Νίκη για τον Α.Σάγμαλη στην Σερβία και πρωτάθλημα στην ΕΜΧ65

Στην όμορφη πίστα του Globare κοντά στην πόλη του Krusevac της Σερβίας πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος Motocross Νοτιοανατολικής Ευρώπης. O Αντώνης Σάγμαλης κατάφερε να κερδίσει στην κατηγορία ΕΜΧ65 και να πάρει τον φετινό τίτλο-πρόκριση για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Λετονία σε δύο εβδομάδες. 

Κατηγορία ΕΜΧ65
Ο Αντώνης Σάγμαλης έδωσε όμορφες μάχες στα προκριματικά του Σαββάτου με τους Dimitar Grozdanov, Marius Popovici. Ο Grozdanov που οδηγούσε τον αγώνα είχε μηχανικό πρόβλημα και έτσι τα προκριματικά κέρδισε ο Popovici με δεύτερο τον Σάγμαλη. Στο πρώτο σκέλος ο Σάγμαλης οδήγησε εντυπωσιακά κερδίζοντας το σκέλος και αφήνοντας πίσω του τους Grozdanov και Popovici δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα. Στο δεύτερο σκέλος ο Σάγμαλης έδωσε σκληρή μάχη με τον Ρουμάνο Popovici όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει την πρώτη θέση τερματίζοντας δεύτερος στο σκέλος κάτι όμως που σήμαινε ότι ο Έλληνας αθλητής κέρδισε τον αγώνα με τερματισμούς 1-2.

Στην δεύτερη θέση του συνόλου τερμάτισε ο Βούλγαρος Grozdanov που τον έπιασε η μπάρα της εκκίνησης στο δεύτερο σκέλος και άργησε να βρεθεί στις πρώτες θέσεις ενώ τρίτος ήταν ο Ρουμάνος Popovici. Ο Σάγμαλης κατάφερε στον αγώνα να κρατήσει πίσω του τον διώκτη στην βαθμολογία Grozdanov και να περάσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Kristian Ivanov, κερδίζοντας το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Την ερχόμενη εβδομάδα αν δεν αλλάξει κάτι με το δημοψήφισμα ο Σάγμαλης θα διεκδικήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ65 στην πίστα του Πύργου.

Κατηγορία ΕΜΧ85
Δυνατές μάχες έγιναν και σε αυτή την κατηγορία με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Alex Dimitrov να κερδίζει το πρώτο σκέλος μετά από όμορφη μάχη με τον Julian Georgiev, ενώ στο δεύτερο σκέλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Georgiev που οδηγούσε στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά, για να κλείσει με διπλή νίκη την χρονιά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τον Dimitrov στο βάθρο πλαισίωσαν ο δεύτερος Georgiev και ο τρίτος Viktor Kasabov.

Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Motocross EMX65-EMX85 θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Kegums της Λετονίας στις 12/07/15.

 

4025 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...