AMA/FIM SX – R.Dungey και M.Musquin κατακτούν το Arlington

Μεγάλη μέρα για την Red Bull ΚΤΜ στο ΑMA/FIM Supercross καθώς η πορτοκαλί εταιρία πέτυχε νίκες και στις δύο κατηγορίες. Στα 450 o Ryan Dungey αλάνθαστος έφτασε άνετα στην νίκη ενώ την πρεμιέρα των 250 Ανατολής κατέκτησε το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας Marvin Musquin. 

450
Το πρωτάθλημα πέρασε στην ανατολική ακτή όπου το τερέν είναι καλύτερο και κατά τους ειδικούς σε αυτές τις πίστες κρίνεται πάντα ο τίτλος. Στο Arlington φέτος οι διοργανωτές εξέπληξαν ευχάριστα τους αναβάτες προσφέροντας καινούργιο χώμα με περισσότερη πρόσφυση. Όπως είπαν οι οδηγοί στις δηλώσεις τους η μεγαλύτερη πρόσφυση έφερε περισσότερα σαμάρια και λούκια στις στροφές κάνοντας απαιτητικό τον αγώνα. Σε αυτές τις συνθήκες ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Dungey δείχνει να υπερτερεί και μετά από τέλεια εκκίνηση δεν δυσκολεύτηκε να οδηγήσει  στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό, πετυχαίνοντας την δεύτερη φετινή του νίκη(16 της καριέρας του) μεγαλώνοντας παράλληλα και το βαθμολογικό του προβάδισμα.

O R.Dungey “βαράει” ένα heel clicker στον τερματισμό αντιγράφοντας τον πανηγυρισμό του M.Musquin νωρίτερα.

 

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ken Roczen που δεν ξεκίνησε καλά και δυσκολεύτηκε να περάσει τους Davi Millsaps και Blake Baggett που βρισκόντουσαν ανάμεσα σε αυτόν και τον Dungey. Μέτρια εκκίνηση είχε και ο Trey Canard(ξεκίνησε πίσω από τον Roczen) αλλά κατάφερε και αυτός να περάσει τον Millsaps που είχε πτώση και λίγο αργότερα και τον Baggett αλλά όπως δήλωσε σήμερα δεν ήταν η μέρα του. Το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα έφερε ο Baggett με την τέταρτη θέση ενώ ο Andrew Short τερμάτισε πέμπτος ανεβάζοντας ρυθμούς και απόδοση. Για ακόμα έναν αγώνα ο Jason Anderson ταλαιπωρήθηκε από κακή εκκίνηση παλεύοντας να βρεθεί στην έκτη θέση στο τέλος του αγώνα. Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Weston Peick, είχε καλούς χρόνους και κατάφερε να προκριθεί όμως δεν μπόρεσε να ξεκινήσει τον τελικό. Πολύ κακή εμφάνιση έκανε ο Eli Tomac τερματίζοντας στην έβδομη θέση χάνοντας ουσιαστικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα(είναι 38 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο). Μάλιστα η κόντρα του με τον Chad Reed από τον προηγούμενο αγώνα συνεχίστηκε με τον Reed να πέφτει στο έδαφος αυτή την φορά.

Αποτελέσματα Arlington, 450
1. Ryan Dungey
2. Ken Roczen
3. Trey Canard
4. Blake Baggett
5. Andrew Short
6. Jason Anderson
7. Eli Tomac
8. Josh Grant
9. Broc Tickle
10. Cole Seely

Φέτος είναι η χρονιά του M.Musquin στα 250 Ανατολής.

 

250 Ανατολής
Στο Arlington είχαμε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για την κατηγορία, με τους Marvin Musquin και τον περσινό πρωταθλητή Justin Bogle να είναι τα φαβορί. Μετά από απουσία ενός έτους λόγο τραυματισμού ο Musquin επέστρεψε δυνατός στο supercross κυριαρχώντας ολόκληρη την ημέρα στην κατηγορία. Στον τελικό όπως και ο Dungey στα 450, πήρε την εκκίνηση και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του κερδίζοντας άνετα τον αγώνα. Πίσω του από την αρχή ήταν ο Bogle όμως όπως δήλωσε ο Musquin ήταν γρηγορότερος στο Arlington και αρκέστηκε νωρίς στην δεύτερη θέση. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Joe Savatgy τερματίζοντας στην τρίτη θέση με τους Jeremy Martin,  Mat Lamoine και Vince Friezie να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και Arnaud Tonus που άφησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Αμερική, όμως ενεπλάκη σε μια πτώση λίγο μετά την εκκίνηση τερματίζοντας στην όγδοη θέση.

Αποτελέσματα Arlington, 250 Ανατολής
1. Marvin Musquin
2. Justin Bogle
3. Joey Savatgy
4. Jeremy Martin
5. Matt Lemoine
6. Vince Friese
7. Rj Hampshire
8. Arnaud Tonus
9. Martin Davalos
10. Kyle Peters

Βαθμολογίες

450
1. Ryan Dungey – 152
2. Ken Roczen – 140
3. Trey Canard – 129
4. Eli Tomac – 114
5. Jason Anderson – 100
6. Cole Seely – 93
7. Blake Baggett – 86
8. Chad Reed – 85
9. Andrew Short – 82
10. Justin Barcia – 71

250 Ανατολής
1. Marvin Musquin – 25
2. Justin Bogle – 22
3. Joey Savatgy – 20
4. Jeremy Martin – 18
5. Matt Lemoine – 16
6. Vince Friese – 15
7. Rj Hampshire – 14
8. Arnaud Tonus – 13
9. Martin Davalos – 12
10. Kyle Peters – 11

Επόμενος αγώνας 21/02/15 Atlanta GA.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα ΕΔΩ.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...