Φουντώνουν τα σενάρια για R.Villopoto στο παγκόσμιο το 2015

Τι κι αν ο Ryan Villopoto δήλωσε τον προηγούμενο μήνα στην περιοδεία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ, ότι θα ακολουθήσει αυτά που επιβάλλουν τα συμβόλαια του, συνεχίζοντας στο ΑΜΑ Supercross/Motocross. O διεθνής Τύπος αλλά και τα παράπλευρα γεγονότα προσπαθούν να τον διαψεύσουν.

Είναι γνωστό ότι ο Ryan Villopoto καλοβλέπει το γεγονός να αγωνιστεί στην Ευρώπη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX. Το αρέσει όπως είχε δηλώσει ο τρόπος ζωής αλλά και το πρόγραμμα του παγκοσμίου που δεν είναι τόσο επιφορτισμένο όσο τα δύο πρωταθλήματα Αμερικής Supercross/Motocross. Επίσης είναι γνωστό ότι μετά τους πρόσφατους σοβαρούς του τραυματισμούς δεν νοιώθει άνετα να αγωνίζεται στο Supercross και αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του μετά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος “είμαι χαρούμενος που τελείωσε” κάνοντας φανερό την πίεση αλλά και τον κίνδυνο που αντιμετώπισε μέσα στην χρονιά. Θα μπορούσε να επιλέξει να αγωνίζεται μόνο στο AMA Motocross. Ναι μεν είναι λιγότερο επικίνδυνο από το Supercross αλλά πιο απαιτητικό σε προπόνηση και επιπλέον θα έπρεπε να περιοριστεί σε μικρότερες αποδοχές στην περίπτωση ενός τέτοιου συμβολαίου. Η χρυσή τομή για τον RV μπορούμε να πούμε ότι είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, δεν θα έχει τους κινδύνους του Supercross και οι αποδοχές του θα είναι καλύτερες από το AMA Motocross ενώ παράλληλα θα διεθνοποιήσει την εικόνα του προσελκύοντας νέους χορηγούς.

O Ryan Villopoto φέτος και πέρσι έκανε πρόβα στους παράπλευρους χώρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Του χρόνου ίσως δοκιμάσει και την αγωνιστική δράση.

Όπως είπαμε παραπάνω ο Villopoto κρατάει κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το σενάριο του παγκοσμίου. Υπάρχει όμως και μια αλληλουχία κινήσεων που υποστηρίζουν “διαβολικά” αυτό το σενάριο και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επιβεβαίωση του. Πρώτα από όλα η μεταγραφή του Davi Millsaps στην Monster Energy Kawasaki Αμερικής στην ομάδα δηλαδή του Ryan Villopoto. Ο Millsaps είναι αναβάτης πρώτης γραμμής και όσο κι αν ακούγεται λογική η απομάκρυνση του Jake Weimer από την ομάδα λόγω των πτωχών αποτελεσμάτων του τα τελευταία χρόνια, δύσκολα μια ομάδα επιλέγει να έχει δύο οδηγούς πρώτης γραμμής κάτω από την τέντα της. Για παράδειγμα δείτε την Red Bull KTM όπου ο Ken Roczen παλεύει για τον τίτλο του AMA Motocross με τον ομόσταυλο του Ryan Dungey. Από τις δηλώσεις φαίνεται ότι το κλίμα στην ομάδα είναι ψυχρό, και για αυτόν αλλά και για άλλους λόγους, ο Roczen έχει επιλέξει να πάει του χρόνου στην Suzuki.  Οπότε η Kawasaki, μάλλον προετοιμάζεται για τις εξελίξεις τις νέας χρονιάς.

Αν ο Villopoto είναι να αγωνιστεί στο παγκόσμιο, θα ήθελε μια ομάδα κατά προτίμηση την Kawasaki που έχει παράλληλα και τον άλλο του χορηγό το Monster Energy. Η ομάδα της Monster Energy Kawasaki έχει ήδη δύο οδηγούς τους Gautier Paulin και Steven Frossard που παρά της ατυχίες τους κρατάνε την ομάδα στην τέταρτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών. Πρόσφατα όμως νέα δημοσιεύματα φέρνουν τον Paulin στην Honda και το HRC αδειάζοντας μια θέση στην ομάδα της Κawasaki. Και για να μην νομίζουμε ότι το HRC θα έχει του χρόνου τρεις οδηγούς(Evgeny Bobryshev, Max Nagl και Paulin), η ΚΤΜ-Husqvarna είναι πολύ κοντά να αποκτήσει τον Max Nagl για το 2015 αντικαταστώντας τον Tyla Rattray που πιθανότατα σταματάει την καριέρα του. Οπότε χηρεύει μια θέση στην Kawasaki που αν δεν συμπληρωθεί από κάποιον από τους πολλούς οδηγούς που ανεβαίνουν από την ΜΧ2 την νέα χρονιά, τότε μπορούμε να ποντάρουμε στην κάλυψη της θέσης από τον “Poto”.

Επίσης, το ανεπίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2015 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα περιλαμβάνει πέντε νέες πίστες μειώνοντας το πλεονέκτημα των οδηγών που αγωνίζονται χρόνια στον θεσμό και γνωρίζουν τις πίστες, δίνοντας ένα καλό κίνητρο στον Villopoto να επιχειρήσει με περίπου ίσους όρους το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σίγουρα τα κομμάτια του παζλ ταιριάζουν και δίνουν αυτή την εικόνα που ενδέχεται να είναι και η πραγματική. Όμως ακόμα και στα παζλ κομμάτια που ταιριάζουν δεν είναι στην σωστή σειρά. Το παγκόσμιο θα είναι αλλιώς με τον Ryan Villopoto στην ΜΧGP, αυτό είναι δεδομένο και είναι κάτι που εύχεται κάθε φίλος του αθλήματος σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με εξαίρεση ίσως την Αμερική.

 

4033 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σας ευχόμαστε καλές πασχαλινές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλους!