MXGP – Απάντηση R.Febvre με νίκη στην άμμο της Mantova(video)

LAEEXR3PJQ4I4EO8FAL6Επέστρεψε στις νίκες ο Romain Febvre επικρατώντας στην άμμο της Mantova για τον 15ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2015 και είναι πλέον πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στην MXGP. Ακάθεκτος παρά τα προβλήματα παρέμεινε ο Max Anstie κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη της ΜΧ2. 

Κατηγορία ΜΧGP
Στον προηγούμενο αγώνα του Lommel, όλοι περίμεναν να δούνε την απόδοση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Romain Febvre στην άμμο και το κατά πόσο ολοκληρωμένος οδηγός ήταν για να διεκδικεί το πρωτάθλημα στην κατηγορία. Ο Febvre είχε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση τερματίζοντας στην τρίτη θέση κάτι όμως που για τον ίδιο δεν ήταν αρκετό. Στην άμμο της Mantova εμφανίστηκε ακόμα πιο δυνατός και έδειξε ότι δεν υπάρχει τερέν ή αγώνας φέτος που δεν μπορεί να κερδίσει. Στο πρώτο σκέλος ο Febvre(1-1) δεν ξεκίνησε καλά. Εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Gautier Paulin, πέρασε εύκολα τους Dean Ferris και Jose Butron και είχε υπομονή για να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα από τον Evgeny Bobryshev, στον δρόμο του για την κατάκτηση του σκέλους. Στο δεύτερο σκέλος μετά από μια μικρή μάχη με τους Jeremy vanHorebeek και Shaun Simpson κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση κερδίζοντας άνετα το σκέλος και το GP. Σχεδόν στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και ο ομάσταυλος του vanHorebeek(3-2) με μέτρια εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ενώ βγήκε μπροστά στο δεύτερο χωρίς όμως να μπορέσει να ανακόψει την πορεία του Febvre.

LAEEXR3PJQ4I4EO8FAL6

Στον επόμενο αγώνα ο R.Febvre μπορεί να κατακτήσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο.

O vanHorebeek τερμάτισε στην δεύτερη θέση του αγώνα αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Bobryshev(2-4) που πλέον είναι άνετα στη τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στο Lommel, Shaun Simpson(5-3) είχε καλή απόδοση στην άμμο της Μantova απολαμβάνοντας μάλιστα την εργοστασιακή υποστήριξη της ΚΤΜ με μια μοτοσυκλέτα του 2016 από του 2015 που οδηγούσε μέχρι πρότινος. Η τέταρτη θέση στον αγώνα ήρθε κυρίως από την κούραση που έδειξε ο Βρετανός στο τέλος των αγώνων. Κακές εκκινήσεις και ίσως κακές επιλογές στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας έφεραν τον Gautier Paulin(4-6) στην πέμπτη θέση, μακριά από την μάχη της πρώτης τριάδας, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος από τον Febvre. Για μια θέση στην πρώτη εξάδα έγιναν σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη με τον Glenn Coldenhoff(6-5) να καταλαμβάνει τελικά την έκτη θέση.

Στη κατηγορία είχαμε επιστροφές από τραυματισμούς αλλά και νέους τραυματισμούς οδηγών. Στις επιστροφές ο Max Nagl επέστρεψε κερδίζοντας τον κατατακτήριο αγώνα του Σαββάτου ενώ ο Steven Frossard επέστρεψε και αυτός για να τραυματιστεί ξανά στο πρώτο σκέλος και να μην συνεχίσει για το υπόλοιπο του αγώνα. Στην λίστα των τραυματιών και Kevin Strjbos που πιθανότατα τελειώνει τη σεζόν και πιθανότατα δεν θα συμμετάσχει στο Motocross των Εθνών.

Στον αγώνα της Mantova είχε ανακοινωθεί ότι θα συμμετείχε ο Παναγιώτης Κουζής όμως πληροφορηθήκαμε ότι προβλήματα οικονομικής φύσεως έκαναν τη συμμετοχή αδύνατη.

