Ο J.Stewart θα αγωνιστεί στο Muddy Creek

Το χάος των κανονισμών και της αταξίας που παγκόσμιου αντί-ντόπινγκ πέρασε και στο motocross. Παρά το γεγονός ότι η WADA βρήκε θετικό τον James Stewart σε απαγορευμένες ουσίες και η FIM τον απέβαλε από την αγωνιστική δράση μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα, ο promoter του αμερικανικού εθνικού πρωταθλήματος MX Sports Pro Racing αποφάσισε ότι ο αθλητής μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στον αγώνα του Muddy Creek αυτό το Σάββατο. 

Όπως είχαμε δημοσιεύσει σε προηγούμενο άρθρο μας ο James Stewart βρέθηκε θετικός μετά από έλεγχο της WADA(παγκόσμιου φορέα αντί-ντόπινγκ) σε αγώνα του AMA Supercross τον Απρίλιο και η FIM αποφάσισε να τον αποβάλλει από την αγωνιστική δραστηριότητα από τις 20/6 και μετά, μέχρι να ακολουθηθούν οι απαιτούμενες  διαδικασίες για την επιβολή ποινής ή όχι του αθλητή.

Η απάντηση ήρθε από τον promoter του αμερικανικού εθνικού πρωταθλήματος αναφέροντας τα παρακάτω:

“H προσωρινή αποβολή από τους αγώνες του James Stewart από την FIM λόγω της υποτιθέμενης παράβασης αντί-ντόπινγκ στις 12 Απριλίου 2014, δεν αφορά στην παρούσα φάση την MX Sports Pro Racing ή το Lucas Oil Pro Motocross Championship. Σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας έκδοσης αποτελέσματος η απόφαση είναι του αθλητή αν θέλει να αγωνιστεί σε εθνικό επίπεδο. Η FIM και η WADA όπως και η MX Sports Pro Racing δεν έχουν υπογράψει τον WADA Code(διακρατικό σύμφωνο διαδικασίας ελέγχου ντόπινγκ) και δεν έχουν την αρμοδιότητα να επιβάλουν προσωρινές αποβολές αθλητών. Το αρμόδιο σώμα AMA Pro Racing έχει ενημερώσει ότι δεν θα απαγορεύσει στον Stewart να αγωνιστεί στον αγώνα του Muddy Creek Tennessee αυτό το Σάββατο για τον πέμπτο αγώνα του AMA Motocross. και θα επανεκτιμήσει την ποινή που επέβαλε η FIM όταν αυτή καταλήξει σε τελική απόφαση. Αν η απόφαση αλλάξει θα ενημερώσουμε σχετικά. Μέχρι τότε ο κ.Stewart είναι ελεύθερος να αγωνιστεί χωρίς περιορισμούς.”

 

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...