Red Bull X Fighters – Ο Sherwood βαδίζει για την τρίτη σερί νίκη του στη Μαδρίτη

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Η Μαδρίτη θα φιλοξενήσει τον θεσμό του Red Bull X-Fighters για 13η συνεχή χρονιά στις 27 Ιουνίου, με τους καλύτερους αναβάτες freestyle motocross του πλανήτη να ρίχνονται με πάθος στην μάχη μέσα στην διάσημη αρένα ταυρομαχιών.

ΜΑΔΡΙΤΗ – Ένας μαινόμενος Levi Sherwood αναζητεί την τρίτη σερί νίκη του για το 2014 στην επιστροφή του Red Bull X-Fighters στην αρένα ταυρομαχιών της Las Ventas μέσα στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Σε έναν γύρο που αναμένουμε με την μεγαλύτερη ανυπομονησία μέσα στην χρονιά, ο πρωταθλητής του 2012 έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ έξι ετών, εάν καταφέρει να πάρει την τρίτη σερί νίκη του. Όμως ο περσινός πρωταθλητής, ο Γάλλος Thomas Pagès, ο οποίος κέρδισε τον γύρο της Μαδρίτης με μία εκπληκτική εμφάνιση εδώ και ένα χρόνο, αλλά και ο πρωταθλητής του 2011, Dany Torres, που έχει κι αυτός κερδίσει δύο φορές στην Μαδρίτη, θα κάνουν τα πάντα για να επικρατήσουν του Sherwood.

O Sherwood είναι φέτος αήττητος, με πειστικές νίκες στον εναρκτήριο γύρο στην Πόλη του Μεξικού και μία θριαμβευτική εμφάνιση στην Οσάκα της Ιαπωνίας τον Μάη, όπου ο Γάλλος Remi Bizouard έφτασε να κατακτά την δεύτερη θέση μπροστά από τον τρίτο, Αυστραλό Josh Sheenan, στο φετινό World Tour, το οποίο περιλαμβάνει πέντε στάσεις σε τέσσερις Ηπείρους. Στο Red Bull X-Fighters, οι αναβάτες εκτελούν άλματα κοντά στα 30 μέτρα σε μήκος και 15 μέτρα σε ύψος, ενώ παράλληλα εκτελούν τρικ που αψηφούν την βαρύτητα επάνω στις μοτοσυκλέτες τους.

Το στρωτό και γεμάτο εμπιστοσύνη στιλ που ο αναβάτης από τη Νέα Ζηλανδία επιδεικνύει αυτή την χρονιά τον έχει φέρει στην κορυφή και ο ίδιος θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ των τριών νικών στην σειρά, το οποίο και έθεσε ο Ελβετός Mat Rebeaud το 2008, όταν πήρε τις νίκες στο Wuppertal (Γερμανία), στην Μαδρίτη (Ισπανία) και το Fort Worth (ΗΠΑ) στον δρόμο του για το πρωτάθλημα. Ο Sherwood, που κέρδισε τρεις από τους πέντε γύρους το 2012 στην πορεία του για τον τίτλο εκείνης της χρονιάς, είχε πάρει τη νίκη και στην Μαδρίτη τότε.

Οι αναβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και νέα στοιχεία στην μαζεμένη αρένα της Μαδρίτης, καθώς εκεί θα βρίσκονται έξι διαφορετικές ράμπες απογείωσης και δύο άλματα “quarter pipe”. Συνολικά, 3.200 κυβικά μέτρα χώματος θα μεταφερθούν στην αρένα για να χτίσουν την πίστα μόλις μέσα σε τρεις μέρες, τα οποία και θα πρέπει να απομακρυνθούν μέσα σε 16 ώρες μετά τον αγώνα.

Η Las Ventas είναι η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη αρένα ταυρομαχιών της Ισπανίας – χωρά 23.000 θεατές και όλοι οι γύροι στην Μαδρίτη που έλαβαν χώρα εκεί από το 2002 και μετά, μετατράπηκαν στα σπουδαιότερα γεγονότα στον χώρο του FMX σε όλη την Ευρώπη. Οι γύροι που απομένουν μετά την Μαδρίτη είναι εκείνοι του Μόναχου στην Γερμανία και της Πρετόρια στη Νότια Αφρική.

Βαθμολογία 2014 World Tour

1. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία) 100 βαθμοί, 2. Rémi Bizouard (Γαλλία) 80, 3. Josh Sheehan (Αυστραλία) 80, 4. Dany Torres (Ισπανία) 65, 5. Rob Adelberg (Αυστραλία) 55, 6. Adam Jones (ΗΠΑ) 55, 7. Thomas Pagès (Γαλλία) 45, 8. Mat Rebeaud (Ελβετία) 45, 9. Wes Agee (ΗΠΑ) 35, 10. David Rinaldo (Γαλλία) 30

4033 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σας ευχόμαστε καλές πασχαλινές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλους!