AMA/FIM SX – Δεύτερη νίκη για R.Villopoto πρώτη για K.Roczen

Την δεύτερη του νίκη στο φετινό AMA/FIM Supercross πέτυχε ο Ryan Villopoto κυριαρχώντας σε ολόκληρο τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στο Oakland ενώ στην Lites Δύσης ο Ken Roczen πήρε τελικά την πρώτη του νίκη και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα αφήνοντας τον περσινό πρωταθλητή  Eli Tomac πίσω με προβλήματα. 

.

.

.

Κατηγορία Supercross Class
Με τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό που κέρδισε τον προηγούμενο αγώνα στο Anaheim ο Ryan Villopoto συνέχισε και στο Oakland, αυτή την φορά όμως από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό. Ο “Poto” έκανε έναν έξυπνο αγώνα ελέγχοντας την κατάσταση από τα μέτρια χρονομετρημένα δοκιμαστικά και κερδίζοντας την προκριματική του σειρά και τον τελικό στην συνέχεια. Την σταθερή του απόδοση συνέχισε και ο Davi Millsaps που ξεκίνησε και αυτός περνώντας νικηφόρα από τα προκριματικά στον τελικό όπου βρέθηκε στην τρίτη θέση μετά την εκκίνηση κρατώντας ένα καλό φετινό στατιστικό στις εκκινήσεις. Στις αρχές του αγώνα πέρασε στην δεύτερη θέση προσπερνώντας τον Justin Brayton και με σταθερά γρήγορο γυρολόγιο κατάφερε να πάρει άνετα την δεύτερη θέση και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Αργά αλλά σταθερά ο Ryan Dungey από την δωδέκατη θέση όπου ξεκίνησε κατάφερε να φτάσει στην τρίτη θέση και μάλιστα πλησίασε αρκετά τον Millspas στους τελευταίους γύρους. Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό βάθρο για τον Dungey. Σε κακή μέρα βρέθηκε ο Trey Canard που έμπλεξε στην πτώση της πρώτης στροφής. Κατάφερε να τερματίσει τέταρτος και φιγουράρει ακόμα στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μετά από συνεχόμενες ατυχίες ο Mike Alessi κατάφερε επιτέλους να απαλλαχτεί από τα προβλήματα και να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Andrew Short που αγωνίστηκε χωρίς ομάδα σε αυτόν τον αγώνα αφού η L&M που αγωνιζόταν μέχρι πρωτινός έκλεισε. Μετά από πολλές μάχες ο Short τερμάτισε έκτος. Στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση υπήρξε μια μεγάλη σύγκρουση οδηγών στην οποία οι James Stewart, Justin Barcia και Chad Reed βρέθηκαν στο έδαφος. Οι Stewart και Barcia εγκατέλειψαν ενώ ο Reed συνέχισε, τερματίζοντας τελικά στην δωδέκατη θέση.  Στον αγώνα συμμετείχε και ο γνωστός μας από το Athens Supercross Cedric Soubeyras που ακολουθεί το ΑΜΑ/FIM SX από τον αγώνα του Phoenix. Στο Oakland κατάφερε να προκριθεί και να τερματίσει στην 17η θέση.

Δεύτερη νίκη καταιγιστική για τον R.Villopoto….τώρα άντε να τον σταματήσουν.

Αποτελέσματα Oakland, Supercross Class

  1. Ryan Villopoto – KAW
  2. Davi Millsaps – SUZ
  3. Ryan Dungey – KTM
  4. Trey Canard – HON
  5. Mike Alessi – SUZ
  6. Andrew Short – HON
  7. Matt Goerke – KTM
  8. Broc Tickle – SUZ
  9. Vince Friese – HON
  10. Justin Brayton – YAM

