AMA/FIM SX – O J.Stewart διέλυσε τον συναγωνισμό στο Toronto(video)

Σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο AMA/FIM Supercross, ο James Stewart κέρδισε με χαρακτηριστικό τρόπο την μεγάλη κατηγορία στον δωδέκατο αγώνα της χρονιάς στο Toronto. Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Justin Bogle στην Lites Ανατολής ενώ και στις δύο κατηγορίες οι πρωτοπόροι των βαθμολογιών είχαν προβλήματα.

Μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση ο J.Stewart κέρδισε το Toronto.

Supercross Class
Ο αγώνας του Toronto ξεκίνησε με μια δυσάρεστη είδηση για την μεγάλη κατηγορία που ήθελε τον Ryan Villopoto να είναι άρρωστος και να μην εμφανίζετε στην πίστα για τα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Τελικά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας εμφανίστηκε στην πρώτη προκριματική σειρά και κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση του τελικού. Ο αγώνας όμως ανήκε ολοκληρωτικά στον James Stewart που όχι μόνο πέτυχε τους ταχύτερους γύρους αλλά κατάφερε με μοναδικό στυλ και εκπληκτικούς συνδυασμούς να αναρριχηθεί από την 15η θέση στην πρώτη, κερδίζοντας τον τέταρτο φετινό του αγώνα. Μέχρι τον 15ο γύρο τον αγώνα οδήγησε ο Justin Barcia περνώντας στην πρώτη θέση μετά από μάχη με τον Ken Roczen όμως και αυτός υπέκυψε στην ανωτερότητα του Stewart τερματίζοντας τελικά δεύτερος.  Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ryan Dungey κάνοντας έναν σταθερό αγώνα και έχοντας στο μυαλό του την ευκαιρία να μειώσει την βαθμολογική του διαφορά από τον Villopoto που αντιμετώπιζε προβλήματα. Πολύ καλά οδήγησε ο Justin Brayton τερματίζοντας στην τέταρτη θέση και ανακάμπτοντας από μια κοιλιά που είχε κάνει τι τελευταίο διάστημα στην απόδοση του. Από την άλλη, κάμψη στην απόδοση του εμφανίζει ο Ken Roczen πέφτοντας σχετικά γρήγορα από την δεύτερη θέση του αγώνα στην πέμπτη. Έκτος κατάφερε να τερματίσει ο Villopoto σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Αποτελέσματα Toronto, Supercross Class
1 James Stewart
2 Justin Barcia
3 Ryan Dungey
4 Justin Brayton
5 Ken Roczen
6 Ryan Villopoto
7 Weston Peick
8 Dean Wilson
9 Joshua Hill
10 Matthew Goerke

Τα τελευταία δύο χρόνια ο J.Bogle πέρασε πολλά μέχρι να φτάσει στην πρώτη του νίκη.

Lites Ανατολής
Δύσκολη μέρα είχε ο μέχρι αυτόν τον αγώνα πρωτοπόρος της βαθμολογίας Adam Cianciarulo στο Toronto. Με άσχημες πτώσεις στα δοκιμαστικά και τον τελικό, δεν κατάφερε να τερματίσει και έχασε την πρωτοπορία στην βαθμολογία από τον Martin Davalos. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Justin Bogle που πήρε την εκκίνηση και εξαφανίστηκε μπροστά για να κατακτήσει την πρώτη νίκη της καριέρας του στην κατηγορία. Πίσω του στην αρχή βρέθηκε ο Cianciarulo αλλά μετά την πτώση του, ο Davalos ήταν αυτός που κατάφερε να κρατηθεί στην δεύτερη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Τρίτος τερμάτισε ο Matt Lemoine ξεκινόντας καλά τον αγώνα και καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τον τέταρτο Jeremy Martin που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ξεκινώντας από την ένατη θέση. Ο τοπικός Cole Thomson πήρε την πέμπτη θέση με έκτο τον Vince Freise.

Αποτελέσματα Toronto, Lites Ανατολής
1  Justin Bogle
2  Martin Davalos
3  Matthew Lemoine
4  Jeremy Martin
5  Cole Thompson
6  Vince Friese
7  Alex Martin
8  Kyle Cunningham
9  A J Catanzaro
10  James Decotis

Βαθμολογίες

Supercross Class
1 Ryan Villopoto  246
2  Ryan Dungey  221
3 James Stewart 207
4 Ken Roczen  197
5 Justin Brayton 185
6 Justin Barcia  156
7 Andrew Short 153
8 Broc Tickle 126
9 William Hahn  122
10 Chad Reed 111
Lites Ανατολής
1 Martin Davalos  124
2 Adam Cianciarulo  120
3 Justin Bogle  119
4 Blake Baggett  100
5 Vince Friese  90
6 Kyle Cunningham  76
7 Cole Thompson 74
8 Matthew Lemoine   73
9 James Decotis  65
10 Alex Martin  60

Επόμενος αγώνας 29/03/14 St.Louis MO.

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα των αγώνων.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...