AMA/FIM SX – Τα πήρε όλα ο Ryan Villopoto στην Νέα Υόρκη(video)

Στον 16ο αγώνα του AMA/FIM Supercross που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη(New Jersey) ο Ryan Villopoto κέρδισε την μεγάλη κατηγορία κατακτώντας τον τέταρτο σερί τίτλο του, κάτι που έχει καταφέρει στο παρελθόν μόνο ο Jeremy McGrath. Στην Lites Ανατολής ο Justin Bogle πήρε την δεύτερη φετινή του νίκη και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τις πρόσφατες εξελίξεις. 

O Ryan Villopoto κέρδισε το στοίχημα όπως δήλωσε. Ήταν ο πιο σταθερός αναβάτης της χρονιάς και αυτό ήταν αρκετό για να πάρει τον φετινό τίτλο.

Supercross Class
Ο Ryan Villopoto ήθελε μόλις τρεις βαθμούς για να πάρει τον φετινό τίτλο και μετά την βροχή που έπεσε στην διάρκεια τον δοκιμαστικών(κατά μικρά διαστήματα και στον αγώνα) κανένας δεν περίμενε τον οδηγό της Kawasaki να ρισκάρει για την νίκη. Όμως ο Villopoto πήρε την εκκίνηση και οδήγησε χωρίς ρίσκα, γεγονός που τον έφερε να οδηγεί τον τελικό με μεγάλη διαφορά. Πίσω του οι Josh Hill, Mike Alessi και Eli Tomac έδιναν την μάχη της δεύτερης θέσης με τον Tomac τελικά να επικρατεί. Η κακή στιγμή του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του James Stewart που έβαλε το πόδι του κάτω σε μια στροφή και γύρισε το γόνατο του, επιστρέφοντας στο φορτηγό της ομάδας του χωρίς να υπάρχει σχετική ενημέρωση για την κατάσταση του. Στο τέλος του αγώνα ο Ryan Villopoto έγραψε ιστορία κερδίζοντας την 40η νίκη του, κατακτώντας έτσι τον τέταρτο σερί τίτλο της καριέρας κάτι που έχει πετύχει μόνο ο “βασιλιάς του Supercross’ Jeremy McGrath. Επίσης κέρδισε και ένα φορτηγάκι της TOYOTA από τον διαγωνισμό της εταιρίας για τον νικητή των τριών αγώνων Oakland, Daytona και New Jersey. Το δεύτερο φετινό του βάθρο πέτυχε ο Tomac τερματίζοντας στην δεύτερη θέση ενώ για πρώτη φορά φέτος ο Josh Hill ανέβηκε στο βάθρο με την τρίτη του θέση. Μετά από κακή εκκίνηση και σε μια δύσκολη πίστα για προσπέραση λόγω της ελαφριάς λάσπης, οι Justin Barcia, Ken Roczen και Ryan Dungey τερμάτισαν τέταρτος πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Αποτελέσματα New Jersey, Supercross Class
1. Ryan Villopoto (Kaw)

2. Eli Tomac (Hon)
3. Josh Hill (Suz)
4. Justin Barcia (Hon)
5. Ken Roczen (KTM)
6. Ryan Dungey (KTM)
7. Mike Alessi (Suz)
8. Andrew Short (KTM)
9. Trey Canard (Hon)
10. Weston Peick (Suz)

Ουσιαστικά ο J.Bogle είναι πρωταθλητής Lites Ανατολής για το 2014…μένει να γίνει και τυπικά στο Las Vegas.

Lites Ανατολής
Μετά τους τραυματισμούς των οδηγών της Pro Circuit Kawasaki Adam Cianciarulo, Martin Davalos και Blake Baggett που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα, ο δρόμος άνοιξε για τον Justin Bogle όχι μόνο για νίκες αλλά και για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Παρά τις δύσκολες καταστάσεις με μέτρια εκκίνηση και βροχή στο τέλος του σκέλους, ο Bogle έκανε τις προσπεράσεις που χρειαζόταν για να φτάσει στην πρώτη θέση, πέταξε τα λασπωμένα γυαλιά του στους τελευταίους γύρους  και πήρε έναν αγώνα που του χάρισε την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Αν δεν τρέξει ο Martin Davalos στον επόμενο αγώνα(μετά το χειρουργείο που έκανε στον αστράγαλο του είναι εξαιρετικά απίθανο) ο Bogle είναι ο πρωταθλητής του 2014 για την κατηγορία. Καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Jeremy Martin, αν και ξεκίνησε άσχημα κατάφερε να περάσει και να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Η τρίτη θέση πήγε στον Vince Friese μετά από προσπεράσεις και ατυχίες των διεκδικητών της θέσης από τους Jimmy Decotis και Matt Bisceglia που μάλιστα οδήγησαν τον αγώνα στους πρώτους γύρους. Η τέταρτη θέση πήγε στον Bisceglia που είχε και μια πτώση όταν τον προσπέρασε ο Bogle για την πρωτοπορία ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Kyle Cunningham.

Αποτελέσματα New Jersey, Lites Ανατολής
1. Justin Bogle (Hon)

2. Jerermy Martin (Yam)
3. Vince Friese (Hon)
4. Matt Biscelgia (Hon)
5. Kyle Cunningham (Hon)
6. Alex Martin (Yam)
7. Mitchell Oldenburg (KTM)
8. Jimmy Decotis (Hon)
9. Jackson Richardson (hon)
10. Gannon Audette (Kaw)

Βαθμολογίες

Supercross Class
1. Ryan Villopoto 343

2. Ryan Dungey 282
3. James Stewart 271
4. Ken Roczen 265
5. Justin Barcia 232
6. Andrew Short 207
7. Justin Brayton 196
8. Josh Hill 144
9. Broc Tickle 126
10. Wil Hahn 122
Lites Ανατολής
1. Justin Bogle 166

2. Martin Davalo 149
3. Adam Cianciarulo 120
4. Blake Baggett 120
5. Vince Friese 120
6. Kyle Cunningham 109
7. Matt Lemoine 90
8. Jimmy Decotis 90
9. Cole Thompson 89
10. Alex Martin 86

Επόμενος αγώνας 03/05/14 Las Vegas NV.

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα των αγώνων.

 

4025 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...