Η Yamaha αγοράζει μετοχές της Kayaba

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια κατασκευάστρια εταιρία μοτοσυκλετών αγοράζει ή παίρνει μερίδια μετοχών από εταιρία κατασκευής και εξέλιξης αναρτήσεων. Για παράδειγμα η Honda έχει την Showa, η KTM την WP και στο παρελθόν η Yamaha είχε την Ohlins.  O στόχος της συνεργασίας Yamaha – KYB είναι να μεταφερθεί ένα μεγάλο μέρος του εργοστασίου της Kayaba στην Ινδία.

Η Yamaha πρόσφατα προχώρησε στην απόκτηση του 33.4% της εταιρίας κατασκευής αναρτήσεων Kayaba. Μια παρόμοια κίνηση είχε κάνει και στο παρελθόν η Yamaha αγοράζοντας ποσοστά από την εταιρία της Ohlins, όμως επέστρεψε πίσω το 95% αυτών των μετοχών το 2007. Η  νέα συμμετοχή της Yamaha σε εταιρία αναρτήσεων, αυτή την φορά με την KYB, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρία έγινε με σκοπό να δημιουργηθεί μια νέα μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων για αναρτήσεις μηχανοκίνητων στο Chennai της Ινδίας. Η εταιρία που θα σχηματιστεί εκεί, θα πρόκειται για μια κοινοπραξία όπου το 33.4% θα το έχει η Yamaha και το 66.6% θα ανήκει στην Kayaba. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 1 Ιουλίου το 2013.

Αυτήν την φορά η συνεργασία της Yamaha με εταιρία κατασκευής αναρτήσεων(Kayaba) έχει διαφορετικό κίνητρο από την προηγούμενη με την Ohlins. Τότε η συνεργασία με την Ohlins είχε ως σκοπό την εξέλιξη τω αναρτήσεων(R&D) ενώ αυτήν την φορά με την Kayaba, το κίνητρο είναι οικονομικό αφού και οι δύο εταιρίες αναζητούν τρόπους να μειώσουν το κόστος παραγωγής. Επίσης υπάρχει η φήμη ότι η Yamaha σκοπεύει να κατασκευάζει δικές τις αναρτήσεις στο μέλλον για τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες της.

907 More posts in ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...