AMA MX – Μεγάλωσε την διαφορά ο R.Villopoto(video)

Στον έβδομο γύρο του AMA Motocross στο Red Bud o Ryan Villopoto πραγματοποίησε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση κερδίζοντας τα δύο σκέλη και βλέποντας στο τέλος της ημέρας να μεγαλώνει η πρωτοπορία του στην βαθμολογία των 450ccc μετά τα προβλήματα του Ryan Dungey. Στα 250cc o Ken Roczen έκλεψε την νίκη από τον ταχύτατο στο Red Bud, Eli Tomac. 

Κατηγορία 450cc
Οι δύο νίκες για τον Ryan Villopoto δεν ήρθαν εύκολα αλλά ο ίδιος τις έκανε να δείχνουν εύκολες με τον εκπληκτικό τρόπο που διαθέτει να προσπερνάει τους αντιπάλους του στην αρχή του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος ο Josh Grant πήρε την εκκίνηση και οδήγησε το σκέλος μπροστά από τους Trey Canard, Ryan Dungey, Andrew Short και James Stewart. Ο Villopoto ξεκίνησε έξω από την πρώτη δεκάδα όμως κατάφερε σε μόλις δύο γύρους να βρεθεί δεύτερος πίσω από τον Grant και πέρασε στην πρώτη θέση στον αμέσως επόμενο γύρο. Με τον RV μπροστά οι Dungey και Stewart ήξεραν ότι πρέπει να κινηθούν γρήγορα αν ήθελαν να έχουν ελπίδες για την πρώτη θέση.  Δεν τα κατάφεραν όμως αφού οι Grant και Canard ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Dungey όταν κατάφερε να βρεθεί στην δεύτερη θέση έκανε ένα λάθος με αποτέλεσμα να σβήσει η μοτοσυκλέτα του και να μην καταφέρει να την ξαναβάλει μπροστά χάνοντας την δεύτερη θέση αλλά και πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Έτσι στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο J.Stewart μετά και την πτώση του Canard, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Grant πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή απόδοση. Στο δεύτερο σκέλος ο J.Stewart ήταν αυτός που οδήγησε από την αρχή τον αγώνα με τους Grant και Dungey πίσω του όμως και πάλι ο Villopoto ήταν αυτός που ανέβηκε γρήγορα στην δεύτερη θέση μετά από μέτρια αυτή την φορά εκκίνηση. Για πέντε γύρους οι J.Stewart και Villopoto έδωσαν μια σκληρή, όμορφη μάχη για την πρώτη θέση με επαφές και εξόδους από την πίστα μέχρι να καταφέρει ο Villopoto να περάσει στην πρώτη θέση. Ο αγώνας όμως δεν κρίθηκε εκεί αφού ο Dungey αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι περνώντας τον J.Stewart  και πιέζοντας τον Villopoto για την πρώτη θέση. Η ατυχία όμως ξαναχτύπησε τον Dungey όταν στην προσπάθεια του να ντουμπλάρει έναν οδηγό είχε μια πτώση χάνοντας έτσι την επαφή με τους πρωτοπόρους. Οι Villopoto και J.Stewart έκαναν το ένα δύο στο σκέλος και τον αγώνα ενώ με τερματισμούς 3-5 ο Grant ανέβηκε στο πρώτο του φετινό βάθρο. Τέταρτος στο σύνολο τερμάτισε ο Canard(5-6) πραγματοποιώντας φοβερό αγώνα στο πρώτο σκέλος μετά τις δύο πτώσεις που είχε ενώ και ο  Justin Barcia(9-4) αντιμετώπισε πτώσεις στο πρώτο σκέλος και κακές εκκινήσεις στον δρόμο του για την πέμπτη θέση. Την εξάδα του αγώνα συμπλήρωσε ο Justin Brayton(6-8) μετά από δύο πολύ καλές εκκινήσεις και δύο σταθερά σκέλη.

