AMA/FIM SX – R.Dungey και C.Webb μεγαλώνουν την διαφορά(video)

Η καλύτερη συνέχεια ήταν για τους πρωτοπόρους των δύο βαθμολογιών ο πέμπτος αγώνας του ΑΜΑ/FIM Superrcross που πραγματοποιήθηκε για τρίτη και τελευταία φορά φέτος στο Anaheim. Ο Ryan Dungey πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη στα 450 ενώ ο Cooper Webb απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι δύσκολο να χάσει στα 250 Δύσης. 

Κατηγορία 450
Το βάρος του κόκκινου number plate χωρίς νίκη έβγαλε ο Ryan Dungey από την πλάτη του και για ακόμα μια φορά είδε την σταθερότητα που τον διακρίνει να τον φέρνει ακόμα πιο μπροστά στην βαθμολογία.  Η πίστα του Anaheim III δεν σήκωνε λάθη και ήταν η πιο τεχνική πίστα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα όπως δήλωσαν οι περισσότεροι οδηγοί. Την κατηφορική εκκίνηση που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο AMA Supercross, κέρδισε ο Blake Baggett που οδήγησε τον αγώνα για περίπου ένα γύρο μέχρι να τον περάσει ο Dungey και λίγο μετά ο Cole Seely.

Μετά την πρωτοπορία στην βαθμολογία ο Dungey ήθελε μια γρήγορη νίκη και την πήρε στο Anaheim III.

 

Σχετικά εύκολα πέρασε τον Baggett και ο Trey Canard αλλά οι Ken Roczen και Eli Tomac κόλλησαν πίσω του για αρκετούς γύρους.  Μέχρι τα μισά, ο αγώνας επικεντρώθηκε στις μάχες των Seely και Canard για την τρίτη θέση και των Roczen με Tomac για την τέταρτη. Στον δέκατο γύρο όμως ο Canard έκανε ένα λάθος και έπεσε στην πέμπτη θέση και από εκεί και μετά ο Tomac άρχισε την επίθεση του στον Roczen αλλά και στον Seely που βρισκόταν πολύ κοντά. Στον τελευταίο γύρο ο Tomac πέρασε τον Roczen και τερμάτισε πολύ κοντά πίσω από τον δεύτερο Seely. Άνετα πρώτος τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Dungey ενώ ο Seely πέτυχε τον καλύτερο τερματισμό του στην κατηγορία με την δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Tomac κερδίζοντας την μάχη αλλά και τους πολύτιμους βαθμούς από τον τέταρτο Roczen. Πέμπτος τερμάτισε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Canard ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Chad Reed περνώντας στους τελευταίους γύρους τον Baggett.

Αποτελέσματα Anaheim III, 450
1. Ryan Dungey
2. Cole Seely
3. Eli Tomac
4. Ken Roczen
5. Trey Canard
6. Chad Reed
7. Blake Baggett
8. Justin Barcia
9. Jason Anderson
10. Josh Hill
11. Davi Millsaps
12. Andrew Short
13. Vince Friese
14. Kyle Chisholm
15. Jake Weimer

Κατηγορία 250 Δύσης
Ο Cooper Webb κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα του Anaheim III δύο φορές μέσα σε μια νύχτα. Όλα ξεκίνησαν όταν η μπάρα του Zach Osborne δεν έπεσε ποτέ από μηχανική βλάβη πιάνοντας τον οδηγό της Husqvarna στην εκκίνηση. Χρειάστηκαν  επτά γύροι να ολοκληρωθούν μέχρι οι αγωνοδίκες να αποφασίσουν την επανεκκίνηση του αγώνα.

Όπως όλα δείχνουν, μόνο ο ίδιος ο Cooper Webb μπορεί να σταματήσει τον εαυτό του από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Όπως έκανε και στον αγώνα που ακυρώθηκε ο Cooper Webb έφυγε καλά και στις δύο εκκίνησης και μετά από μικρή μάχη με τον Jessy Nelson στον κανονικό αγώνα πήρε την πρωτοπορία κερδίζοντας άνετα τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Nelson ενώ ο ομόσταυλος του Webb Aaron Plessinger κέρδισε την μάχη με τον Zach Osborne ανεβαίνοντας στο πρώτο βάθρο της καριέρας του. Η πέμπτη θέση πήγε στον Matt Bisceglia που έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Shane McElrath. Μεγάλος χαμένος του αγώνα ο Tyler Bowers που μια άσχημη πτώση τον άφησε πίσω στην βαθμολογία.

Αποτελέσματα Anaheim III, 250
1. Cooper Webb
2. Jessy Nelson
3. Aaron Plessinger
4. Zach Osborne
5. Matt Bisceglia
6. Shane McElrath
7. Josh Hansen
8. Justin Hill
9. Alex Martin
10. Cole Martinez
11. Jackson Richardson
12. Tommy Hahn
13. Zack Freeberg
14. Chris Alldredge
15. Tyler Bowers

Βαθμολογίες
450
1. Ryan Dungey – 107
2. Ken Roczen – 96
3. Eli Tomac – 84
4. Trey Canard – 84
5. Jason Anderson – 74
6. Justin Barcia – 71
7. Cole Seely – 67
8. Chad Reed – 57
9. Davi Millsaps – 54
10. Blake Baggett – 54

250 Δύσης
1. Cooper Webb – 111
2. Jessy Nelson – 93
3. Zach Osborne – 87
4. Tyler Bowers – 84
5. Justin Hill – 78
6. Aaron Plessinger – 74
7. Malcolm Stewart – 68
8. Shane McElrath – 64
9. Josh Hansen – 61
10. Alex Martin – 59

Επόμενος αγώνας 07/02/15 San Diego CA.

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα του αγώνα.

 

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...