ADAC SX – Ο F.Richier κερδίζει το Dortmund και τον τίτλο(video)

Ο αγαπητός στο ελληνικό κοινό του Athens Supercross Florent Richier κατάφερε να στεφτεί Βασιλιάς του Dortmund Supercross, πετυχαίνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα στον τριήμερο αγώνα. Για τον γάλλο αναβάτη ήταν ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσει την κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος ADAC Supercross σε έναν αγώνα όπου είχε επικρατήσει και πέρσι.

Florent Richier

SX1
Ο τριήμερος αγώνας του Dortmund ήρθε να ολοκληρώσει το γερμανικό πρωτάθλημα supercross ADAC, με τον Florent Richier να κατακτά τελικά τον αγώνα και τον φετινό τίτλο κερδίζοντας ένα αυτοκίνητο Suzuki Swift έπαθλο αξίας άνω των 14.000 ευρώ. Ο Richier στην επικράτηση του στο Dortmund χρειάστηκε και την βοήθεια της θεάς τύχης αφού ο νικητής της πρώτης ημέρας Cyril Coulon είχε πλασαριστεί πολύ καλά την δεύτερη ημέρα πίσω από τον πρωτοπόρο Jason Thomas. Όμως μια άσχημη πτώση στις πίσω θέσεις προκάλεσε την επανεκκίνηση του αγώνα κάτι που αποδείχτηκε καταστροφικό για τον Coulon αφού δεν ξεκίνησε καλά και μετέπειτα ενεπλάκη και σε μια πτώση με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Με τον τίτλο του πρωταθλήματος στα χέρια του  μόλις από την δεύτερη μέρα, ο Richier βρέθηκε να παλεύει για το στέμμα του Dortmund με τον νεαρό ταλαντούχο γερμανό οδηγό Dennis Ullrich. Ο γάλλος όμως είχε την εμπειρία και παρά την κακό προκριματικό του αγώνα κατάφερε να τερματίσει πίσω από τον νικητή της τελευταίας ημέρας Kyle Regal, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Dortmund Supercross. Να πούμε ότι στον αγώνα συμμετείχε και ο αμερικανός Ivan Tedesco που όμως δεν κατάφερε να διακριθεί λόγω των αρκετών πτώσεων που είχε την πρώτη ημέρα του αγώνα.

Αποτελέσματα SX1

Παρασκευή
1.Cyrille COULON
2.Florent RICHIER
3.CharlesLEFRANCOIS
4.Teddy MAIER
5.JoaquimRODRIQUES
6.Greg ARANDA
7.Cole SIEBLER
8.Fabien IZOIRD
9.Romain BERTHOME
10.Jason THOMAS
11.Loic ROMBAUT
12.FilipΝEUGEBAUER
Σάββατο
1.DennisULLRICH
2.Loic ROMBAUT
3.Jason THOMAS
4.GarethSWANEPOEL
5.Teddy MAIER
6.Fabien IZOIRD
7.MickaelMUSQUIN
8.FilipNEUGEBAUER
9.Florent RICHIER
10.
11.
12.
Κυριακή
1.Kyle REGAL
2.Florent RICHIER
3.Fabien IZOIRD
4.Cyrille COULON
5.Jason THOMAS
6.Dennis ULLRICH
7CharlesLEFRANCOIS
8.Thomas RAMETTE
9.Mike KRAS
10.RomainBERTHOME
11.Loic ROMBAUT
12.KasperLYNGGARD

Σάρωσε το βάθρο της SX2 η ομάδα της Pfeil Kawasaki.

SX2
Πρίγκηπας του Dortumd Supercross αναδείχτηκε ο γάλλος Sulivan Jaulin φέρνοντας τους καλύτερους τερματισμούς στα έξι σκέλη του τριήμερου αγώνα. O Jaulin έφυγε από το Dortmund με ένα Husqvarna TR650 Terra που ήταν το έπαθλο του αγώνα και τερμάτισε στην δεύτερη θέση του γερμανικού πρωταθλήματος. Πρωταθλητής στην κατηγορία αναδείχτηκε ένας άλλος γάλλος ο Boris Maillard.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα SX2
1 221 JAULIN, Sulivan FRA
2 727 MAILLARD, Boris FRA
3 64 THURY, Dominique GER
4 707 KAPPEL, Robin FRA
5 82 KOUWENBERG Ni k NED
7 100 BÜTTNER, Stephan GER
8 50 EKEROLD, Stefan GER
9 55 GUERIN, Fred FRA
10 95 SOPER, Marcus-Lee GBR
11 188 FEGLI, Guillaume FRA
12 172 VAN DONNINCK, Brent BEL
13 80 RATHS, Niklas GER
14 69 BURGER, Morgan USA
15 52 EKEROLD, Bernhard GER
16 519 BAUDREXL, Dennis

Βαθμολογία SX1

Βαθμολογία SX2

.

4028 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...