Παρουσίαση μοτοσυκλετών και αγωνιστικής ομάδας Husqvarna 2014

_KP_2742Την επίσημη παρουσίαση της στην Ελλάδα πραγματοποίησε η Husqvarna μετά την εξαγορά της εταιρίας από τον όμιλο της KTM. Συνεχίζοντας την μακρόχρονη ιστορία της εταιρίας με βασικό προσανατολισμό τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες, η νέα διοίκηση θέλει να επαναφέρει την Husqvarna ξανά στις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος. Σε αυτόν τον προσανατολισμό κινείτε και η ελληνική αντιπροσωπεία όπου μετά από πολλά χρόνια ανακοίνωσε αγωνιστική ομάδα με τα χρώματα της Husqvarna. 

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την ανανεωμένη Husqvarna σε μια  εκδήλωση που διοργάνωσε η KTM SEE. Όπως θα δείτε παρακάτω οι αλλαγές, είναι αρκετές και σημαδιακές για την σουηδική εταιρία, τόσο στα μοντέλα της όσο και στον τρόπο λειτουργία της.

Η ιστορία της Husqvarna
Ένα από τα εντυπωσιακά θέματα της παρουσίασης ήταν η μακρόχρονη ιστορία του ονόματος Husqvarna που κρατάει 110 χρόνια παρουσίας στην παραγωγή μοτοσυκλετών. Η εταιρία ξεκίνησε πολύ πιο νωρίς, το 1869 παράγοντας όπλα για τον σουηδικό στρατό και το 1903 παρουσίασε την πρώτη της μοτοσυκλέτα. Αργότερα η Husqvarna έγινε από τις πρώτες εταιρίες που ασχολήθηκαν με την χωμάτινη μοτοσυκλέτα και τις δεκαετίες 1960-1970 γνώρισε τεράστιες επιτυχίες στους χωμάτινους αγώνες κατακτώντας συνολικά 38 παγκόσμιους τίτλους(14 motocross, 24 enduro) καθώς και 11 νίκες στον διάσημο αγώνα Baja.  Το 1977 εξαγοράζετε από τον όμιλο της Electrolux Group. Πέντε χρόνια μετά, το 1983 η Husqvarna ταράζει τα νερά των αγώνων μοτοσυκλέτας παρουσιάζοντας την πρώτη τετράχρονη enduro μοτοσυκλέτα 500cc.  Το 1987 η Husqvarna μετακομίζει στην Ιταλία και το Varese μετά την εξαγορά της από τον όμιλο της Gagiva MV Agusta. Το 1988 μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της σουηδικής εταιρίας δημιουργεί την Husaberg. Το 2007 η BMW Group αγοράζει την Husqvarna Motorcycles και το 2013 την πωλεί στον όμιλο της ΚΤΜ. Με την τελευταία εξαγορά η Husqvarna επανενώνεται με την Husaberg αφού η ΚΤΜ έχει αγοράσει πλέον και τις δύο πρώην σουδικές εταιρίες.

_KP_2552

Η νέα εταιρία
Η νέα Husqvarna έχει έδρα στην Γερμανία(όχι την Αυστρία) και στην Ελλάδα θα την αντιπροσωπεύει η ΚΤΜ SEE. Το δίκτυο συνεργατών όμως θα είναι αποκλειστικό της Husqvarna και ως κανόνας της εταιρίας απαγορεύετε να είναι κοινό με το δίκτυο των μοτοσυκλετών της ΚΤΜ. Παγκοσμίως οι Husqvarna-Husaberg παρήγαγαν 20.000 μοτοσυκλέτες ετησίως και αυτό είναι ένα ενδεικτικό νούμερο για τους στόχους της επανένωσης  των δύο εταιριών κάτω από το όνομα της Husqvarna. Η γραμμή παραγωγής και εξέλιξης των μοτοσυκλετών της είναι το Mattighoffen της Αυστρίας ενώ το εργοστάσιο της εταιρίας στο Varese θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σε ανταλλακτικά για τα μοντέλα της Husqvarna από το 2014 και πίσω. Στόχος της νέας εταιρίας είναι να παράγει μοτοσυκλέτες υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά και την τελευταία τεχνολογία.

_KP_2705

Οι μοτοσυκλέτες
Τα νέα μοντέλα της Husqvarna συνδυάζουν στοιχεία των εταιριών Husqvarna-Husaberg-KTM εκμεταλλεύοντας τα κορυφαία εξαρτήματα των μοτοσυκλετών των τριών εταιριών.  Για το enduro υπάρχουν τέσσερα τετράχρονα μοντέλα τα FE250,350,450,501 και τρία δίχρονα ΤΕ125, 250,300 και για το motocross η γκάμα περιλαμβάνει τρία τετράχρονα FC250, 350, 450 και τρία δίχρονα TC85,125,250 στα οποία θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενα άρθρα μας, αφού είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε ορισμένα από αυτά, στο Husqvarna Test Day που πραγματοποιήθηκε το περασμένα σαββατοκύριακο.

H αγωνιστική ομάδα
Για το 2014 η Husqvarna μέσω του συνεργάτη της για την Βόρειο Ελλάδα Νίκου Ζουρνατζή(Moto Action), θα έχει αγωνιστική ομάδα στα πανελλήνια πρωταθλήματα enduro και motocross. Στο enduro την εταιρία θα εκπροσωπήσουν οι Αντώνης Δήμου στην Ε2 με ΤΕ 250, Αρτέμης Σφηναρολάκης στην Junior με ΤΕ 125 και ο Νίκος Ζουρνατζής στην Veteran με FE 350 ενώ στο motocross o Αλέξανδρος Γεωργαντάς θα συνεχίσει με Husqvarna στην ΜΧ2. Στους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross θα υπάρχει και τεχνικό support με ανταλλακτικά σε ειδική τέντα που θα εξυπηρετείτε προς το παρόν σε διπλανό χώρο από το support της ΚΤΜ.

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...