ΑΜΑ ΜΧ – K.Roczen ξανά, έσπασε το σερί του J.Martin o Β.Βaggett(video)

To πρωτάθλημα AMA Motocross συνεχίστηκε στο Colorado και την πίστα του Thunder Valley για τον τρίτο γύρο του θεσμού όπου και στα τέσσερα σκέλη έγιναν συναρπαστικοί αγώνες. Στην μεγάλη κατηγορία ο Ken Roczen ήταν αυτός που πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα και να πάρει την νίκη ενώ στα 250 ο Blake Baggett ήταν αυτό που κατάφερε να σταματήσει το σερί του Jeremy Martin. 

Στον “αφρό” οδηγούσε ο K.Roczen στο Colorado.

450cc
Με τους δύο πρώτους γύρους να αποτελούν παρελθόν ο James Stewart αποφάσισε να ανεβάσει ρυθμούς και να απειλήσει για την πρώτη του φετινή νίκη. Στο πρώτο σκέλος αμέσως μετά την εκκίνηση ο Stewart πέρασε τους Ryan Dungey και Josh Grant και οδήγησε το σκέλος από τον πρώτο γύρο μέχρι και τον τελευταίο. Η επικράτηση όμως δεν ήρθε όσο εύκολα ακούγετε αφού σπό τα μέσα του σκέλους δέχτικε σκληρή επίθεση από τον Dungey και μετέπειτα στο τέλος από τον Ken Roczen. O γερμανός θα έπαιρνε τελικά την δεύτερη θέση με τον Trey Canard να τερματίζει στην τρίτη. Στην μάχη της πρώτης θέσης και αμέσως μετά αφότου τον πέρασε ο Roczen, o Dungey είχε μια μικρή πτώση που τον έριξε στην τέταρτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Trey Canard ήταν αυτός που κατάφερε να τεθεί επικεφαλής όμως πίσω του βρέθηκε ο Roczen που δεν άργησε να τον περάσει για την πρώτη θέση. Απο εκεί και μετά ο Roczen οδήγησε στην πρώτη θέση για την κατάκτηση της δεύτερης σερί φετινής του νίκης. Δεύτερος τερμάτισε ο Dungey ανεβάζοντας ρυθμούς λίγο πριν τα μισά του αγώνα ενώ ο Stewart έκανε την αντεπίθεση του στο τέλος για την τρίτη θέση. Στο βάθρο δίπλα από τον Roczen ανέβηκαν ο Stewart στην δεύτερη θέση και ο Dungey στην τρίτη ενώ εκτός βάθρου έμεινε τελικά ο Canard. Με καλές εκκινήσεις και σταθερούς αγώνες ο Grant πήρε την πέμπτη θέση ενώ αντίθετα ο Brett Metcalfe ταλαιπωρήθηκε από κακές εκκινήσεις καταλαμβάνοντας τελικά την έκτη θέση. Κλείνοντας για την κατηγορία να αναφέρουμε ότι ο Justin barcia δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού.

Αποτελέσματα Thunder Valley, 450cc
1. Ken Roczen…KTM (2-1)
2. James Stewart…Suz (1-3)
3. Ryan Dungey…KTM (4-2)
4. Trey Canard…Hon (3-4)
5. Josh Grant…Yam (5-6)
6. Brett Metcalfe…Kaw (9-5)
7. Malcolm Stewart…Hon (7-8)
8. Andrew Short…KTM (6-9)
9. Weston Peick…Suz (10-7)
10. Jake Weimer…Kaw (8-12)

Πρώτη φετινή νίκη για τον B.Baggett.

 250cc
Λίγο έλειψε και σε αυτόν τον αγώνα ο Jeremy Martin να φύγει αήττητος όμως ο Blake Baggett αποφάσισε να βάλει τέλος στην εκπληκτική πορεία του νεαρού από την Minnesota. Ωστόσο ο J.Martin ήταν αυτός που κέρδισε το πρώτο σκέλος, καταδιώκοντας τον Jessy Nelson που είχε εξαφανιστεί μπροστά παίρνοντας την πρωτοπορία μετά την εκκίνηση. Ένα λάθος όμως του Nelson επέτρεψε στον Martin να τον πλησιάσει και να του στερήσει την νίκη στο τέλος του σκέλους.  Ο Nelson τερμάτισε δεύτερος με τον Justin Bogle να παίρνει την τρίτη θέση εκμεταλλευόμενος την πτώση του Cooper Webb. Στο δεύτερο σκέλος οι Christophe Pourcel και Zach Bell πάλεψαν για την πρώτη θέση στην αρχή, μέχρι να έρθει και να τους περάσει ο Blake Baggett. Η νίκη του Baggett στο δεύτερο σκέλος έφερε τον πρωταθλητή της κατηγορία του 2012  να κερδίζει την πρώτη του νίκη με δεύτερο τον Justin Bogle και τρίτο τον J.Martin που δεν είχε καλή εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος και είχε και μια μικρή πτώση. Πολύ καλή εμφάνιση για έναν ακόμα νεαρό τον Jessy Nelson που τερμάτισε τέταρτος στο σύνολο με τον Marvin Musquin να τερματίζει πέμπτος και ο Jason Anderson έκτος.

Ο J.Martin μπορεί να έχασε τον πρώτο αγώνα φέτος όμως απολαμβάνει μια μεγάλη βαθμολογική διαφορά στην μικρή κατηγορία.

Αποτελέσματα Thunder Valley, 250cc
1. Blake Baggett…Kaw (4-1)
2. Justin Bogle….Hon (3-2)
3. Jeremy Martin…Yam (1-6)
4. Jessy Nelson…Hon (2-9)
5. Marvin Musquin…KTM (7-4)
6. Jason Anderson…KTM (5-5)
7. Christophe Pourcel…Yam (11-3)
8. Cooper Webb…Yam (9-7)
9. Cole Seely…Hon (8-8)
10. Justin Hill…Kaw (10-10

Βαθμολογίες

450
1. Ken Roczen 141
2. Ryan Dungey 129
3. James Stewart 111
4. Trey Canard 110
5. Brett Metcalfe 89
6. Malcolm Stewart 78
7. Weston Peick 77
8. Josh Grant 74
9. Jake Weimer 74
10. Chad Reed 61
250
1. Jeremy Martin 140
2. Cooper Webb 114
3. Christophe Pourcel 93
4. Blake Baggett 91
5. Justin Bogle 90
6. Jessy Nelson 85
7. Marvin Musquin 82
8. Jason Anderson 81
9. Justin Hill 65
10. Matt Bisceglia 63

Επόμενος αγώνας 14/06/14 High Point PA.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...