ISDE 2013 – Διάκριση για την Ελληνική ομάδα

Με το κύπελλο και τον τίτλο της ομάδας με την καλύτερη παρουσία (Watling Trophy)  επέστρεψε στην Ελλάδα η Εθνική μας Ομάδα ENDURO από το 88ο International Six Days of Enduro 2013 (ISDE) που διοργάνωσε η Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (FMI). Αυτός ο σημαντικός τίτλος αποκτάει ιδιαίτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι στο ISDE συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες Enduro του κόσμου.

Ο αγώνας διεξήχθη, με κέντρο το λιμάνι της Olbia, όπου βρίσκονταν το paddock του αγώνα, και στις πολύ όμορφες γύρω περιοχές όπως  Golfo Aranci,  Ala dei Sardi, Arzachena, Calangianus, Loiri Porto San Paolo, Padru, Sant’Antonio di Gallura, Telti και Tempio Pausania όπου τελείωσε και το ISDE με τον καθιερωμένο αγώνα Motocross σε μια πολύ όμορφη πίστα μπροστά σε 5.000 πολύ ένθερμους  και εκδηλωτικούς φιλάθλους του enduro.

Στο ISDE 2013, που είναι γνωστό και σαν «Moto Olympics», συμμετείχαν 20 Εθνικές ομάδες FIM WORLD TROPHY, 15 Εθνικές ομάδες FIM JUNIOR WORLD TROPHY και 6 Εθνικές ομάδες FIM WOMEN’S WORLD TROPHY, επίσης συμμετείχαν 139 CLUB TEAM και 1 INDIVIDUAL (TM 80cc).

Η Εθνική μας Ομάδα Enduro Συμμετείχε στην Κατηγορία FIM WORLD TROPHY με 6 Αθλητές.

Αντωνίου Αντώνης του Α.Σ.  Ο.ΔΙ.ΚΟ.

Καντίδης Νίκος του Α.Σ.   Λ.Α.Μ.Σ.

Προβιάς Μιχάλης του Α.Σ.   ΛΕ.Μ.Α.Θ.

Σβιντερίκος Απόστολος  του Α.Σ.   Ε.ΔΙ.Λ.

Σιαφαρίκας Βασίλης του Α.Σ.   Μ.Ο.Γ.

Τρίγκας Γιάννης του Α.Σ.   ΜΟ.ΛΕ.Τ.

Η συνύπαρξη και ο ανταγωνισμός με τους κορυφαίους Αθλητές Enduro του πλανήτη και οι παραστάσεις που είχαν οι Αθλητές μας είναι πολύ σημαντικές εμπειρίες που θα βοηθήσουν και τους ίδιους, αλλά θα μεταφερθούν και στους Ελληνικούς αγώνες.

Αγωνιστικά η Εθνική Ομάδα τα πήγε πολύ καλά καταλαμβάνοντας την 17η θέση. Τερμάτισαν 5 από τους 6 αθλητές, εκτός του Νίκου Καντίδη που τραυματίστηκε στο πόδι. Πρώτος Έλληνας αθλητής αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά ο Βασίλης Σιαφαρίκας.

Στους αγώνες αυτού του είδους σημαντικό ρόλο παίζει η τεχνική υποστήριξη των αθλητών. Η ομάδα τεχνικής υποστήριξης άριστα οργανωμένη και συντονισμένη, πρόσφερε σημαντική βοήθεια και συμβουλές στους αθλητές μας. Η Αθλητική ΜΟΤ.Ο.Ε. θέλει να ευχαριστήσει τον Κώστα Σμυρνιώτη, Αλέξανδρο Δημητρίου, Μανώλη Λουμπουνάκη, για την βοήθεια που πρόσφεραν αφιλοκερδώς.

Επίσης η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. ευχαριστεί τους χορηγούς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια:

  • Moto Market
  • ACERBIS
  • Ina TV
  • Motorcycle Place – Αερογραφίες, Βαφές Μοτο
  • SUPERFAST FERRIES
  • ΕΛΠΙΔΑ Resort – Σέρρες
4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...