4ος Αγώνας Πρωτ. ΜΧ Ν.Ελλάδος, Αρχ. Ολυμπία – Ολυμπιακών διαστάσεων

IMG_7072

Ο τίτλος μπορεί να ακούγετε λίγο υπερβολικός αλλά για ακόμα μια φορά την παράσταση έκλεψαν οι διοργανωτές που διαμόρφωσαν το ιδανικό σκηνικό για πολύ όμορφους αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία. Στον 4ο αγώνα του πρωταθλήματος Ν.Ελλάδος  ο “τοπικός” Δημήτρης Κοντολέτας στην MX-Expert, o Νίκος Σωτηρόπουλος στην ΜΧ1 και ο Βαλάντης Λαγούδης στην ΜΧ2 δεν άφησαν περιθώρια στον συναγωνισμό κερδίζοντας και τα δύο σκέλη των κατηγοριών τους.

Μετά από περίπου δύο χρόνια η πίστα του Πλάτανου στην Αρχαία Ολυμπία επέστρεψε στους αγώνες διοργανώνοντας τον 4ο αγώνα του πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος. Όπως μας είχε συνηθίσει και στο παρελθόν, η άνθρωποι του ΑΟΛΜΟ και της τοπικής κοινωνίας έστησαν έναν πολύ καλό αγώνα και ανέβασαν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη από τις προηγούμενες διοργανώσεις τους.  Πέρα από την εξαιρετική δουλεία που είχε γίνει στον αγωνιστικό χώρο και στα paddocks, ξεχώρισαν οι μεγάλες ομπρέλες και οι πλαστικές καρέκλες που είχαν στηθεί στον χώρο των θεατών, κάτι που κράτησε το κοινό μέχρι και τα δεύτερα σκέλη παρά την ζέστη της ημέρας. Αν και την φετινή χρονιά έχουμε δει πολύ καλές προσπάθειες από σχεδόν όλους τους διοργανωτές, δεδομένου και της οικονομικής κατάστασης, θα τολμήσουμε να πούμε ότι ο αγώνας της Αρχαίας Ολυμπίας ήταν από τους καλύτερους που έχουμε δει φέτος.

IMG_8043

Ο Δημήτρης Κοντολέτας είναι ιδιαίτερα δυνατός φέτος όπου κι αν έχει αγωνιστεί, πόσο μάλλον στην πίστα της Αρχ. Ολυμπίας που θεωρείτε τοπικός αναβάτης.

Κατηγορία ΜΧ-Expert
Η κορυφαία κατηγορία του θεσμού δεν κατάφερε και σε αυτόν τον αγώνα να συγκεντρώσει ικανοποιητικές συμμετοχές αλλά αυτήν την φορά η επανεμφάνιση του Παναγιώτη Παπίλα μετά τον τραυματισμό του τον Μάιο και η παρουσία του Δημήτρη Βαγγελάκου ανέβασαν κατακόρυφα το ενδιαφέρον. Για ακόμα μια φορά όμως ο Δημήτρης Κοντολέτας ήταν ο κυρίαρχος της κατηγορίας και παρά τις δυνατές συμμετοχές, στην έδρα του έδειξε πως είναι αχτύπητος. Με τον Παπίλα να μην έχει επιστρέψει στον παλιό καλό του εαυτό, ο Βαγγελάκος ήταν ο μόνος που προσπάθησε να ασκήσει πίεση στον τοπικό αναβάτη. Όμως στο πρώτο σκέλος ο ρυθμός του Κοντολέτα στους πρώτους γύρους έπιασε απροετοίμαστο τον Βαγγελάκο που κατάφερε μετέπειτα να κρατήσει σταθερή την διαφορά ενώ στο δεύτερο σκέλος μια πτώση λίγο μετά την εκκίνηση έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του για την πρώτη θέση. Ο Κοντολέτας πήρε και τα δύο σκέλη οδηγώντας στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και το τέλος εντυπωσιάζοντας με την ταχύτητα και την φυσική του κατάσταση ακόμα και τους συντοπίτες του, που τον χειροκροτούσαν σε κάθε πέρασμα του από τον χώρο των θεατών.  Με δύο δεύτερες θέσεις στα αντίστοιχα σκέλη ο Βαγγελάκος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τρίτο τον Παπίλα(3-3) και τέταρτο τον Σταμάτη Δημολιάνη(4-4) που επέστρεψε στον θεσμό σε άλλη όμως κατηγορία(είχε αγωνιστεί στο Αίγιο στην ΜΧ1). Πέμπτος τερμάτισε ο Θανάσης Αργυρόπουλος(5-5) που προσπάθησε στο δεύτερο σκέλος να εκμεταλλευτεί την πτώση του Δημολιάνη για την τέταρτη θέση χωρίς όμως να τα καταφέρει ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Γιαννούκλας(6-6). Τέλος να αναφέρουμε ότι στον αγώνα συμμετείχαν οι Άκης Κοσμάς και Γιώργος Γεωργούσης όμως και οι δύο είχαν πτώση με ελαφρό τραυματισμό στο πρώτο σκέλος και δεν συνέχισαν στο υπόλοιπο πρόγραμμα.

