MXGP – Άνετη επικράτηση για τον R.Febvre στο Μεξικό…πρώτη νίκη για τον Τ.Covington(video)

H βροχή τα ξημερώματα της Κυριακής στην πίστα της Leon. επηρέασε την εξέλιξη του προτελευταίου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2015 στο Μεξικό. Ο πρωταθλητής της MXGP 2015 Romain Febvre κέρδισε άνετα και τα δύο σκέλη ενώ στην ΜΧ2 ο Thomas Convington πήρε την πρώτη του νίκη σε σκέλος αλλά και σε GP. 

Κατηγορία MXGP
Όποτε υπάρχει δυσκολία στην πίστα ο Romain Febvre φαίνεται να βρίσκει γρήγορα τις λύσεις και να επικρατεί του ανταγωνισμού. Στην Leon η πρωινή βροχή έκανε βαριά την πίστα και αρκετά γλιστερή κάτι που δυσκόλεψε αρκετά τους αθλητές. Στο πρώτο σκέλος ο Glenn Coldenhoff πήρε την εκκίνηση και την πρωτοπορία του αγώνα με τους Febvre και Shaun Simpson να τον ακολουθούν. Οι τρεις πρώτοι έκαναν σύντομα διαφορά από τους υπόλοιπους οδηγώντας σε ένα πολύ καλό ρυθμό. Όμως ο Coldenhoff έκανε ένα λάθος χάνοντας την πρωτοπορία από τον Febvre που δεν την άφησε μέχρι και την καρό σημαία, τερματίζοντας 45 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο. Άνετα στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Simpson συνεχίζοντας τις πολύ καλές του τελευταίες εμφανίσεις.

Febvre_MXGP_17_MEX_2015 (1)

O R.Febvre διέλυσε τον ανταγωνισμό στο πρώτο σκέλος.

Εξαπολύοντας επίθεση στους τελευταίους γύρους ο Evgeny Bobryshev πήρε την τρίτη θέση από τον Gautier Paulin, που τερμάτισε τέταρτος μετά από μια θεαματική πτώση. Στο δεύτερο σκέλος ο Febvre πήρε τα ηνία του αγώνα από την αρχή, κερδίζοντας το 14ο φετινό του σκέλος και το 7ο του GP στην μεγάλη κατηγορία. Την εντυπωσιακή μάχη της δεύτερης θέσης κέρδισε και πάλι o Simpson,κρατώντας πίσω του τον Bobryshev που έκανε ξανά την επίθεση του στους τελευταίους γύρους. Ο Simpson(2-2) πήρε την δεύτερη θέση του βάθρου με τον Bobryshev τρίτο. Μετά από ένα κακό πρώτο σκέλος αλλά βρίσκοντας ρυθμό στο δεύτερο ο Jeremy vanHorebeek(7-4) πήρε την τέταρτη θέση στον αγώνα αφήνοντας στην πέμπτη θέση τον ανταγωνιστικό αλλά άτυχο στην Leon, Coldenhoff(5-5). Στην προσπάθεια του να κρατήσει πίσω του τον Bobryshev και στα δύο σκέλη, o Paulin(4-9) είχε ακόμα μια πτώση που του στέρησε τελικά την τέταρτη θέση στον αγώνα ρίχνοντας τον στην έκτη.

Αποτελέσματα Leon, MXGP: 1. Romain Febvre (FRA, YAM), 50 2. Shaun Simpson (GBR, KTM), 44 p.; 3. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 40 p.; 4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 32 p.; 5. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 32 p.; 6. Gautier Paulin (FRA, HON), 30 p.; 7. Maximilian Nagl (GER, HUS), 28 p.; 8. Dean Ferris (AUS, HUS), 26 p.; 9. Tyla Rattray (RSA, KAW), 25 p.; 10. Jose Butron (ESP, KTM), 25

