MXGP – R.Febvre και T.Gajser επικρατούν στις δύσκολες συνθήκες της Maggiora(video)

Η πρωινή βροχή της Κυριακής δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις στον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP στην Μaggiora της Ιταλίας, αναγκάζοντας τον Romain Febvre να πάρει μια παλικαρίσια νίκη στην μεγάλη κατηγορία. Στην ΜΧ2 την δύσκολη λάσπη διαχειρίστηκε καλύτερα ο Tim Gajser κερδίζοντας το δεύτερο φετινό του GP. 

Κατηγορία ΜΧGP
Ο αγώνας της Maggiora ήταν δύσκολος και όλοι στην κατηγορία αντιμετώπισαν προβλήματα ξεκινώντας από τον περσινό πρωταθλητή Antonio Cairoli που μια πτώση του το Σάββατο τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον προκριματικό αγώνα και να αγωνιστεί με τραυματισμένο αριστερό χέρι την Κυριακή. Αλλά και την ημέρα του αγώνα πτώσεις και προβλήματα είχαν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Max Nagl που είχε πτώση στον πρώτο γύρο του πρώτου σκέλους όπως και ο νικητής του αγώνα Romain Febvre που αναγκάστηκε να κάνει ένα παλικαρίσιο αγώνα στο δεύτερο σκέλος με λαβωμένη την μοτοσυκλέτα του μετά από άσχημη πτώση. Παρ’ όλα αυτά  ο Febvre οδήγησε σε άλλο επίπεδο στο πρώτο σκέλος κερδίζοντας με άνεση ενώ στο δεύτερο είχε νωρίς μια άσχημη πτώση που τον ανάγκασε να οδηγήσει μέχρι και την έκτη θέση με λαβωμένη μοτοσυκλέτα, με στραβό τιμόνι και χωρίς μπροστινό φρένο.

Δεύτερη σερί νίκη του R.Febvre κερδίζοντας ένα αγώνα που έδειξε στόφα πρωταθλητή.

 

Ο Γάλλος πήρε την δεύτερη φετινή του νίκη προσφέροντας κάτι μοναδικό στην ομάδα του την Yamaha, η οποία είχε επιλέξει να γιορτάσει τα 60 χρόνια αγωνιστικής της παρουσίας στον συγκεκριμένο αγώνα φορώντας τα επαιτιακά κίτρινα χρώματα της εταιρείας. Η κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος δεν επέτρεψε στον Kevin Strijbos να πάρει κάτι καλύτερο από την ένατη θέση όμως στο δεύτερο πλασαρίστηκε καλά μπροστά και πέρασε στον τελευταίο γύρο τον Nagl για την νίκη του σκέλους. Ο Strijbos επέστρεψε στο βάθρο μετά τον τραυματισμό του στην αρχή της χρονιάς ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί ενώ για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Todd Waters(4-4) μπήκε στην πρώτη τριάδα του αγώνα κερδίζοντας δύσκολες μάχες με Alessandro Lupino και Cairoli στο πρώτο σκέλος και εκμεταλλέυτηκε την καλή του εκκίνηση στο δεύτερο. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έκανε ο David Philippaerts(2-7) με εκπληκτική απόδοση στο πρώτο σκέλος και διαχειρίζοντας τα πολλά προβλήματα του στο δεύτερο, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση της ημέρας μπροστά στους συμπατριώτες του τους Ιταλούς. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Jeremy vanHorebeek(3-9) για την πέμπτη θέση της ημέρας ενώ ο Shaun Simpson(6-5) έκανε ένα έξυπνο αγώνα καταλαμβάνοντας την έκτη θέση. Στον τελευταίο γύρο ο Nagl έχασε τρεις βαθμούς αλλά μετά την πτώση του στο πρώτο σκέλος και τα προβλήματα του Cairoli το διήμερο θα πρέπει να είναι χαρούμενος για επέκταση του βαθμολογικού του προβαδίσματος. Η έβδομη θέση και γενικά η νοοτροπία του να μην το βάλει κάτω τον έφεραν να οδηγεί το πρωτάθλημα στα μισά της φετινής περιόδου. Στο επόμενο GP της Γερμανίας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Έλληνα πολυπρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή να συμμετάσχει σε αυτή την κατηγορία στον πρώτο, από του έξι αγώνες που έχει επιλέξει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αποτελέσματα Maggiora MXGP: 1. Romain Febvre (FRA, YAM), 40 points; 2. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 37 p.; 3. Todd Waters (AUS, HUS), 36 p.; 4. David Philippaerts (ITA, YAM), 36 p.; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 32 p.; 6. Shaun Simpson (GBR, KTM), 31 p.; 7. Maximilian Nagl (GER, HUS), 28 p.; 8. Gautier Paulin (FRA, HON), 27 p.; 9. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 23 p.; 10. Ken de Dycker (BEL, KTM), 22 p.

