Αποσύρθηκε ο Kevin Windham

Ένας από τους σημαντικότερους αναβάτες στην ιστορία του σύγχρονου αμερικανικού motocross αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του το περασμένο Σάββατο στο Anaheim II. Ο Kevin Windham κατάφερε χάρη στην αγάπη του κόσμου να παραμείνει ανταγωνιστικός μέχρι τα 34 του χρόνια, συμμετέχοντας σε αγώνες υψηλού επιπέδου επί 19 έτη με πάνω από 36 νίκες στο ενεργητικό του. Η απόφαση δύσκολη αλλά απολύτως δικαιολογημένη.Ο Kevin Windham αποτελεί ακόμα και σήμερα τον αναβάτη πρότυπο για όλο τον κόσμο του motocross στην Αμερική. Το κορυφαίο οδηγικό του στυλ,  το αθλητικό ιδεώδες που τον χαρακτήριζε, οι πάντα ειλικρινείς δηλώσεις του και η καλή του διάθεση όταν βρισκόταν ανάμεσα σε θεατές και φίλους του αθλήματος τον έκαναν αξιαγάπητο στον χώρο του motocross.  Μπορεί να μην είχε την καριέρα και τις επιτυχίες άλλων μεγάλων ονομάτων που πέρασαν από το άθλημα όμως για τον περισσότερο κόσμο ήταν πρωταθλητής στις καρδιές τους.

Ένα από τα γνωστά “Winham Transfer” που χάριζε κατά την έναρξη του προγράμματος στους θεατές.

‘Ομως ο Windham δεν θα μπορούσε να αγωνίζεται για πάντα σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στον κόσμο. Αν και θα το ήθελε όσο τίποτα άλλο όπως δήλωσε, δυστυχώς ένοιωσε πως ήρθε ο καιρός να αποσυρθεί. Ο κυριότερος λόγος ήταν ο φόβος κάτι που είχε αναφέρει σε συνέντευξη του στην αρχή της χρονιάς, ο ίδιος είχε πει: “Φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά(2013) που θα αγωνιστώ στο πρωτάθλημα. Αν και όλα αυτά τα χρόνια η αγάπη του κόσμου ήταν αυτή που με έκανε να βρίσκω την δύναμη να συνεχίζω, δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω άλλο. Σίγουρα μπορώ σωματικά να αγωνίζομαι ακόμα έστω και δύσκολα αφού το επίπεδο κάθε χρόνο ανεβαίνει και οι πίστες γίνονται όλο και πιο δύσκολες, αλλά πλέον δεν έχω την θέληση να ρισκάρω και να κάνω όλα αυτά που χρειάζονται σε έναν αγώνα. Το έχω συζητήσει και με άλλους οδηγούς που σταμάτησαν σε μεγάλη ηλικία και όλοι μου είπαν το ίδιο. Είναι ο φόβος που σε κυριεύει μετά από κάποια ηλικία και όλοι σταμάτησαν όταν άρχισαν να νοιώθουν έτσι”.  

Στο Anaheim το περασμένο Σάββατο αποφάσισε να κλείσει την καριέρα του νωρίτερα από ότι και ο ίδιος είχε προγραμματίσει. Ήταν μια απόφαση που ήρθε μετά από πολλές συζητήσεις με την ομάδα του και την οικογένεια του.Ο Windham δεν αγωνίστηκε στον αγώνα έκανε όμως έναν αποχαιρετιστήριο γύρο στο κατάμεστο Angel Stadium δηλώνοντας στο τέλος: “Θα ήθελα όσο τίποτε άλλο να αγωνίζομαι για πάντα. Η απόφαση να σταματήσω θα ήταν δύσκολη όποτε κι αν γινόταν. Μπορεί για τους θεατές να μοιάζει σαν βιαστική απόφαση, αλλά το έχω συζητήσει με πολλούς ανθρώπους τους τελευταίους μήνες. Πίστευα ότι μπορούσα για ακόμα μια χρονιά να ξεπεράσω τις αμφιβολίες που είχα και να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Όμως σε κάθε γύρο είτε σε προπόνηση είτε σε αγώνα, δεν είχα το καθαρό μυαλό που χρειάζεται για να είμαι ασφαλής, γρήγορος και πετυχημένος. Όλοι μου έλεγαν ότι αν δεν οδηγείς με καθαρό μυαλό είναι σαν να καλείς του φόβους σου να σε συναντήσουν.Δεν ήταν σίγουρα ο τρόπος που φανταζόμουν ότι θα τελείωνα την καριέρα μου αλλά ήταν ολοφάνερο και τώρα πρέπει να κοιτάξω τι υπάρχει μπροστά.  Οι φίλοι του αθλήματος ήταν εξαιρετικοί με έμενα, όλα τα τρόπαια που έχω σπίτι απλά κάθονται και μαζεύουν σκόνη, αυτό που μένει είναι οι άνθρωποι που σε πλησιάζουν και μοιράζονται μαζί σου τις καλές στιγμές που τους χάρισες κάνοντας αυτό που αγαπάς. Αυτό σημαίνει πολλά για εμένα και είναι αυτό που με κράτησε όλα αυτά τα χρόνια”.

Μερικές από τις επιτυχίες του Kevin Windham.

Πρωταθλήματα
Κατέκτησε το AMA Supercross 125/250 Δύσης τις χρονιές 1996-1997
Κατέκτησε το Motocross των Εθνών το 2005 στο Ernee μαζί με τους Ricky Carmichael και Ivan Tedesco

Νίκες
Πρώτη του νίκη στο AMA Supercross στην Charlotte με Yamaha
Νίκες στο AMA Motocross 125/250  – 7
Νίκες στο AMA Motocross 250/450  – 10
Νίκες στο AMA Supercross   – 19
Κέρδισε το αμερικανικό GP το 1999 στο Budds Creek

Άλλες σημαντικές διακρίσεις
Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος αναβάτης το 2004 στα 250/450
Τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα ΑΜΑ Motocross 125/250 τις χρονιές 1996-1997
Τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα ΑΜΑ Motocross 250/450 τις χρονιές 1999-2001-2003-2005-2006
Τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα ΑΜΑ Supercross 250/450 τις χρονιές 2004-2008-2010

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...