Πετρελαιοκίνητες μοτοσυκλέτες το 2017;

Το Πρακτορείο Προστασίας του Περιβάλλοντος(Environmental Protection Agency) ανακοίνωσε ότι οι εταιρίες παραγωγής μοτοσυκλετών θα πρέπει μέχρι το 2017 να περάσουν σε παραγωγή μοτοσυκλετών που θα είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον καταναλώνοντας λιγότερα και ποιοτικότερα καύσιμα. Η λύση που προτείνει είναι η χρησιμοποίηση του λεγόμενου clean diesel, κάτι όμως που έφερε αντιρρήσεις στις τάξεις των κατασκευαστών.  

Στην πλειοψηφία τους οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών δεν προσανατολίζονται στην εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης διαφορετικών από τον βενζινοκινητήρα. Αντίθετα πιστεύουν ότι το μέλλον της κίνησης της μοτοσυκλέτας είναι οι ηλεκτροκινητήρες και έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια στην εξέλιξη τους. Το Environmental Protection Agency όμως πιστεύει ότι αυτή η προσπάθεια δεν είναι η αντίστοιχη που έχουν καταβάλει οι συνάδελφοι τους στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους καλεί να αναθεωρήσουν τις  απόψεις τους και να αντικαταστήσουν το 75% των βενζινοκίνητων μοντέλων τους με πετρελαιοκινητήρες ξεκινώντας από το 2017.

Η αντίδραση των εταιριών ήταν έντονη κυρίως πάνω σε τεχνικά θέματα που αφορούσαν τα ειδικά φίλτρα και την υψηλή πίεση τροφοδοσίας ψεκασμού που απαιτούν οι πετρελαιοκινητήρες αλλά και λειτουργικά θέματα logistics όπως και οικονομικά για την επένδυση που απαιτείται, κάτι  που όμως δεν φαίνεται να άλλαξε την ροή της συζήτησης. Οι μόνοι που δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις ήταν η ρώσοι της εταιρίας URAL που κατασκευάζει sidecars, οι οποίοι δήλωσαν ότι έχουν ήδη κατασκευάσει μοτοσυκλέτα με πετρελαιοκινητήρα και θα την παρουσιάσουν αργότερα μέσα στην χρονιά.

Η πίεση στις κατασκευάστριες εταιρίες μοτοσυκλετών για φιλικότερες μοτοσυκλέτες προς το περιβάλλον έχει αρχίσει να γίνεται εντονότερη τα τελευταία χρόνια και σύντομα θα πρέπει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Όσο δύσκολο ήταν για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας να “ξεγράψει τον δίχρονο κινητήρα” τώρα θα πρέπει να συμβιβαστεί με ακόμα περισσότερες αλλαγές στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Περισσότερα για πετρελαιοκίνητες μοτοσυκλέτες στο dieselbikes.net.

 

 

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...