Έλεγχος Αντί Ντόπινγκ στο ΑΜΑ Motocross 2014

H διοργανώτρια του AMA Motocross, ΜX Sports Pro Racing ήρθε σε συμφωνία φέτος με την USADA που είναι υπεύθυνη για τους ελέγχους ντόπινγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο φετινό πρωτάθλημα του AMA Motocross που ξεκινάει στις 24/5/14  στο Glen Helen θα τεθούν σε ισχύ οι κανόνες αντί ντόπινγκ, κάτι που εδώ και καιρό έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί όπως αναφέρει ο promoter της διοργάνωσης Davey Coombs. 

Ο Πρόεδρος της ΜX Sports Pro Racing D.Coombs συνέχισε λέγοντας : ” Η USADA είναι πρωτοπόρος στην διεθνή αντί ντόπινγκ κοινωνία και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε στο πρωτάθλημα Lucas Oil Pro Motocross 2014. Ο έλεγχος της βοηθούμενης απόδοσης των επαγγελματιών αθλητών στην Αμερική, έχει αποδειχτεί ως ένας απαραίτητος και αποτελεσματικός τρόπος εξασφάλισης της ισότητας του συναγωνισμού των αγώνων. Η USADA θα εφαρμόσει το πρόγραμμα αντί ντόπινγκ, σύμφωνα με τους διεθνής κανονισμούς του παγκόσμιου οργανισμού αντί ντόπινγκ WADA Code, στο φετινό Lucas Oil Pro Motocross. Η κίνηση αυτή θα συναντήσει τους κανονισμούς άλλων επαγγελματικών αθλημάτων που έχουν υιοθετήσει το ίδιο ελεγκτικό πρόγραμμα με στόχο την ακεραιότητα των αγώνων μας”.  

Την κίνηση αυτή χαιρέτισαν όλες οι ομάδες του Lucas Oil Pro Motocross αλλά και πολλοί κορυφαίοι οδηγοί που ανέφεραν ότι αυτό θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και αρκετό καιρό στον χώρο του motocross. 

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...