Ηλεκτροκίνητοι αγώνες motocross(video)

Με τα προβλήματα που προκαλούν τα μηχανοκίνητα σπορ κυρίως σε ηχορύπανση στην κεντρική Ευρώπη, η παγκόσμια ομοσπονδία FIM προσανατολίζεται να περάσει την ηλεκτρική ενέργεια και στους χωμάτινους αγώνες ξεκινώντας από το motocross. Ήδη η ιδέα έχει προχωρήσει στην ταχύτητα και αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μετά τους αγώνες ταχύτητας σιγά σιγά η ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες περνάνε και στους αγώνες motocross, με την παγκόσμια ομοσπονδία FIM να έχει στα άμεσα πλάνα της ένα διεθνές πρωτάθλημα. Η αφορμή δόθηκε στην εβδομάδα πράσινης ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στην πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Zolder του Βελγίου όπου τρεις εταιρίες που έχουν κατασκευάσει ηλεκτροκίνητες motocross μοτοσυκλέτες και γνωστοί αναβάτες του αθλήματος συμμετείχαν σε έναν αγώνα επίδειξης για να συγκεντρωθούν οι πρώτες εμπειρίες για την διοργάνωση τέτοιων αγώνων.

Ο τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης δεν ήταν τυχαίος αφού η πίστα του Zolder αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από τις τοπικές αρχές και την κοινωνία για τα επίπεδα του θορύβου που παράγουν τα μηχανοκίνητα σπορ, με αποτέλεσμα η πίστα να να έχει περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητες της. Να αναφέρουμε ότι το Zolder είχε φιλοξενήσει το MXDN του 2003 και ήταν ένας από τους τελευταίους αγώνες motocross που έγιναν στην συγκεκριμένη πίστα.

Οι ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες έχουν κάνει μια σημαντική πορεία εξέλιξης στους αγώνες ταχύτητας με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα TTXGP E-bikes αλλά και στο διεθνές πρωτάθλημα E-Power. Τώρα ήρθε η σειρά να περάσουν στους αγώνες  motocross και δεν θα αργήσει να έρθει και η σειρά του enduro.

Δείτε το σχετικό video από την εκδήλωση στο Zolder.

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...