Αποτελέσματα Αρχ. Ολυμπία , κατηγορίας ΜΧ-Expert

Α Σκέλος – Β Σκέλος

IMG_7784

Μεθοδικά και χωρίς λάθη ο Ν.Σωτηρόπουλος κέρδισε τον πρώτο του φετινό αγώνα στον θεσμό, σε μια δύσκολη κατηγορία όπως εξελίχθηκε.

Κατηγορία ΜΧ1
Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε και σε αυτόν τον αγώνα η κατηγορία της ΜΧ1 που αν και γνώρισε έναν νικητή και στα δύο σκέλη υπήρχαν εκπλήξεις και αρκετές ανακατατάξεις στην εξέλιξη του αγώνα. Την έκπληξη έκανε ο τοπικός αναβάτης Βασίλης Φωτόπουλος που στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία και στον θεσμό κατάφερε να οδηγήσει και τα δύο σκέλη του αγώνα. Όμως η κούραση έπαιξε τελικά σημαντικό ρόλο κρατώντας τον νεαρό αναβάτη πίσω από την πρώτη θέση. Αντίθετα ο Νίκος Σωτηρόπουλος κατάφερε να ανακάμψει στο πρώτο σκέλος από την κακή του εκκίνηση και να φύγει από την αρχή μπροστά στο δεύτερο κατακτώντας τον αγώνα με διπλή νίκη. Ο Φωτόπουλος με τερματισμούς 2-3 πήρε την δεύτερη θέση ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κώστας Καράκης έπεσε θύμα πτώσεων και συγκρούσεων μένοντας σχετικά πίσω και στα δύο σκέλη αλλά κατάφερε μεθοδικά να τερματίσει 5-2 στα αντίστοιχα σκέλη για την τρίτη θέση του συνόλου. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ένας άλλος τοπικός αναβάτης και παλιός πρωταθλητής ο Αλέκος Καρανάσης(3-4) που έδωσε όμορφες μάχες άλλες φορές για να κρατήσει και άλλες για να κερδίσει κάποια θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Νίκος Τατάνης(6-5) με έκτο τον Διονύση Κονδυλόπουλο(9-6).

Αποτελέσματα Αρχ. Ολυμπία , κατηγορίας ΜΧ1

Α Σκέλος – Β Σκέλος

IMG_7975

Δυναμική εμφάνιση και κυρίως χωρίς τις ατυχίες του παρελθόντος χάρισαν στον Β.Λαγούδη την πρώτη του φετινή νίκη στον θεσμό.

