Βασιλιάς στο Athens Supercross o W.Peick

IMG_8405Με τον ίδιο τρόπο που επικράτησε την πρώτη μέρα του Monster Energy Athens Supercross o αμερικάνος Weston Peick κέρδισε και την Κυριακή, κατακτώντας τον τίτλο του King of Athens Supercross 2012.  Ακόμα μια άτυχη στιγμή για τον Παναγιώτη Κουζή που όμως δεν τον εμπόδισε να πάρει ξανά την διάκριση του καλύτερου Έλληνα μπροστά σε ένα μεγαλύτερο και πιο δυναμικό κοινό από τους αγώνες του Σαββάτου.

Ακόμα ένα επιτυχημένο Athens Supercross ολοκληρώθηκε σήμερα με όμορφο θέαμα, συναγωνισμό και ικανοποιητικό πλήθος κόσμου για τις εποχές που ύφεσης που διανύουμε. Για τον λόγο αυτό η οργάνωση είχε εισιτήρια για κάθε βαλάντιο ξεκινώντας τις τιμές από τα 10 ευρώ μια κίνηση που έπιασε τόπο αφού τα συγκεκριμένα εισιτήρια εξαντλήθηκαν νωρίς.  Οι αγώνες της Κυριακής είχαν προγραμματιστεί να ξεκινούν νωρίτερα από το Σάββατο για να επιτρέψουν στον κόσμο να παρακολουθήσει το ντέρμπι ποδοσφαίρου που θα γινόταν αργότερα το βράδυ. Αυτή ήταν μια ακόμα σωστή κίνηση από ότι μπορούμε να καταλάβουμε από την προσέλευση του κόσμου αλλά επίσης από όσο μπορούμε να εκτιμήσουμε ήταν και λιγότερο κουραστικό για όλον τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτήν την διοργάνωση.  Τέλος καλό, όλα καλά το φετινό Monster Energy Athens Supercross μπορεί να μην ήταν το καλύτερο που έχουμε δει στην 18χρονη πορεία του αλλά κατάφερε να διατηρήσει την ποιότητα που το διακρίνει σαν θεσμό.

IMG_7940

Για ακόμα μια χρονιά ο F.Richier διασκέδασε το κοινό του ASX οδηγώντας εντυπωσιακά.

Οι προκριματικοί αγώνες 
Μετά την κυριαρχία στους αγώνες του Σαββάτου του πολύ δυνατού Weston Peick, οι υπόλοιποι ξένοι οδηγοί αποφάσισαν την Κυριακή να επιτεθούν στοχεύοντας ακόμα και την νίκη στον τελικό. Πρώτος και καλύτερος ο τσέχος Filip Neugerbauer που κατάφερε να πάρει την νίκη από τον Peick στα ημιτελικά πετυχαίνοντας χρόνους που μόνο αυτοί οι δύο οδηγοί μπορούσαν να γράψουν. Από την άλλη οι Cole Seibler και Michael Musquin κατανάλωσαν πολύ ενέργεια στην προσωπική τους μάχη στον άλλο ημιτελικό φτάνοντας κουρασμένοι στον τελικό. Από ελληνικής πλευράς οι Κουζής, Μανώλης Σκύβαλος, Παναγιώτης Παπίλας και Γιώργος Ηλιόπουλος όπως ήταν αναμενόμενο πέρασαν στον τελικό ενώ την Κυριακή είχαμε δύο νεαρούς αναβάτες τον Νίκο Λυρίου(που συμμετείχε και το Σάββατο) και τον Μανώλη Κρητικό να μπαίνουν στην μπάρα του μεγάλου τελικού.

Α Ημιτελικός Β Ημιτελικός
1 34 NEUGEBAUER FILIP 1 18 SIEBLER COLE
2 46 PEICK WESTON 2 85 MUSQUIN MICKAEL
3 66 THOMAS JASON 3 7 RICHIER FLORENT
4 161 ΛΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ 4 338 ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5 69 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 5 120 ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
6 160 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 6 22 ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7 21 ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ 7 220 ΜΠΕΤΕΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6
8 119 ∆ΙΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 8 118 ΚΕΦΑΛΛΩΝΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
9 100 ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ DSQ
DSQ 9 123 ΚΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
10 156 ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ 10 70 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ
IMG_8405

Έμπειρος και ουσιαστικός ο W.Peick ήταν ανίκητος στα σαμάρια.

O Τελικός
Ο Neugerbauer ήταν αυτός που κατάφερε να μπει πρώτος στα σαμάρια μετά την εκκίνηση όμως ο Peick ήταν αυτός που βγήκε πρώτος από αυτά στην αμέσως επόμενη στροφή οδηγώντας από εκεί και μετά τον αγώνα. Από την τρίτη θέση ο Neugerbauer έδωσε σκληρή μάχη με τον Musquin για την δεύτερη θέση ενώ κοντά τους βρισκόταν και ο Richier μέχρι την πτώση του στην στροφή πριν τα σαμάρια. Προς το τέλος του αγώνα ο Neugerbauer κατάφερε να περάσει τον κουρασμένο όπως είπαμε Musquin και μάλιστα απείλησε τον Peick για την πρώτη θέση χωρίς όμως να τα καταφέρει. Με δυνατό του σημείο τα σαμαράκια, ο Peick εξασφάλισε την νίκη και στον τελικό της Κυριακής  κατακτώντας το στέμμα του King of Athens Supercross 2012 κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών supercross. Ανεβασμένος σε σχέση με το Σάββατο εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Κουζής όπου στις αρχές του τελικού ακολουθούσε τον Siebler με απειλητικές διαθέσεις. Όμως ο Έλληνας πολυπρωταθλητής ήταν το ίδιο άτυχος με το Σάββατο καθώς έπεσε στην προσπάθεια του να αποφύγει τον πεσμένο Richier. Τελικά κατάφερε να σηκωθεί και να κερδίσει ξανά την διάκριση του καλύτερου Έλληνα οδηγού.

Αποτελέσματα Τελικού Κυριακής
1 46 PEICK WESTON
2 34 NEUGEBAUER FILIP
3 85 MUSQUIN MICKAEL
4 66 THOMAS JASON
5 18 SIEBLER COLE
6 7 RICHIER FLORENT
7 338 ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8 120 ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
9 22 ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10 161 ΛΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
11 69 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
12 160 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

IMG_7947

Ο Π.Κουζής έδειξε ότι ήθελε κάτι παραπάνω από την διάκριση του καλύτερου Έλληνα φέτος, ήταν όμως άτυχος.

IMG_8260

Ο Ν.Λογοθέτης σε ένα seat grab-indian air.

2012 villa sunday

O Α.Villa γυρίζει το ΣΕΦ ανάποδα.

Διαβάστε τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου

1819 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...