Οι Γάλλοι κατακτούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior 2015(video)

Κατακτώντας τον ένα από τους τρεις τίτλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2015 η ομάδα της Γαλλίας κατάφερε να πάρει τον τίτλο σε εθνικό επίπεδο στην El Molar της Ισπανίας. Στα 85cc ο Ολλανδός Raivo Dankers ήταν ο νικητής ενώ ο συμπατριώτης του  Κay Κarssmarkers  έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα στα Ευρωπαϊκής ΟΡΕΝ65cc κατακτώντας τους δύο τίτλους. Στα 125cc ο Γάλλος Maxime Renaux πήρε και τα δύο σκέλη και είναι ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής της κατηγορίας. 

Κατηγορία 125cc
Η τελική επικράτηση του Maxime Renaux και στα δύο σκέλη δεν ήρθε εύκολα αφού και στα δύο σκέλη έπρεπε να κάνει προσπεράσεις μετά από μέτρια εκκίνηση και να δώσει σκληρή μάχη ειδικά στο δεύτερο σκέλος με τον Conrad Mewse.  Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΕΜΧ125 Renaux(1-1) αφού κέρδισε το πρώτο σκέλος καταδιωκόμενος από τον Mewse, κατάφερε να περάσει στο δεύτερο και πιο θεαματικό σκέλος και να τον κρατήσει πίσω του μέχρι και τον τερματισμό. Αυτό του έδωσε την νίκη στο σκέλος και φυσικά τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία.

Maxime Renaux

Ο Βρετανός Mewse(2-2) δεν αρκέστηκε στην δεύτερη θέση αλλά αυτό ήταν το τελικό του αποτέλεσμα μετά από μεγάλη προσπάθεια να κατακτήσει τον τίτλο. Χάρη στους σταθερούς τερματισμούς του ο Hunter Lawrence(5-4) κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου. Ο τέταρτος Ruben Fernandez(3-8) παρά τις καλές του εκκινήσεις δεν κατάφερε να τερματίσει στο βάθρο και να δώσει χαρά στους συμπατριώτες του τους Ισπανούς. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο pole man του Σαββάτου Mathys Boisrame(7-5) με έκτο τον άτυχο στο πρώτο σκέλος Richard Sikyna(15-3) από την Σλοβακία.

Αποτελέσματα El Molar Junior 125cc: 1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 50 points; 2. Conrad Mewse (GBR, KTM), 44 p.; 3. Hunter Lawrence (AUS, KTM), 34 p.; 4. Ruben Fernandez Garcia (ESP, KTM), 33 p.; 5. Mathys Boisrame (FRA, YAM), 30 p.; 6. Richard Sikyna (SVK, KTM), 26 p.; 7. Miro Sihvonen (FIN, KTM), 26 p.; 8. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 25 p.; 9. Davide Cislaghi (ITA, TM), 24 p.; 10. Nathan Renkens (BEL, KTM), 21 p.

Raivo Dnkers

Κατηγορία 85cc
Το φαβορί του αγώνα ο Ολλανδός Raivo Dankers με δύο Ευρωπαϊκούς τίλους στα 85cc στο ενεργητικό του κατάφερε να στεφτεί και παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ισπανία. Παρά τις κακές του εκκινήσεις ο Dankers(2-1) ανέβηκε στην δεύτερη θέση, πίεσε και πέρασε τον Bastian Boegh για την νίκη, μια νίκη που όμως δεν ήρθε στο δεύτερο σκέλος  αφού δεν κατάφερε ποτέ να περάσει τον  Brian Strubhart Moreau. Μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τελικού στην κατηγορία την περασμένη εβδομάδα στην Λετονία ο Dankers πανηγύρισε και την κατάκτηση του παγκόσμιο τίτλου της Junior 85cc στην Ισπανία. Ο Γάλλος Moreau(4-1) πλήρωσε ακριβά την πτώση του στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας τελικά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Πολύ καλή απόδοση για τον Δανό Boegh(3-4) που οδήγησε και στα δύο σκέλη δυνατά για να πάρει την τρίτη θέση του βάθρου. Τέταρτος ήταν ο Petr Polak(11-2) που δεν είχε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος με πέμπτο τον Elzinga(8-5) και έκτο τον Rene Hofer(3-13) που θα μπορούσε για κάτι καλύτερο αν δεν είχε πτώση στο δεύτερο σκέλος.

Αποτελέσματα El Molar, Junior 85cc: 1. Raivo Dankers (NED, KTM), 45 points; 2. Brian Strubhart Moreau (FRA, KAW), 43 p.; 3. Bastian Boegh Damm (DEN, KAW), 40 p.; 4. Petr Polak (CZE, KTM), 32 p.; 5. Rick Elzinga (NED, KTM), 29 p.; 6. Rene Hofer (AUT, KTM), 28 p.; 7. Christopher Mills (GBR, KTM), 24 p.; 8. Rhys Budd (AUS, KTM), 23 p.; 9. Marcel Stauffer (AUT, KTM), 22 p.; 10. Emilio Scuteri (ITA, KTM), 21 p.

Το όνομα Karssmakers επανέρχεται μετά από πολλά χρόνια στο παγκόσμιο motocross.

Κατηγορία Ε-ΟΡΕΝ65cc
Τον τίτλο που του στερήθηκε η λάσπη της Λετονίας μια εβδομάδα νωρίτερα στην Λετονία τον πήρε στην Ισπανία ο Ολλανδός Kay Karssmakers κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο pole man του Σαββάτου Adam Kovacs(2-3) με τρίτο τον Τσέχο Radek Vetrovski(6-2).

Αποτελέσματα El Molar, Junior 65cc: 1. Kay Karssemakers (NED, KTM), 50 points; 2. Adam Zsolt Kovacs (HUN, KTM), 42 p.; 3. Radek Vetrovski (CZE, KTM), 37 p.; 4. Florian Miot (FRA, KTM), 34 p.; 5. Matvey Vopilov (RUS, KTM), 34 p.; 6. Martin Venhoda (CZE, KTM), 29 p.; 7. Zakhar Osmolovskiy (RUS, KTM), 26 p.; 8. Pablo Gutierrez Solis (ESP, KTM), 25 p.; 9. Vinnie Guthrie (GBR, KTM), 22 p.; 10. Adria Monne Viles (ESP, KTM), 18 p.

Σε επίπεδο χωρών η Γαλλία ήταν αυτή που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς με την Μεγάλη Βρετανία δεύτερη και την Αυστραλία τρίτη. Παρά την κατάκτηση δύο από τους τρεις τίτλους η Ολλανδία πήρε την έκτη θέση ενώ δεν συμμετείχε η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς αυτό το σαββατοκύριακο έχουν το εθνικό τους πρωτάθλημα το γνωστό Loretta Lynn”s.

Αποτελέσματα El Molar, Εθνών
1 France 3
2 Great Britain 9
3 Australia 11
4 Denmark 15
5 Italy 19
6 The Netherlands 21
7 Spain 26
8 Czech Republic 26
9 Sweden 36
10 Slovakia 39

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα των αγώνων.

4033 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σας ευχόμαστε καλές πασχαλινές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλους!