AMA/FIM SX – Ξεκαθάρισμα τίτλων και φημολογιών(video)

Στον τελευταίο αγώνα του  ΑΜΑ/FIM Supercross στο Las Vegas τα πρόσωπα του αγώνα ήταν πολλά και οι φήμες που κυκλοφόρησαν ζητούσαν διευκρινήσεις για το μέλλον του κορυφαίου αναβάτη του πρωταθλήματος. Ο Ryan Villopoto έβαλε τα πράγματα στην θέση εκτός και εντός πίστας κερδίζοντας την μεγάλη κατηγορία. Στην Lites, η Ανατολή με την Δύση συναντήθηκαν, ξεκαθάρισαν τους λογαριασμούς τους και έβγαλαν τους πρωταθλητές των δύο κατηγοριών.

Supercross Class 
Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον προηγούμενο αγώνα από τον Ryan Villopoto, υπήρχε ένα σύννεφο πάνω από την κατηγορία με την φήμη ότι σταματάει εδώ την καριέρα του. Ο FIM(παγκόσμιος) και ΑΜΑ(Αμερικής) πρωταθλητής Supercross 2014  σε δηλώσεις του πριν τον αγώνα ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει και δήλωσε ότι απλά είναι χαρούμενος που το πρωτάθλημα τελείωσε μετά από μια δύσκολη χρονιά και δεν υπήρχε λόγος να ξεκινήσουν όλες αυτές οι φήμες.  Μετέπειτα πήρε την μοτοσυκλέτα του και κέρδισε άνετα τον έβδομο φετινό του αγώνα, οδηγώντας τον τελικό του Las Vegas από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε στον πρώτο γύρο ο Jake Weimer όμως γρήγορα τον πέρασαν οι Ryan Dungey και Ken Roczen.  Η πρώτη τριάδα από εκεί και μετά δεν άλλαξε με τοn Dungey να παίρνει την δεύτερη θέση και τον Roczen την τρίτη. Οι δύο οδηγοί της ΚΤΜ τερμάτισαν σε αυτές τις θέσεις και στο πρωτάθλημα. Μετά από μέτρια εκκίνηση ο Justin Barcia κατάφερε να αναρριχηθεί και να τερματίσει στην τέταρτη θέση με τον Trey Canard να τον ακολουθεί στην πέμπτη θέση και τον Josh Hill στην έκτη. Ο James Stewart παρά τον τραυματισμό του από τον προηγούμενο αγώνα, συμμετείχε στο Las Vegas όμως αυτήν την φορά η ατυχία χτύπησε την μοτοσυκλέτα του αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη.

Αποτελέσματα Las Vegas, Supercross Class 
1. Ryan Villopoto (Kaw)

2. Ryan Dungey (KTM)
3. Ken Roczen (KTM)
4. Justin Barcia (Hon)
5. Trey Canard (Hon)
6. Josh Hill (Suz)
7. Josh Grant (Yam)
8. Jake Weimer (Kaw)
9. Chris Blose (Hon)
10. Andrew Short (KTM)

Dean Wilson

Lites Δύσης
Η καθιερωμένη συνάντηση των δύο κατηγοριών της Lites στον τελευταίο αγώνα στο Las Vegas έβγαλε τρεις διαφορετικούς νικητές και δύο πρωταθλητές ανεβάζοντας τον αριθμό των πρωταγωνιστών του αγώνα στο νούμερο 5.  Πρώτα έγινε ο αγώνας της Δύσης  με τους Cooper Webb και Dean Wilson να δίνουν μια όμορφη μάχη στους τελευταίους γύρους καταλήγοντας η νίκη, τελικά  στα χέρια του Wilson με δεύτερο τον Webb. Άνετα στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Justin Hill ενώ ο διεκδικητής του πρωταθλήματος Cole Seely δεν είχε καλή εκκίνηση, καταφέρνοντας με δυσκολία να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Malcolm Stewart με τον Jason Anderson να τερματίζει στην έκτη θέση μετά από ένα αγώνα τακτικής που του έδωσε τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία.

Αποτελέσματα Las Vegas, Lites Δύσης
1. Dean Wilson (Kaw)

2. Cooper Webb (Yam)
3. Justin Hill (Kaw)
4. Cole Seely (Hon)
5. Malcolm Stewart (Hon)
6. Jason Anderson (KTM)
7. Zach Osborne (Hon)
8. Shane McElrath (Yam)
9. Jessy Nelson (Hon)
10. Jake Canada (Hon)

Jeremy Martin

Lites Ανατολής
Ουσιαστικά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Justin Bogle είχε πάρει τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα αφού ο δεύτερος της κατάταξης Martin Davalos ήταν τραυματίας και δεν συμμετείχε στον αγώνα. O Bogle κατάφερε να οδηγήσει τον τελικό όμως η μαχητικότητα του Jeremy Martin τον περιόρισε στην δεύτερη θέση. Ο Jeremy Martin πήρε τον πρώτο του αγώνα supercross με τον Bogle να τερματίζει δεύτερος και να κατακτά τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Άλλη μια πρωτιά αυτήν την φορά για την καριέρα του Matt Biscelgia ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Kyle Cunningham, Jimmy Decotis και Mitchell Oldenburg.

Αποτελέσματα Las Vegas, Lites Ανατολής
1. Jeremy Martin (Yam)

2. Justin Bogle (Hon)
3. Matt Biscelgia (Hon)
4. Kyle Cunningham (Hon)
5. Jimmy Decotis (Hon)
6. Mitchell Oldenburg (KTM)
7. Alex Martin (Yam)
8. Gannon Audette (Kaw)
9. Jackson Richardson (Hon)
10. Vince Friese (Hon)

Justin Hill

Lites Shootout
Στον καθιερωμένο μικτό αγώνα Ανατολής και Δύσης ο Justin Hill ήταν αυτός που από την αρχή μπήκε μπροστά και οδήγησε μέχρι και τον τερματισμό τον τελικό. Πίσω του από νωρίς βρέθηκαν οι Dean Wilson και Jason Anderson τερματίζοντας δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα ενώ ακολούθησαν μετά από μικρή μάχη ο Cooper Webb με τον Jeremy Martin. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Seely ενώ ο Bogle εγκατέλειψε στον έβδομο γύρο.

Αποτελέσματα Las Vegas, Lites  Shootout
1. Justin Hill (Kaw)

2. Dean Wilson (Kaw)
3. Jason Anderson (KTM)
4. Cooper Webb (Yam)
5. Jeremy Martin (Yam)
6. Cole Seely (Hon)
7. Jake Canada (Hon)
8. Kyle Cunningham (Hon)
9. Shane McElrath (Yam)
10. Jessy Nelson (Hon)

Ο πρωταθλητής Lites Ανατολής Justin Bogle.

Ο πρωταθλητής Lites Δύσης Jason Anderson.

 

 

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...