AMA MX – Πρώτη νίκη για τον C.Webb στα 250(video)

Μετά από μια εβδομάδα ρεπό το πρωτάθλημα AMA Motocross πέρασε στο πέμπτο του γύρο στην πίστα του Muddy Creek του Tennessee. Την πρώτη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο Cooper Webb στα 250 και μείωσε την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας ενώ στα 450 ο Ken Roczen κέρδισε τον τρίτο του φετινά αγώνα. 

Κατηγορία 450cc
Η πίστα του Muddy Creek ταλαιπωρήθηκε από βροχοπτώσεις την Παρασκευή και μετά από τους αγώνες των ερασιτεχνών αλλά και τα δοκιμαστικά του επαγγελματικού εθνικού πρωταθλήματος AMA Motocross, το αποτέλεσμα ήταν να έχει δυσκολέψει αρκετά κάτι που φάνηκε από τα πολλά λάθη των οδηγών. Σχεδόν και στις τέσσερις εκκινήσεις υπήρχαν πτώσεις και οι πρώτες θέσεις άλλαξαν χέρια ειδικά στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας. Ένας από αυτούς που είχαν πτώσεις ήταν και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ken Roczen που οδήγησε το πρώτο σκέλος, όμως μόλις στον δεύτερο γύρο είχε μια πτώση που τον έφερε στην έκτη θέση.  Η πρωτοπορία του αγώνα πήγε στον Eli Tomac που επέστρεψε από τραυματισμό και ουσιαστικά στο Muddy Creek ήταν ο πρώτος του φετινός αγώνας στο AMA Motocross. Ο Tomac έδειξε σε καλή κατάσταση και χρειάστηκε ο Ryan Dungey οχτώ γύρους για να του κλέψει την πρώτη θέση. Παρά τις προσπάθειες στους τελευταίους γύρους του Roczen να απειλήσει τον Dungey, τελικά δεν τα κατάφερε με τον αμερικανό να κερδίζει το σκέλος.

Νίκη στους τρεις από τους πέντε αγώνες φέτος για τον Ken Roczen.

Στο δεύτερο σκέλος πάλι οι δύο οδηγοί της ΚΤΜ βρέθηκαν να διεκδικούν την πρώτη θέση, αυτή την φορά από τον πρώτο κιόλας γύρο. Όμως ο Roczen στο τέλος κατάφερε να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμούς αφήνοντας αρκετά πίσω τον Dungey. Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Roczen με τον Dungey να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Tomac πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και τερματίζοντας τρίτος και στα δύο σκέλη για την τρίτη θέση του συνόλου. Ο Trey Canard(4-4) πήρε την τέταρτη θέση κερδίζοντας τον James Stewart στο πρώτο σκέλος και τερματίζοντας άνετα τέταρτος στο δεύτερο σκέλος. Αθόρυβα ο Andrew Short(6-8) βρέθηκε στην πέμπτη θέση κυρίως χάρη στην σταθερότητα του ενώ ο Weston Peick μπήκε στην ξανά πρώτη εξάδα μαζεύοντας  πολύτιμους βαθμούς για ένα καλό αποτέλεσμα στην βαθμολογία.

Αποτελέσματα Muddy Creek, 450cc
1. Ken Roczen…KTM (1-2)
2. Ryan Dungey…KTM (2-1)
3. Eli Tomac…Hon (3-3)
4. Trey Canard…Hon (4-4)
5. Andrew Short…KTM (6-8)
6. Weston Peick…Suz (10-5)
7. Brett Metcalfe…Kaw (9-7)
8. James Stewart…Suz (5-10)
9. Josh Grant…Yam (11-6)
10. Justin Brayton…Yam (8-15)

