AMA MX – Απάντησαν οι διεκδικητές στο Budds Creek(video)

Στο Budds Creek είχαμε την αντεπίθεση των διεκδικητών του πρωταθλήματος που βρίσκονται στην δεύτερη θέση των δύο βαθμολογίων. Ο Ryan Dungey κέρδισε τον δεύτερο φετινό του αγώνα στα 450 με ισοβαθμία όμως με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ken Roczen ενώ ο Blake Baggett με την νίκη του στα 250 κατάφερε να ανέβει στην δεύτερη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος. 

Υπάρχει χρόνος για τον R.Dungey να καλύψει την διαφορά των 26 βαθμών όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει με αντίπαλο τον φετινό K.Roczen.

Κατηγορία 450cc
Γνωρίζοντας ότι το πρωτάθλημα βρίσκεται στον έβδομο γύρο του και βλέποντας την βαθμολογική του διαφορά από τον πρωτοπόρο να αυξάνεται,  o Ryan Dungey αποφάσισε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον ρυθμό του στο Budds Creek . Στο πρώτο σκέλος ο Dungey είχε σχετικά καλή εκκίνηση και όταν τον πέρασε ο Roczen για την τρίτη θέση προσπάθησε να τον ακολουθήσει όμως καθυστέρησε αρκετά να περάσει τον Trey Canard που οδήγησε τους πρώτους γύρους του σκέλους.  Με μικρή διαφορά ο Roczen πήρε το πρώτο σκέλος με τους Dungey και Canard να τον ακολουθούν. Το δεύτερο σκέλος ανήκε ολοκληρωτικά στον Dungey που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Η νίκη του στο δεύτερο σκέλος του έδωσε και την νίκη στον αγώνα  χωρίς όμως να μειώσει την διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας αφού ο Roczen τερμάτισε στην δεύτερη θέση και οι δύο οδηγοί σημείωσαν από μια πρώτη και από μια δεύτερη θέση στο τέλος της ημέρας. Ο Roczen ήταν δεύτερος ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Eli Tomac(4-3) μετά από δύο εκπληκτικά σκέλη όπου στο πρώτο έδωσε σκληρή μάχη για την τρίτη θέση με τον Canard και στο δεύτερο μετά από κακή εκκίνηση έφτασε και τερμάτισε στην τρίτη θέση.  Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Canard(3-4) έμεινε εκτός βάθρου χάνοντας στην ισοβαθμία, αυτή την φορά μόνο από τον Tomac. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Weston Peck(6-5) τον βοήθησαν και οι σχετικά καλές του εκκίνησης για την πέμπτη θέση της ημέρας. Παρά την κακή εκκίνηση που είχε στο πρώτο σκέλος, ο Josh Grant(9-6) αντέδρασε με μία πολύ καλή εκκίνηση στο δεύτερο καταφέρνοντας έτσι να βρεθεί για ακόμα μια φορά στην πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα Budds Creek, 450cc
1. Ryan Dungey 2-1
2. Ken Roczen 1-2
3. Eli Tomac 4-3
4. Trey Canard 3-4
5. Weston Peick 6-5
6. Josh Grant 9-6
7. Andrew Short 8-7
8. Brett Metcalfe 7-11
9. Phil Nicoletti 12-8
10. Matt Goerke 11-10

Ο B.Baggett καλείται να ανατρέψει τους 27 βαθμούς διαφοράς από τον πρωτοπόρο J.Martin στους επόμενους πέντε αγώνες.

Κατηγορία 250cc
Για ακόμα έναν αγώνα έγινε μεγάλη μάχη στην μικρή κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος ο Justin Bogle πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα όμως σύντομα βρέθηκε να παλεύει με τον Jason Anderson για την πρώτη θέση. Ο Anderson τελικά κέρδισε την μάχη και απομακρύνθηκε για σχεδόν το υπόλοιπο του αγώνα αφού μόνο στο τέλος τον έπιασε η μάχη της δεύτερης θέσης μεταξύ του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jeremy Martin και του Blake Baggett που τερμάτισαν με αυτή την σειρά. Η νίκη του Anderson ήταν η πρώτη της καριέρας του σε αγώνα AMA Motocross. Στο δεύτερο σκέλος ο J.Martin οδήγησε στην πρώτη θέση για έντεκα γύρους μέχρι να αποφασίσει ο Baggett να ξεκινήσει την επίθεση του, μια επίθεση που ξεκίνησε στον έβδομο γύρο περνώντας τον δεύτερο Cristophe Pourcel και συνεχίστηκε στον δωδέκατο γύρο όταν επιτέθηκε με επιτυχία για την πρωτοπορία. Η νίκη του Baggett(3-1) στο δεύτερο σκέλος του έδωσε την τρίτη φετινή του νίκη, ανεβάζοντας τον στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. O J.Martin(2-2) αμύνθηκε σωστά για το πρωτάθλημα, πήρε την δεύτερη θέση στο σύνολο και απαλλάχτηκε από τον διώκτη του Cooper Webb, χάνοντας μόλις ένα βαθμό από τον Baggett στην βαθμολογία. Στην τρίτη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Anderson(1-7) παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο σκέλος έχασε αρκετές θέσεις στους τελευταίους γύρους, μαζί με τις ελπίδες του για νίκη στον αγώνα. Τέταρτος για ακόμα μια φορά τερμάτισε ο Christophe Pourcel(6-3) που δείχνει ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα να υπερασπιστεί μέχρι το τέλος του κάθε σκέλους τις εξαιρετικές εκκινήσεις του αλλά και τις πολλές pole positions που έχει κερδίσει φέτος. Οι κακές και μέτριες εκκινήσεις του Cooper Webb(5-4) τον έφεραν να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να τερματίσει στην πρώτη εξάδα, χάνοντας στο τέλος την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. Η ταχύτητα του Justin Bogle(4-5) είναι ικανή να του χαρίσει αρκετά σκέλη την φετινή σεζόν όμως από ότι φάνηκε και στο Budds Creek η μειωμένη αντοχή του δεν είναι ακόμα ικανή να τον κρατήσει στις πρώτες θέσεις. Το πάλεψε εκεί μπροστά όμως δίκαια τερμάτισε στην έκτη θέση της ημέρας.

Αποτελέσματα Budds Creek, 250cc
1. Blake Baggett 3-1
2. Jeremy Martin 2-2
3. Jason Anderson 1-7
4. Christophe Pourcel 6-3
5. Cooper Webb 5-4
6. Justin Bogle 4-5
7. Justin Hill 13-6
8. Cole Seely 10-9
9. Anthony Rodriguez 9-10
10. Marvin Musquin 8-14

Βαθμολογίες 

450cc
1. Ken Roczen 327
2. Ryan Dungey 301
3. Trey Canard 264
4. James Stewart 212
5. Brett Metcalfe 192
6. Josh Grant 186
7. Weston Peick 162
8. Andrew Short 161
9. Chad Reed 132
10. Malcolm Stewart 128
250cc
1. Jeremy Martin 294
2. Blake Baggett 267
3. Cooper Webb 261
4. Justin Bogle 225
5. Christophe Pourcel 211
6. Jason Anderson 206
7. Marvin Musquin 201
8. Cole Seely 166
9. Justin Hill 150
10. Jessy Nelson 144

 

Επόμενος αγώνας 19/07/14 Spring Creek MN.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4026 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...