AMA/FIM SX – Ο C.Reed καλά κρατεί, μπαίνει στο παιχνίδι ο J.Martin

2015 Atlanta One SX - Race Report_167Σημαδιακός ήταν από πολλές απόψεις ο αγώνας του AMA/FIM Supercross 2015 στην Atlamta. Στην μεγάλη κατηγορία ο βετεράνος Chad Reed έδειξε ότι μπορεί να κερδίζει ακόμα ενώ στα 250 Ανατολής ο Jeremy Martin πήρε μια σημαντική νίκη μπαίνοντας ουσιαστικά στην διεκδίκηση του τίτλου. Μεγάλοι κερδισμένοι του αγώνα. Ryan Dungey και Trey Canard.

Κατηγορία 450
Ο αγώνας της Atlanta έχει βαθιά παράδοση στις εκπλήξεις αφού είναι μεγάλη η λίστα από τους οδηγούς του AMA/FIM Supercross που πέτυχαν την πρώτη νίκη της καριέρας τους σε αυτόν τον αγώνα. Φέτος δεν είχαμε την έκπληξη ενός νέου νικητή…τουλάχιστον σε νίκη καριέρας και επίσης το πρωτάθλημα στην κατηγορία πήρε μια νέα τροπή. Την πρώτη του φετινή νίκη κατάφερε να πάρει ο Chad Reed ξεκινώντας τον αγώνα από την πρώτη θέση και μένοντας σε αυτήν μέχρι και τον τερματισμό. Ξεπερνώντας την αντίσταση των Phil Nicoletti και Weston Peick o πρωτοπόρoς της βαθμολογίας Ryan Dungey κυνήγησε τον Reed και έφτασε πολύ κοντά του, όμως στο τέλος δεν ρίσκαρε για κάτι περισσότερο από την δεύτερη θέση.

Με αυτή του την νίκη ο C.Reed έφτασε τις 44 στην καριέρα του(48 έχει ο R.Carmichael).

 

Από την δέκατη θέση όπου βρέθηκε μετά την εκκίνηση ο Trey Canard δούλεψε σκληρά μέσα στον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση. Μετά τις δύο άσχημες πτώσεις του Ken Roczen(18ος) αλλά και την πτώση του Eli Tomac(20ος) στον τελικό, ο Canard πέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και τώρα βρίσκεται 25 βαθμούς πίσω από τον Dungey που για ακόμα έναν αγώνα μεγάλωσε το βαθμολογικό του προβάδισμα. Η καλή εκκίνηση του Cole Seely τον έφερε να μάχεται με τον Peick για την τέταρτη θέση, μια μάχη που τελικά κέρδισε αφήνοντας τον Peick πέμπτο. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Broc Tickle καταφέρνοντας μετά από μέτρια εκκίνηση να τερματίσει στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα Atlanta, 450
1. Chad Reed (KAW)
2. Ryan Dungey (KTM)
3. Trey Canard (HON)
4. Cole Seely (HON)
5. Weston Peick (YAM)
6. Broc Tickle (SUZ)
7. Jason Anderson (HUS)
8. Blake Baggett (SUZ)
9. Andrew Short (KTM)
10. Joshua Grant (KAW)

O J.Martin #6 περνάει τον J.Bogle #1 για την νίκη στην Atlanta. Με αυτή την νίκη μπήκε στα φαβορί της φετινής σεζόν μια και οι επιδόσεις του στο Supercross δεν ήταν αντίστοιχες με του Motocross.

 

250 Ανατολής
Ίσως ένας από τους καλύτερους φετινούς αγώνες που έχουμε δει στα 250 ήταν αυτός της Atlanta. Την εκκίνηση πήρε ο Martin Davalos και οδήγησε τον αγώνα για το μεγαλύτερο μέρος του έχοντας πίσω του τους Justin Bogle, Marvin Musquin και Jeremy Martin να εναλλάσσουν την δεύτερη θέση αρκετές φορές μεταξύ τους. Στον ένατο γύρο ο Bogle πήρε την πρωτοπορία και τρεις γύρους μετά την έχασε από τον Martin ο οποίος κατάφερε να κάνει και διαφορά κερδίζοντας άνετα τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Musquin καταφέρνοντας και αυτός να περάσει τον τρίτο τελικά Bogle. O Davalos δεν άντεξε την ένταση του αγώνα για την πρώτη θέση και έμεινε στην τέταρτη, με τον Joe Savatgy να τερματίζει στην πέμπτη θέση μετά από μέτρια εκκίνηση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Vince Friese. Μετά την νίκη του Martin το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά(αν και ακόμα βρισκόμαστε στον δεύτερο γύρο) με τους τρεις πρώτους αναβάτες να βρίσκονται ανάμεσα σε πέντε βαθμούς διαφοράς.

Αποτελέσματα Atlanta, 250 Ανατολής
1. Jeremy Martin (YAM)
2. Marvin Musquin (KTM)
3. Justin Bogle (HON)
4. Martin Davalos (HUS)
5. Joey Savatgy (KAW)
6. Vince Friese (HON)
7. Matthew Lemoine (KAW)
8. Anthony Rodriguez (YAM)
9. Rj Hampshire (HON)
10. Arnaud Tonus (KAW)

Βαθμολογίες

450
1. Ryan Dungey – 174
2. Trey Canard – 149
3. Ken Roczen – 143
4. Eli Tomac – 115
5. Jason Anderson – 114
6. Cole Seely – 111
7. Chad Reed – 110
8. Blake Baggett – 99
9. Andrew Short – 94
10. Justin Barcia – 71

250
1. Marvin Musquin – 47
2. Jeremy Martin – 43
3. Justin Bogle – 42
4. Joey Savatgy – 36
5. Martin Davalos – 30
6. Matt Lemoine – 30
7. Vince Friese – 30
8. Rj Hampshire – 26
9. Arnuad Tonus – 26
10. Anthony Rodrequez – 21

Επόμενος αγώνας 28/02/15 Atlanta II GA.

Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα του αγώνα ΕΔΩ.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...