Ακαδημία νέων οδηγών από την Youthstream

2013 youth academyH Youthstream ξεκίνησε από την φετινή σεζόν ένα νέο σύστημα προώθησης νέων ταλέντων στους αγώνες του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού motocross με την ονομασία MXGP Youth Academy. Το νέο αυτό σύστημα επιτρέπει σε κάποιους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP σε νεαρούς αναβάτες ηλικίας από 8 έως 13 ετών να εκδηλώσουν το ταλέντο τους και να διεκδικήσουν μια θέση στις εργοστασιακές ομάδες. 

Τα τελευταία χρόνια η Youthstream με την παγκόσμια ομοσπονδία FIM και την ευρωπαϊκή UEM έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στις νεαρές ηλικίες προσαρμόζοντας τους κανονισμούς άλλες φορές με επιτυχία και άλλες όχι, στην συμμετοχή όλο και περισσότερων νέων στα πρωταθλήματα που διοργανώνουν. Μετά την φετινή κίνηση με το ενιαίο των CRF 150 που αγωνίστηκαν σε επιλεκτικούς αγώνες με τις κύριες κατηγορίες MX1/MX2 η Youthstream ξεκίνησε και το MXGP Youth Academy που αφορά αγωνιζόμενους στις ηλικίες μεταξύ των 8 και 13 ετών. Στόχος είναι να προσελκύσει ταλέντα από ολόκληρο τον κόσμο σε αυτές τις ηλικίες και να τους δώσει την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητες τους αλλά και να τις βελτιώσουν σε ειδικά σχολεία που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Άνθρωποι της ακαδημίας θα διοργανώνουν mini σχολεία σε κάθε Ήπειρο που θα περνάει το MXGP, θα βλέπουν, θα συμβουλεύουν και θα δουλεύουν με τους νέους και θα τους καλούν σε ένα ειδικό σχολείο που θα πραγματοποιείτε στην Ισπανία τον χειμώνα. Το σχολείο θα είναι τέσσερις μήνες(από Δεκέμβριο έως Μάρτιο), θα περνάει από 9 διαφορετικές πίστες και αναφέρετε ότι το κόστος της διαμονής ξεκινάει από 600ευρώ. Ανάλογα με την πρόοδο και το επίπεδο που θα φτάσουν οι μαθητευόμενοι, η ακαδημία θα μπορεί να προτείνει σε εργοστασιακές ομάδες οδηγούς για το roster τους.

Η κίνηση αυτή μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει αφού νεαροί οδηγοί που βρίσκονται μακριά από την Ευρώπη δεν μπορούν να συμμετέχουν με αξιώσεις στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και αναγκάζονται να δαπανούν τεράστια ποσά μεταναστεύοντας στην γηραιά ήπειρο για να κυνηγήσουν το όνειρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross. Μια τέτοια ακαδημία θα γλιτώσει από πολλά έξοδα ευκατάστατους γονείς και θα δώσει την ευκαιρία σε οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στην Ευρώπη για να διακριθούν στο παγκόσμιο motocross.

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...