AMA/FIM SX – Ο C.Reed κλέβει την νίκη στο Anaheim II

Ο Chad Reed έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής φέτος, στην μεγάλη κατηγορία. Με έναν επικό τρόπο κατάφερε και πήρε την νίκη στους τελευταίους γύρους του Anaheim II. Στην Lites Δύσης ο Cole Seely κατάφερε τελικά να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη και μάλιστα ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το λάθος του Jason Anderson.

Supercross Class
Αρκετό δράμα επιφύλασσε ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος για την μεγάλη κατηγορία, καθώς οι πολλές πτώσεις στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στον αγώνα.Τους πρώτους γύρους του τελικού οδήγησε ο Ryan Dungey αλλά μια πτώση τον έστειλε στην έκτη θέση δίνοντας έτσι την πρωτοπορία στον James Stewart. O νικητής του προηγούμενου αγώνα Ryan Villopoto είχε μέτρια εκκίνηση και περίμενε υπομονετικά να πέσει ο ρυθμός του αγώνα για να αρχίσει να επιτίθεται. Έτσι και έγινε, μετά τα μισά του αγώνα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ανέβασε ρυθμό και προσπάθησε να περάσει τον Stewart για την πρώτη θέση όμως  και αυτός είχε μια πτώση πέφτοντας στην πέμπτη θέση. Και πάλι ο Stewart βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα όμως ο Chad Reed ερχόταν δυνατά από πίσω  και στον 17ο γύρο έκανε την επίθεση του για την κατάκτηση της νίκης. Για τους επόμενους τρεις γύρους κανείς δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη του φετινή νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Stewart με τρίτο τον Ken Roczen που βρέθηκε από την αρχή στην πρώτη τριάδα και έδωσε πολλές όμορφες μάχες. Η τέταρτη θέση πήγε στον Justin Brayton ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Villopoto με έκτο τον Dungey. Στην βαθμολογία ο Roczen πέρασε ξανά στην πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερο τον Villopoto ενώ ο Reed ανέβηκε στην τρίτη θέση ρίχνοντας τον Dungey στην τέταρτη.

Αποτελέσματα Anaheim II, Supercross Class
1. Chad Reed (Kaw)
2. James Stewart (Suz)
3. Ken Roczen (KTM)
4. Justin Brayton (Yam)
5. Ryan Villopoto (Kaw)
6. Ryan Dungey (KTM)
7. Weston Peick (Suz)
8. Josh Hill (Suz)
9. Andrew Short (KTM)
10. Jake Weimer (Kaw)

Πρώτη φετινή νίκη για τον Cole Seely.

Lites Δύσης
Για ακόμα έναν αγώνα ο Cole Seely οδήγησε τον τελικό της κατηγορίας από την αρχή μέχρι τον τελευταίο γύρο όμως αυτή την φορά κράτησε την πρώτη θέση μέχρι και την καρό σημαία. Δεύτερος τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jason Anderson μετά από μέτρια εκκίνηση(ξεκίνησε πέμπτος) ενώ αντίθετα ο Cooper Webb επανέλαβε τις καλές του εκκινήσεις και βρέθηκε μπροστά από τον πρώτο γύρο για να τερματίσει τελικά στην τρίτη θέση. Καλή εκκίνηση είχε και ο Malcolm Stewart καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο τέλος της ημέρας με τους Justin Hill και Shane Mcelrath να ακολουθούν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.Μετά από συνάντηση των αγωνοδικών ο Jason Anderson τιμωρήθηκε με ποινή δύο θέσεων γιατί πήδηξε άλμα σε καθεστώς σημαίας που το απαγόρευε. Έτσι τερμάτισε στην τέταρτη θέση και πρώτος στην βαθμολογία πέρασε ο Cole Seely.

Αποτελέσματα Anaheim II, Lites Δύσης
1. Cole Seely (Hon)
3. Cooper Webb (Yam)
3. Malcolm Stewart (Hon)
4. Jason Anderson (KTM) (μετά από ποινή δύο θέσεων)
5. Justin Hill (Kaw)
6. Shane McElrath (Hon)
7. Dean Wilson (Kaw)
8. Zach Osborne (Hon)
9. Michael Leib (Hon)
10. Jessy Nelson

Βαθμολογίες

Supercross Class
1. Ken Roczen…………60
2. Ryan Villopoto……..59
3. Chad Reed………….57
4. Ryan Dungey……….57
5. Justin Brayton………55
6. James Stewart……..44
7. Justin Barcia………..42
8. Andrew Short……….38
9. Wil Hahn……………..30
10. Broc Tickle…………26
Lites Δύσης
1. Cole Seely……………69
2. Jason Anderson……68
3. Zach Osborne………53
4. Cooper Webb……….51
5. Dean Wilson…………50
6. Malcolm Stewart……47
7. Justin Hill……………..44
8. Jessy Nelson………..35
9. Dean Ferris…………..31
10. Shane McElrath…..29

Επόμενος αγώνας 25/01/14 Oakland CA.

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...