Κατηγορία ΜΧ2
Η τύχη επιτέλους άλλαξε για τον Βαλάντη Λαγούδη που είχε γνωρίσει απίστευτες ατυχίες στους προηγούμενους αγώνες. Ο αναβάτης από την μακρινή Χίο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα σε αυτόν τον αγώνα και χάρη στις καλές του εκκινήσεις και την μαχητικότητα του κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας και φυσικά τον αγώνα. Ιδιαίτερα μαχητικός ήταν και ο δεύτερος της ημέρας Χρήστος Τομαράς που έδωσε την μάχη στο πρώτο σκέλος με τον πρωτοπόρο Λαγούδη και παρά την κακή του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση. Για τις υπόλοιπες θέσεις έπρεπε ξανά να βγούνε τα κομπιουτεράκια όπου ανέδειξαν τρίτο τον Μιχάλη Βαγενά μετά από όμορφη μάχη Παναγιώτη Πιλάλα στο πρώτο σκέλος για την τρίτη θέση και με μια έκτη στο δεύτερο. Τέταρτος ήταν ο Γιάννης Ρηγόπουλος που στάθηκε άτυχος στο πρώτο σκέλος έχοντας μια πτώση στην εκκίνηση ενώ στο δεύτερο σκέλος έδωσε μάχη με τον Λαγούδη για την πρώτη θέση τερματίζοντας τελικά δεύτερος.Χάρη στις πολύ καλές εκκινήσεις του και την σταθερότητα που τον διακρίνει ο Πιλάλας με τερματισμούς 4-5 κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση του συνόλου αφήνοντας έκτο τον επανεμφανιζόμενο Νίκο Ξένο(9-3) που βρήκε γρήγορα τα πατήματα του στο δεύτερο σκέλος πετυχαίνοντας μια τρίτη θέση. Εξαιρετικά άτυχος σε αυτόν τον αγώνα ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νικόλας Φανουράκης που μπλέχτηκε στην πτώση του πρώτου σκέλους μετά την εκκίνηση και αντιμετώπισε πρόβλημα στο δεύτερο συλλέγοντας έτσι, μόλις δέκα βαθμούς στον αγώνα,  αλλά παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με τον δεύτερο Τομαρά όμως, να του έχει ψαλιδίσει σημαντικά την διαφορά.

Αποτελέσματα Αρχ. Ολυμπία , κατηγορίας ΜΧ2

Α Σκέλος – Β Σκέλος

IMG_8079

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Γ.Παναγιώτου.

Κατηορία Junior
Στον προηγούμενο αγώνα στο Άργος ο Γιώργος Ευμορφιάδης δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον Γιώργο Παναγιώτου να πάρει την νίκη και την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Στα Ολύμπια ο Ευμορφιάδης επέστρεψε κερδίζοντας το πρώτο σκέλος μετά από μικρή μάχη με τον Παναγιώτου και οδήγησε το δεύτερο σε ολόκληρη σχεδόν την διάρκεια του. Όμως ένα λάθος πριν τον τερματισμό του δεύτερου σκέλους τον έστειλε στην τέταρτη θέση δίνοντας την νίκη σε σκέλος και σύνολο στον Παναγιώτου μαζί με 21 βαθμούς πρωτοπορίας στην βαθμολογία. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Φώτης Κόλλιας με τερματισμούς 3-2 ενώ τρίτος κατατάχτηκε τελικά ο Ευμορφιάδης. Τέταρτος ήταν ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος(4-3) με πέμπτο τον Σπήλιο Πορτοκάλη(5-5) και έκτο τον Παναγιώτη Κονοπισόπουλο(7-6).

Αποτελέσματα Αρχ. Ολυμπία , κατηγορίας Junior

Α Σκέλος – Β Σκέλος

IMG_8115

Αν συνεχίσει έτσι ο Ν.Ανδρέου σύντομα θα γυρίζει στους χρόνους της κατηγορίας Junior.

Κατηγορία Mini
Μετά την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος της κατηγορίας και μετά την καλοκαιρινή περίοδο θα περίμενε κανείς ότι ο Ανδρέας Ανδρέου θα είχε κόψει αγωνιστικούς ρυθμούς. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και και ο μικρός Ανδρέας εμφανίστηκε καλύτερος από ποτέ στην Αρχαία Ολυμπία κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στην δεύτερη θέση και τις δύο φορές τερμάτισε ο Σαράντης Μαλακάκης με τρίτο τον Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο. Την εξάδα συμπλήρωσαν ο τέταρτος Γιάννης Ευμορφιάδης(4-4), ο πέμπτος Αναστάσιος Αλειφερόπουλος(5-4) μέ έκτη την Τζονάκι Λάμπρου(4-5).

Αποτελέσματα Αρχ. Ολυμπία , κατηγορίας Mini

Α Σκέλος – Β Σκέλος

Επόμενος αγώνας 13/10/13 Χαλκίδα.

1823 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Ακύρωση του 4ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Mε έγγραφό του προς την...