την σεζόν…όπως το πάρει κανείς.

 

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...