Κατηγορία Supercross Lites Δύσης
Συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις του ο Ken Roczen κατάφερε να επικρατήσει αυτήν την φορά από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά μέχρι και τον τελικό. Ο “K-Roc” πέτυχε τον ταχύτερο γύρο στα δοκιμαστικά και πέρασε νικηφόρα από την προκριματική του σειρά. Αντίθετα ο Tomac δεν ήταν μπροστά στα χρονομετρημένα και για ακόμα έναν αγώνα είχε άσχημο προκριματικό αγώνα. Δυστυχώς για αυτόν τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο τελικό όταν είχε μέτρια εκκίνηση και έπεσε δύο φορές στην προσπάθεια του να ανέβει θέσεις. Η δεύτερη πτώση του τον ανάγκασε να εγκαταλείψει κάτι που του στοίχισε σε βαθμούς, πέφτοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Για την πρώτη θέση οι Cole Seely και Roczen βρέθηκαν μπροστά με τον Seely να οδηγεί τον αγώνα μέχρι και τον ενδέκατο γύρο. Στον δωδέκατο ο Seely κουράστηκε και ο Roczen τον πέρασε κερδίζοντας άνετα τον πρώτο του φετινό αγώνα, ανεβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεύτερος τερμάτισε ο Seely με τρίτο τον Jason Anderson που οδήγησε από την αρχή σε αυτήν την θέση.  Τέταρτος τερμάτισε ο Martin Davalos με τους οδηγούς της JDR να ακολουθούν με πέμπτο τον Malcolm Stewart και έκτο τον Joey Savatgy.

Ο Roczen δεν σταμάτησε να πιέζει και γρήγορα αποζημιώθηκε με την πρώτη του νίκη και την πρωτοπορία στην βαθμολογία.

Αποτελέσματα Oakland, SX Lites Δύσης

  1. Ken Roczen – KTM
  2. Cole Seely – HON
  3. Jason Anderson – SUZ
  4. Martin Davalos – KAW
  5. Malcolm Stewart – KTM
  6. Joey Savatgy – KTM
  7. Kyle Cunningham – YAM
  8. Austin Politelli – HON
  9. Christian Craig – HON
  10. Zach Osborne – HON

Θα μπορούσε να είναι φωτογραφία από τον επόμενο αγώνα στο Anaheim III αφού ο Millsaps κράτησε το κόκκινο φόντο του πρωτοπόρου της βαθμολογίας.

Βαθμολογίες
Supercross Class

  1. Davi Millsaps – 85
  2. Trey Canard – 78
  3. Ryan Villopoto – 77
  4. Ryan Dungey – 68
  5. Chad Reed – 65
  6. Andrew Short – 56
  7. Jake Weimer – 47
  8. Justin Brayton – 42
  9. Justin Barcia – 41
  10. Matt Goerke – 39
  11. James Stewart – 38
  12. Josh Grant – 37
  13. Broc Tickle – 35
  14. Kyle Chisholm – 30
  15. Mike Alessi – 25
  16. Vince Friese – 24
  17. Weston Peick – 22
  18. Kevin Windham – 21
  19. Matt Lemoine – 16
  20. Jimmy Albertson – 12
  21. Mike Alessi – 9
  22. Robert Kiniry – 5

Ή του ύψους ή του βάθους…ο Tomac παρέμεινε αυτοκαταστροφικός και σε αυτό το πρωτάθλημα. Έπεσε στον αγώνα και από την κορυφή της βαθμολογίας.

Supercross Lites Δύσης

  1. Ken Roczen – 91
  2. Cole Seely – 80
  3. Eli Tomac – 76
  4. Zach Osborne – 58
  5. Jason Anderson – 52
  6. Kyle Cunningham – 49
  7. Martin Davalos – 48
  8. Christian Craig – 47
  9. Malcolm Stewart – 45
  10. Tyla Rattray – 45
  11. Jessy Nelson – 38
  12. Joey Savatgy – 38
  13. Ryan Sipes – 31
  14. Austin Politelli – 26
  15. Max Anstie – 26
  16. Travis Baker – 23
  17. Jake Canada – 21
  18. Michael Leib – 16
  19. Josh Cachia – 12
  20. Jean Ramos – 10

Επόμενος αγώνας 03/02/13 Anaheim III, CA.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...