Αποτελέσματα Mantova, ΜΧGP: 1. Romain Febvre (FRA, YAM), 50 points; 2. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 42 p.; 3. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 40 p.; 4. Shaun Simpson (GBR, KTM), 36 p.; 5. Gautier Paulin (FRA, HON), 33 p.; 6. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 31 p.; 7. Dean Ferris (AUS, HUS), 27 p.; 8. Maximilian Nagl (GER, HUS), 24 p.; 9. Tyla Rattray (RSA, KAW), 23 p.; 10. Todd Waters (AUS, HUS), 22

Κατηγορία ΜΧ2
Ασταμάτητος είναι στους τελευταίους αγώνες ο Μax Anstie και μετά τη Μantova βλέπει την πρώτη τριάδα στο πρωτάθλημα να είναι σίγουρη. Ο Anstie δεν κέρδισε όσο εύκολα θα ήθελε μετά την πτώση του στο πρώτο σκέλος ενώ οδηγούσε τον αγώνα. Γρήγορα όμως βρήκε τον ρυθμό του και σταδιακά, πέρασε τον Tim Gajser αλλά και τον πρωτοπόρο του αγώνα Pauls Jonnas για να πάρει το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος ο Anstie(1-1) είχε καλή εκκίνηση και δεν έκανε κανένα λάθος για να κατακτήσει με διπλή νίκη τον αγώνα της Mantova. Εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Gajser(3-2) ειδικά στο δεύτερο σκέλος προσπερνώντας στους τελευταίους γύρους αρκετούς οδηγούς, μια απόδοση που τον έφερε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Anstie_GP15_SL_30279

Πολλά τα σενάρια για τον M.Anstie για τη νέα σεζόν. Οι τελευταίες του εκπληκτικές εμφανίσεις έχουν φέρει στο ταχυδρομείο του πολλές προσφορές. Ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στην Αμερική.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jonnas(2-3) όπως δήλωσε δεν ήταν ευχαριστημένος με την οδήγηση του αλλά ήταν σημαντικό για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος ότι τερμάτισε στο βάθρο. Πολύ καλές εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες πραγματοποιεί ο Benoit Paturel(6-4). Τερμάτισε στην τέταρτη θέση παλεύοντας για το βάθρο. Ακόμα ένας καταστροφικός αγώνας για τον Valentin Gullod(4-14) μετά τη μέτρια εκκίνηση και την τέταρτη θέση στο πρώτο σκέλος μια πτώση στις αρχές του δεύτερου σκέλους τον έφερε να τερματίζει αρκετά πίσω χάνοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Brent Van doninck(11-8) ένας ελπιδοφόρος νέος αθλητής για την Yamaha, το Βέλγιο και την MX2. Στην λίστα των τραυματισμών μπήκε και ο Jordi Tixier μετά τη πτώση του στα δοκιμαστικά του Σαββάτου.

Αποτελέσματα Mantova, ΜΧ2: 1. Max Anstie (GBR, KAW), 50 2. Tim Gajser (SLO, HON), 42 p.; 3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 42 p.; 4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 33 p.; 5. Valentin Guillod (SUI, YAM), 25 p.; 6. Brent Van doninck (BEL, YAM), 23 p.; 7. Petar Petrov (BUL, KAW), 23 p.; 8. Henry Jacobi (GER, KTM), 20 p.; 9. Damon Graulus (BEL, YAM), 20 p.; 10. Adam Sterry (GBR, KTM), 19

MXGPpodium_MXGP_15_LOM_2015

Βαθμολογίες

MXGP
1. Romain Febvre (FRA, YAM), 597
2. Gautier Paulin (FRA, HON), 496
3. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 463
4. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 416
5. Shaun Simpson (GBR, KTM), 392
6. Maximilian Nagl (GER, HUS), 384
7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 366
8. Clement Desalle (BEL, SUZ), 331
9. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 321
10. Todd Waters (AUS, HUS), 300

MX2podium_MXGP_15_LOM_2015

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 475
2. Tim Gajser (SLO, HON), 471
3. Max Anstie (GBR, KAW), 437
4. Valentin Guillod (SUI, YAM), 433
5. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 423
6. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 409
7. Jordi Tixier (FRA, KAW), 393
8. Julien Lieber (BEL, YAM), 356
9. Benoit Paturel (FRA, YAM), 292
10. Petar Petrov (BUL, KAW), 285

Επόμενος αγώνας 30/08/15 Assen Ολλανδία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...