Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων από την Honda το 2013

Η Honda επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της σε δύο πρωταθλήματα αγώνων μοτοσυκλέτας για το 2013 με σκοπό την ανάπτυξη των πρωταθλητών του αύριο της Honda τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χώμα. Το  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Honda 150 θα αναπτύξει τον τετράχρονο ανταγωνισμό motocross σε αναβάτες ηλικίας 11 έως 14 μαζί με το  Παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross FIM MX1.Θα δώσει στους αναβάτες πολύτιμη διεθνή εμπειρία και θα μάθουν άμεσα από το μεγαλύτερο MX γεγονός του κόσμου.

Με κόστος € 9.950 συν ΦΠΑ για την σεζόν, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε έναν αγώνα με έτοιμη μια  Honda CRF150R, που θα μπορούν να κρατήσουν στο τέλος της σεζόν. Η τιμή περιλαμβάνει  τα ελαστικά, την συντήρηση, τα καύσιμα, τα λιπαντικά και ένα πρόγραμμα προπόνησης και διαχείρισης του αγώνα. Ο νικητής του πρωταθλήματος θα κερδίσει μια θέση σε υποστηριζόμενη ομάδα της Honda στην EMX250 του 2014.

Το  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Honda 150 θα έχει τη δική του ιδιαίτερη ιστοσελίδα και οι αναβάτες που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για μια θέση στη σειρά θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην διεύθυνση: www.honda150championship.com/register.

Για λίγο μεγαλύτερης ηλικίας αγωνιζομένων μεταξύ 14 και 19, η Honda έχει συμφωνήσει να γίνει ο τεχνικός συνεργάτης της  στο Ευρωπαϊκό Junior Cup 2013 προμηθεύοντας την  ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα παραγωγής CBR500R, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη έκθεση EICMA στο Μιλάνο στις 13 Νοεμβρίου.

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων είναι μια σειρά υποστήριξης σε οκτώ αγώνες του FIM Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike, που αποτελεί ένα ακόμα  διεθνές περιβάλλον για τους νέους αναβάτες της Honda να δείξουν τις ικανότητές τους, μπροστά σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του αθλητισμού της μοτοσικλέτας, για να μην αναφέρουμε μερικά από καλύτερα ταλέντα του κόσμου.

Στο Ευρωπαϊκό Νέων οι νεοεισερχόμενοι θα λάβουν μια προετοιμασμένη για αγώνα Honda CBR500R, που θα μπορούν να κρατήσουν στο τέλος της χρονιάς, με επιπλέον χώρο για προσωπικούς χορηγούς. Τα ελαστικά, η συντήρηση, τα καύσιμα, τα λιπαντικά και η διαχείριση του αγώνα περιλαμβάνονται όλα στην τιμή των € 19.950 συν ΦΠΑ για ολόκληρη την χρονιά.

Επιπλέον οι EJC συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα προετοιμασίας πριν ξεκινήσει η χρονιά, σε σε ειδικό χώρο εκπαίδευσης στην Ισπανία και θα ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα προπόνησης κατά την διάρκεια της χρονιάς με εξειδικευμένα μαθήματα από πρώην διεθνείς αγωνιζόμενους. Ο νικητής του Κυπέλλου του 2013 θα κερδίσει μια θέση σε ομάδα που υποστηρίζεται  από την Honda  στο  Ευρωπαϊκό Superstock 600 του επόμενου έτους.

Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων του 2013 θα πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία τους στο www.hondaproracing.com / europeanjuniorcup / .

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων το  διαχειρίζεται τα τελευταία χρόνια η Racedays Promotions, με τους οποίους η Honda Motor Europe έχει φτάσει σε συμφωνία να γίνει ο τεχνικός συνεργάτης της σειράς. Η Racedays θα διαχειρίζεται επίσης το  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Honda 150 για λογαριασμό της Honda.

Robert Watherston,  Διευθυντής Αθλητισμού για τη Honda Motor Europe σχολίασε: “Πρόκειται για δύο πολύ συναρπαστικά νέα πρωταθλήματα για τους νέους αναβάτες που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της δομής του Παγκόσμιου Motocross και World Superbike πρωταθλημάτων. Και οι δύο υπογραμμίζουν τέλεια την δέσμευση της Honda για την ανάπτυξη νέων ταλέντων  στο διεθνή ανταγωνισμό”.

“Ενώ η CRF150R είναι μια δοκιμασμένη και νικητής αγώνα πρωταθλήματος motocross, το CBR500R είναι μια συναρπαστική νέα προσθήκη στην οικογένεια της Honda. Έχει σχεδιαστεί με αληθινά αγωνιστικό γεννητικό υλικό και είναι μια μεγάλη πρόκληση για  τους αναβάτες του δρόμου. Και τα δύο μοντέλα θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα των νεαρών οδηγών μας. “

Προσωρινά ημερολόγια:

2013  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Honda 150
14 Απρ Arco di Trento, Ιταλία
21 Απριλίου – TBA
9 Ιουνίου – Ernee, Γαλλία
28 Ιουλίου – Lausitzring, Γερμανία
18 Αυγούστου – Bastogne, Βέλγιο
25 Αυγούστου – Matterly λεκάνη, Ηνωμένο Βασίλειο

2013 Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων powered by Honda Racing
29 – 31 Μαρ. – Εκπαίδευση , Alcarras, Ισπανία
7 Απριλίου – Aragon, Ισπανία
28 Απριλίου – Assen, Ολλανδία
12 Μαΐου – Μόντσα, Ιταλία
30 Ιουνίου – Imola, Ιταλία
4 Αυγούστου – Silverstone, Ηνωμένο Βασίλειο
1 Σεπτεμβρίου – Nurburgring, Γερμανία
6 Οκτωβρίου – Magny-Cours, Γαλλία
20 Οκτωβρίου – Jerez, Ισπανία

* – Το βραβείο του πρωταθλήματος εξαρτάται από τα ηλικιακά κριτήρια του νικητή που θα πρέπει να  συνάδουν με τους κανονισμούς του αντίστοιχου πρωταθλήματος.

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...