Κατηγορία ΜΧ2
Έχοντας να αντιμετωπίσουν βαρύτερο τερέν μπαίνοντας πρώτοι στην πίστα και με μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες οι οδηγοί της κατηγορίας αντιμετώπισαν δύσκολες συνθήκες και οι πτώσεις επηρέασαν τα αποτελέσματα. Στο πρώτο σκέλος ο Pauls Jonass έκανε την επίθεση του για την πρωτοπορία της βαθμολογίας φεύγοντας μπροστά μετά την εκκίνηση και οδηγώντας στην πρώτη θέση το σκέλος μέχρι και τον τερματισμό. Πίσω του ο Max Anstie οδήγησε σταθερά στην δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Benoit Paturel που όπως και οι δύο πρώτοι, είχε και αυτός μοναχικό αγώνα. Στο δεύτερο σκέλος ο Jonass πήρε την εκκίνηση χάνοντας όμως τον μπροστινό τροχό και πέφτοντας πριν ολοκληρώσει την πρώτη στροφή. Την πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Calvin Vlaanderen αλλά στον δεύτερο γύρο τον πέρασε ο Thomas Covington(4-1) οδηγώντας από εκεί και μετά στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Αμερικανού σε σκέλος και σε GP στην ΜΧ2 και ήρθε την κατάλληλη στιγμή λίγο πριν το αμερικανικό GP στο Glen Helen.

CovingtonSat_MXGP_17_MEX_2015

Με κίνητρο το GP της πατρίδας του την ερχόμενη εβδομάδα στο Glen Helen, ο T.Covington πήρε την πρώτη του νίκη στην ΜΧ2.

Έξυπνο αγώνα έκανε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser(5-2) και παρά την τρομακτική πτώση του στο πρώτο σκέλος κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση του βάθρου και να επεκτείνει την πρωτοπορία του στην βαθμολογία. Σε αυτό βοήθησε και ο Jonass(1-13) στο δεύτερο σκέλος όπου μετά την πτώση του στην πρώτη στροφή είχε και μια αλά Chad Reed επικίνδυνη πτώση σε ένα άλμα της πίστας ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Παρόλα αυτά τερμάτισε στην τέταρτη θέση του GP. Τρίτος ήταν ο Benoit Paturel(3-6) σημειώνοντας το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία. Η πτώση στην αρχή του δεύτερου σκέλους κράτησε τον Max Anstie(2-11) στην πέμπτη θέση όπως επίσης αρκετές πτώσεις ειδικά στο πρώτο σκέλος, περιόρισαν τον Valentin Guillod(10-4) στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα Leon, MX2: 1. Thomas Covington (USA, KAW), 43 2. Tim Gajser (SLO, HON), 38 p.; 3. Benoit Paturel (FRA, YAM), 36 p.; 4. Pauls Jonass (LAT, KTM), 33 p.; 5. Max Anstie (GBR, KAW), 32 p.; 6. Valentin Guillod (SUI, YAM), 29 p.; 7. Calvin Vlaanderen (NED, KTM), 29 p.; 8. Harri Kullas (FIN, HUS), 28 p.; 9. Julien Lieber (BEL, YAM), 27 p.; 10. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 27

MXGPpodium_MXGP_17_MEX_2015

Βαθμολογίες

MXGP
1. Romain Febvre (FRA, YAM), 688
2. Gautier Paulin (FRA, HON), 566
3. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 539
4. Shaun Simpson (GBR, KTM), 481
5. Maximilian Nagl (GER, HUS), 442
6. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 426
7. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 416
8. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 393
9. Todd Waters (AUS, HUS), 344
10. Clement Desalle (BEL, SUZ), 331

MX2podium_MXGP_17_MEX_2015_0

MX2
1. Tim Gajser (SLO, HON), 556
2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 538
3. Max Anstie (GBR, KAW), 506
4. Valentin Guillod (SUI, YAM), 475
5. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 467
6. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 423
7. Julien Lieber (BEL, YAM), 418
8. Jordi Tixier (FRA, KAW), 393
9. Benoit Paturel (FRA, YAM), 356
10. Petar Petrov (BUL, KAW), 304

Επόμενος αγώνας 20/9/15 Glen Helen, Η.Π.Α.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...