AMA MX/SX – Η μεταγραφική περίοδος και οι φήμες

Σταματάει την καριέρα του ο R.Villopoto; Ποιος θα πάρει την θέση του στην Kawasaki; Που θα πάει ο Ken Roczen; Πολλά είναι τα φετινά ερωτήματα που αφορούν την μεταγραφική περίοδο στο αμερικάνικο πρωτάθλημα motocross-supercross, άλλα είναι φήμες, και άλλα αποτελούν ήδη γεγονός. Το σίγουρο είναι ότι το 2015 θα μας απασχολήσει μεταγραφικά.

Κρεμάει τα γάντια ο R.Villopoto;
Το μεγάλο όνομα του αμερικανικού motocross αναγκάστηκε φέτος να υποβληθεί σε εγχείρηση στο γόνατο του χάνοντας το πρωτάθλημα motocross. Από ότι ακούγεται θα πρέπει να επιβληθεί ξανά σε εγχείρηση στο ίδιο γόνατο χάνοντας έτσι σίγουρα και το MXDN. Οι τραυματισμοί του “Poto” είναι αλήθεια ότι τον έχουν κουράσει και οι φήμες θέλουν να σταματάει την καριέρα του εδώ και να μην συμμετέχει το 2015. Η Kawasaki έχει προλάβει και έχει συμπεριλάβει στις τάξεις της τον Davi Millsaps αφού θα διακόψει την συνεργασία της με τον Jake Weimer(υπέγραψε με την BTO KTM) την νέα χρονιά. Τώρα, ο Villopoto μπορεί να σταματήσει το απαιτητικό αμερικάνικο πρωτάθλημα και να συνεχίσει στο παγκόσμιο, κάτι που είχε δηλώσει ότι θα τον ενδιέφερε να κάνει στο κλείσιμο της καριέρας του.

O Villopoto έχει επιβεβαιώσει όλες τις φήμες που έχει προσπαθήσει να αρνηθεί στο παρελθόν. Αν όντως περάσει στο παγκόσμιο θα είναι ιστορικό γεγονός.

Που θα πάει ο Ken Roczen;
Οι εντονότερες φήμες των τελευταίων μηνών έχουν επικεντρωθεί στο πρόσωπο του Ken Roczen. Από ότι φαίνεται η διακοπή της συνεργασίας του με την ΚΤΜ είναι δεδομένη. Οι φήμες λοιπόν τον έφεραν στην Kawasaki με το σκεπτικό ότι αφού κάνει προπόνηση μαζί με τον Ryan Villopoto σίγουρα θα έχει κάνει κινήσεις με την πράσινη εταιρία. Όμως ο Roczen έχει προσωπικό χορηγό την Red Bull και δύσκολα αλλάζει τους προσωπικούς του χορηγούς για χάρη της Monster Energy που είναι ο κύριος χορηγός της Kawasaki. Έτσι μετά το AMA/FΙΜ Supercross o Roczen είχε συνάντηση με την Suzuki και υπάρχει η πιθανότητα να έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία για την νέα σεζόν ώστε να βρεθεί ο γερμανός κάτω από την τέντα της RCH Suzuki. Αυτό το σενάριο έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά μετά την πληροφορία ότι ο Dean Wilson θα αγωνιστεί με την Red Bull KTM το 2015 στην μεγάλη κατηγορία. Εδώ όμως υπάρχει αντίθεση με τις δηλώσεις του Team Manager της πορτοκαλί εταιρίας Roger DeCoster που είχε αναφέρει ότι η KTM προσλαμβάνει μόνο οδηγούς που είναι διεκδικητές τίτλων.

Ο Ken Roczen είναι πολύ κοντά να επιστρέψει στην Suzuki με την οποία αναδείχτηκε στο παγκόσμιο motocross.

Ο Justin Barcia στην Yamaha
Μια από τις πιο διαδεδομένες φήμες είναι αυτή που αφορά τον Justin Barcia. Εδώ και καιρό πολλά είναι τα στόματα που τον φέρνουν στην Yamaha και την JGR, ειδικά μετά τις αναφορές του ίδιου ότι δεν έχει βολευτεί το καινούργιο μοντέλο της Honda. Όπως είναι φυσικό αυτό προκάλεσε την περιέργεια πολλών δημοσιογράφων και είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Barcia θα ντυθεί στα μπλέ. Ο Barcia θα αντικαταστήσει τον Josh Grant που από τώρα αναζητεί ομάδα, ενώ την θέση του στην Muscle Milk Honda θα πάρει ο Cole Seely.

Μετά από πολλά χρόνια στην Honda o Justin Barcia θα ντυθεί στα μπλε.

O J.Anderson και η παρέα του
Την περασμένη εβδομάδα η Husqvarna ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Rocstar Energy Team με οδηγό τον Jason Anderson στην μεγάλη κατηγορία. Στα 250 η ομάδα υπέγραψε τους Zach Osborne και Martin Davalos για την νέα σεζόν.

Κι άλλη ομάδα με ΚΤΜ
Η Troy Lee Designs όπως όλα δείχνουν θα είναι με ΚΤΜ την επόμενη σεζόν αφήνοντας μετά από πολλά χρόνια την Honda.

 

4030 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
WORLDS FIRST – ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ LOOP ΜΕ ΒΜΧ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΝΤΑΒΟΥΤΙΑΝ

World's First: Το μεγαλύτερο Full Loop με BMX από τον Γιώργο Νταβουτιάν - Ο Γιώργος...