Αποτελέσματα Red Bud, 450cc
1. Ryan Villopoto, Poulsbo, Wash., Kawasaki (1-1)
2. James Stewart, Haines City, Fla., Suzuki (2-2)
3. Josh Grant, Riverside, Calif., Yamaha, (3-5)
4. Trey Canard, Oklahoma City, Okla., Honda, (5-6)
5. Justin Barcia, Monroe, N.Y., Honda (9-4)
6. Justin Brayton, Fort Dodge, Iowa, Yamaha (6-8)
7. Malcolm Stewart, Haines City, Fla., Honda (8-7)
8. Andrew Short, Colorado Springs, Colo., KTM (4-12)
9. Jake Weimer, Twin Falls, Idaho, Kawasaki (7-13)
10. Broc Tickle, Holly, Mich., Suzuki (11-11)

Κρατάει γερά ο K.Roczen στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία 250cc
Ο άνθρωπος του αγώνα για την κατηγορία ήταν ο Eli Tomac που κατάφερε να πετύχει κατά τρία δευτερόλεπτα ταχύτερο γύρο από τον δεύτερο Jason Anderson στα προκριματικά και διέλυσε τον ανταγωνισμό στο πρώτο σκέλος. Κι όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει την νίκη, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο σκέλος οι ομόσταυλοι Wil Hahn και Eli Tomac ξεχύθηκαν μπροστά μετά την εκκίνηση για την διεκδίκηση της πρωτοπορίας που εύκολα κατέληξε στον Tomac. Σύντομα στην για την δεύτερη θέση βρέθηκαν να παλεύουν οι Marvin Musquin και Ken Roczen με τον Roczen τελικά να επικρατεί ενώ ο Musquin βρέθηκε να δίνει στο τέλος του σκέλους σκληρή μάχη με τον νεαρό Jeremy Martin. Ο Tomac πήρε το σκέλος με διαφορά 18 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Roczen με τρίτο τελικά τον Musquin. Στο δεύτερο σκέλος ο Zack Osborne ήταν αυτός που οδήγησε τον αγώνα με τους Roczen, Tomac και Musquin πίσω του. Στον τρίτο γύρο στην πρώτη θέση πέρασε ο Roczen με τον Tomac να περνάει και αυτός τον Osborne για την δεύτερη θέση. Όμως ο Tomac είχε μια πτώση που ανάγκασε και τον Osborne που ακολουθούσε να πέσει επάνω του, καθυστερώντας έτσι και οι δύο να ξαναξεκινήσουν. Αυτό ήταν ότι χρειαζόταν ο Roczen για να κάνει την διαφορά και να πάρει σκέλος και αγώνα με τερματισμούς 2-1, διατηρώντας ανέπαφη την βαθμολογική του διαφορά αλλά και ισοφαρίζοντας σε νίκες τον Tomac(από δύο νίκες) αποτέλεσμα που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.  Από την ένατη θέση που βρέθηκε μετά την πτώση του ο Tomac κατάφερε να τερματίσει δεύτερος πραγματοποιώντας μια εκπληκτική εμφάνιση που όμως δεν συνοδεύτηκε από νίκη αφού τελικά τερμάτισε δεύτερος στο σύνολο. Μια μικρή πτώση του Musquin προς το τέλος του σκέλους καθόρισε το τελικό βάθρο του αγώνα με την τρίτη θέση να πηγαίνει στον Martin μετά από εξαιρετική εμφάνιση και τερματισμούς 4-3. Τέταρτος ήταν ο Musquin(3-4) με πέμπτο τον Osborne(10-5) και έκτο τον Kyle Cunningjam(7-8) που ανέβηκε θέσεις μετά από δύο κακές εκκινήσεις.

Αποτελέσματα Red Bud, 250cc
1. Ken Roczen, Apolda, Germany, KTM (2-1)
2. Eli Tomac, Cortez, Colo., Honda (1-2)
3. Jeremy Martin, Millville, Minn., Yamaha (4-3)
4. Marvin Musquin, La Reole, France, KTM (3-4)
5. Zach Osborne, Abingdon, Va., Honda (10-5)
6. Kyle Cunningham, Aledo, Texas, Yamaha (7-8)
7. Cooper Webb, Newport, N.C., Yamaha (6-9)
8. Cole Seely, Newbury Park, Calif., Honda (5-11)
9. Blake Baggett, Grand Terrace, Calif., Kawasaki (8-10)
10. Justin Bogle, Grand Terrace, Calif., Kawasaki (12-7)

 450 
1. Ryan Villopoto 333
2. Ryan Dungey 291
3. Justin Barcia  249
4. Trey Canard  200
5. James Stewart  184
6. Mike Alessi , 170
7. Andrew Short  137
8. Broc Tickle  135
9. Josh Grant  131
10. Jake Weimer  131
 250 
1. Ken Roczen,  312
2. Eli Tomac, 305
3. Marvin Musquin,260
4. Blake Baggett, 247
5. Zach Osborne, , 212
6. Jason Anderson, 176
7. Jeremy Martin,  162
8. Kyle Cunningham, 158
9. Justin Bogle,  145
10. Cooper Webb  140

Επόμενος αγώνας 20/07/13 Washougal WA.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...