Κατηγορία 250cc
Το πρωτάθλημα απέκτησε έναν καινούργιο νικητή. Μετά τους Jeremy Martin και Blake Baggett στην λίστα ήρθε να προστεθεί και ο Cooper Webb, κερδίζοντας μάλιστα και σκέλος σε μια φετινή πορεία που τον είχε μόνιμα σχεδόν στην δεύτερη θέση. Αυτή η νίκη δεν ήρθε εύκολα για τον Webb, στο πρώτο σκέλος έπρεπε να ανέβει από την τέταρτη θέση και να περάσει τον “δύσκολο ” Christophe Pourcel για την πρωτοπορία, την οποία έχασε από τον Baggett στην γραμμή του τερματισμού. Στο δεύτερος σκέλος, πέρασε νωρίς αυτήν την φορά τον C.Pourcel για την πρώτη θέση και έθεσε έναν δυνατό ρυθμό στον αγώνα ώστε να μην μπορεί να τον φτάσει ο Baggett. Έτσι ο Webb κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία μέσα στην πατρίδα του το Tennessee, πλησιάζοντας μάλιστα στους οκτώ βαθμούς τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jeremy Martin που είχε πτώσεις και ατυχίες και στα δύο σκέλη.

Η πρώτη νίκη του Cooper Webb ήρθε μέσα στην πατρίδα του το Tennessee.

Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Baggett(1-3) εξαπολύοντας την γνωστή του καθυστερημένη επίθεση στο πρώτο σκέλος κάτι που προσπάθησε να επαναλάβει στο δεύτερο όμως είχε μια πτώση στην ενέργεια του να περάσει τον Justin Bogle για την δεύτερη θέση, βάζοντας τέλος στις ελπίδες του για νίκη. Ο Bogle κατάφερε με καλές εκκινήσεις να είναι μέσα στο παιχνίδι των πρώτων θέσεων όμως δεν μπόρεσε στο τέλος να ακολουθήσει τον δυνατό ρυθμό των πρωτοπόρων. Η τρίτη θέση πάντως, τον κράτησε ζωντανό στο κυνήγι το τίτλου. Κοντά στο βάθρο βρέθηκε ο C.Pourcel που εντυπωσίασε ακόμα μια φορά με την έξυπνη  οδήγηση του. Τερμάτισε τέταρτος αλλά αναμένεται να ανέβει ακόμα πιο ψηλά αφού βελτιώνετε σταθερά αγώνα με τον αγώνα. Ίσως τον καλύτερο φετινό του αγώνα έκανε ο Μarvin Musquin παρά τις ατυχίες του(πτώση στο πρώτο σκέλος) πήρε την πέμπτη θέση αφήνοντας στην έκτη θέση τον Cole Seely που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Να αναφέρουμε ότι στον αγώνα επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στο Glen Helen, o Dean Wilson.

Αποτελέσματα Muddy Creek, 450cc
1. Cooper Webb… Yam (2-1)
2. Blake Baggett…Kaw (1-3)
3. Justin Bogle….Hon (4-2)
4. Christophe Pourcel…Yam (3-4)
5. Marvin Musquin…KTM (5-5)
6. Cole Seely…Hon (6-8)
7. Jeremy Martin…Yam (10-6)
8. Jessy Nelson…Hon) .(7-10)
9. Dean Wilson…Kaw) (14-7)
10. Kyle Cunningham…Hon) (8-13)

Βαθμολογίες

450
1. Ken Roczen 230
2. Ryan Dungey 214
3. James Stewart 187
4. Trey Canard .186
5. Brett Metcalfe 141
6. Weston Peick 131
7. Josh Grant 129
8. Malcolm Stewart 108
9. Chad Reed 105
10. Andrew Short 102
250
1. Jeremy Martin 203
2. Cooper Webb 195
3. Blake Baggett 186
4. Justin Bogle 166
5. Christophe Pourcel 166
6. Marvin Musquin 143
7. Jason Anderson 129
8. Jessy Nelson 116
9. Cole Seely 115
10. Justin Hill 103

Επόμενος αγώνας 06/07/14 Red Bud ΜΙ.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...