Κατηγορία ΜΧ2
Οι συνθήκες ήταν ακόμα πιο δύσκολες για την μικρή κατηγορία που ειδικά στο πρώτο σκέλος έπρεπε να διαχειριστεί την πολλή λάσπη. Χωρίς να κερδίσει κάποιο σκέλος αλλά με σταθερή και έξυπνη απόδοση ο Tim Gajser(3-2) πήρε το δεύτερο GP της καριέρας του και πάλι σε ιταλικό έδαφος. Η κακή εκκίνηση του πρώτου σκέλους και τα νερά που μπήκαν στα tear offs του Jeffrey Herlings(5-1) τον κράτησαν μακριά από την πρώτη τριάδα όμως επέστρεψε δυνατά στο δεύτερο κερδίζοντας άνετα το σκέλος και την δεύτερη θέση του αγώνα.

Μετά από μια περίοδο αστάθειας ο T.Gajser βρήκε τον δρόμο για την δεύτερη του νίκη.

 

Αθόρυβος και αποτελεσματικός ο Jeremy Seewer(4-3) έκανε τις προσπεράσεις που χρειαζόντουσαν και απέφυγε τα λάθη, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Αντίθετα ο Alexander Tonkov(1-8) κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος και χάνοντας την υπομονή του σε μια προσπέραση στο δεύτερο, είχε μια πτώση που τον έστειλε στην όγδοη θέση κάτι που σίγουρα του στοίχισε μια θέση στο βάθρο και ίσως την νίκη στο GP.  Εντυπωσίασε ο Βέλγος Brent Van doninck(5-7) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση ενώ έκτος τερμάτισε ο Max Anstie(11-4) αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα.

Αποτελέσματα Maggiora MX2: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 42 points; 2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 40 p.; 3. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 38 p.; 4. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 38 p.; 5. Brent Van doninck (BEL, YAM), 30 p.; 6. Max Anstie (GBR, KAW), 27 p.; 7. Julien Lieber (BEL, YAM), 25 p.; 8. Petar Petrov (BUL, KAW), 24 p.; 9. Benoit Paturel (FRA, YAM), 22 p.; 10. Brian Bogers (NED, KTM), 22 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Maximilian Nagl (GER, HUS), 360
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 330
3. Romain Febvre (FRA, YAM), 322
4. Clement Desalle (BEL, SUZ), 291
5. Gautier Paulin (FRA, HON), 279
6. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 270
7. Shaun Simpson (GBR, KTM), 200
8. Todd Waters (AUS, HUS), 174
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 158
10. Ken de Dycker (BEL, KTM), 155

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 398
2. Valentin Guillod (SUI, YAM), 259
3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 259
4. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 256
5. Tim Gajser (SLO, HON), 251
6. Jordi Tixier (FRA, KAW), 251
7. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 246
p.; 8. Max Anstie (GBR, KAW), 210
9. Julien Lieber (BEL, YAM), 209
10. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 20

Επόμενος αγώνας 20-21/06/15 Teutschenthal Γερμανία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...