ΜΧGP – Τα τελευταία νέα

Σε λιγότερο από δύο μήνες ξεκινάει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ στο Κατάρ και τα νέα για την κατάσταση των οδηγών και των ομάδων τους αρχίζουν να πληθαίνουν. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις σημαντικότερες ειδήσεις  που αφορούν τις εξελίξεις του κορυφαίου motocross θεσμού.

.

.

Αθλητής της χρονιάς ο A.Cairoli στην Ιταλία
Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Sky Sport, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Antonio Cairoli αναδείχτηκε αθλητής του 2013 στην Ιταλία. Συγκεντρώνοντας  8.238 ψήφους, σχεδόν τους διπλάσιους από τον δεύτερο τον βολεϊμπολίστα Ivan Zaytsev που συγκέντρωσε 4.804, ο Cairoli ξεπέρασε ονόματα όπως τους Valentino Rossi, Francesco Totti, Mario Balotelli, Luigi Datome, Vincenzo Nibali, Patrizia Pellegrini και Andrea Pirlo. Ο Tony Cairoli ενημερώθηκε για την διάκριση του στο Ντουμπάι όπου περνάει τις διακοπές του για την πρωτοχρονιά και ο ίδιος δήλωσε: “Δεν το περίμενα, μπήκα σαν wildcard στον διαγωνισμό και σε κάθε γύρο έβλεπα ότι είχα όλο και περισσότερη υποστήριξη. Είναι η πρώτη φορά που ένας αθλητής του motocross κερδίζει αυτήν την διάκριση στην Ιταλία και πιστεύω ότι αυτό δείχνει πόσο το άθλημα μεγαλώνει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους τους αθλήματος που με υποστηρίζουν μέσα και έξω από τους αγώνες. Η διάκριση αυτή είναι σημαντική και για το motocross και ελπίζω το 2014 να ανεβάσουμε το άθλημα ακόμα περισσότερο.”

Συνεχίζονται τα προβλήματα για τον Herlings
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της ΜΧ2 Jeffrey Herlings αντιμετώπισε στο τέλος της περσινής χρονιάς ένα τραυματισμό στον ώμο του, τράυμα που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο Motocross των Εθνών Ο ολλανδός superstar είχε πιέσει τα πράγματα για να συμμετάσχει στο GP της πατρίδας του και πιθανότατα η ζημιά επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα ακόμα να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό. Οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση για τις επόμενες εβδομάδες αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος δεν ανησυχεί και θα είναι έτοιμος για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Τραυματίστηκαν οι Ken deDycker και Kevin Strijbos
Στα μέσα Νοεμβρίου ο Ken deDycker είχε μια πτώση σε προπόνηση τραυματίζοντας τον καρπό του. Το κάταγμα που υπέστη ο οδηγός της Red Bull KTM θα τον κρατήσει αρκετές εβδομάδες εκτός προπονήσεων όμως αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά στον πρώτο αγώνα στο Κατάρ. Πρόσφατα τραυματίστηκε και ο οδηγός της Rockstar Energy Suzuki Kevin Strijbos μετά από πτώση σε προπόνηση στο Lommel όπου ο βέλγος αναβάτης τραυματίστηκε στο ισχίο. Για ένα μήνα θα μείνει εκτός προπονήσεων και αναμένεται και αυτός να οδηγήσει κοντά στην περίοδο του πρώτου αγώνα στις 01 Μαρτίου.

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής της ΜΧ3 στο MXGP
Ο τελευταίος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της ΜΧ3 Klement Gercar υπέγραψε με την Honda Jtech για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας MXGP. Στόχος της ομάδας είναι οι καλύτερες δυνατόν εμφανίσεις στην MXGP αλλά και η κατάκτηση του Σλοβενικού πρωταθλήματος ΜΧ και το 2014.

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...