MXGP – Κέρδισε τον τίτλο ο T.Gajser…και τις εντυπώσεις οι Αμερικάνοι(video)

Febvre_MXGP_18_USA_2015Στον τελευταίο αγώνα ο Tim Gajser κατάφερε να πάρει τον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ΜΧ2 φέρνοντας στην Honda παγκόσμιο τίτλο μετά από πολλά χρόνια. Μέσα στην πατρίδα τους οι Αμερικάνοι απέδειξαν ότι είναι πολύ δυνατοί κερδίζοντας την ΜΧ2 με τον Jessy Nelson ενώ στην ΜΧGP ο πρωταθλητής Romain Febvre έσωσε την τιμή των Ευρωπαίων.

Κατηγορία ΜΧGP
Σπουδαίοι αγώνες έγιναν σε αυτή την κατηγορία με 35 συμμετοχές και ανάμεσα σε αυτές πολλά δυνατά ονόματα του παρελθόντος( Ben Townley), του παρόντος(Toni Cairoli) αλλά και του μέλλοντος του motocross(Marvin Musquin, Cooper Webb) να προσφέρουν δυνατό θέαμα. Τον αγώνα διεκδίκησαν οι “rookies’, με τον Cooper Webb να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με 450 για τις ανάγκες του MXoN όπου θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα, και είχε τις πρώτες του κόντρες με τον rookie και πρωταθλητή του παγκοσμίου της ΜΧGP Romain Febvre μια και θα συναντηθούν στην ΟΡΕΝ στο Ernee.

Febvre_MXGP_18_USA_2015

O R.Febvre κέρδισε και το αμερικανικό GP.

Ανάμεσα τους μπήκε ο Josh Grant που έτρεξε τον πρώτο του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ήταν ανταγωνιστικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Την τιμή των “παγκόσμιων” έσωσε ο πρωταθλητής Febvre(1-2) κερδίζοντας το πρώτο σκέλος στον τελευταίο γύρο από τον Webb ακολουθώντας σωστή στρατηγική, μαζεύοντας θέσεις από την τέταρτη θέση όπου ξεκίνησε. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι δεν ξεκίνησε μπροστά ο Γάλλος αλλά κατάφερε από την έκτη θέση να τερματίσει στην δεύτερη που ήταν αρκετή για να πάρει την νίκη στο τελευταίο GP της χρονιάς. Εντυπωσιακός ήταν στην πίστα του όπως την λέει ο Josh Grant(3-1), κερδίζοντας τον κατατακτήριο αγώνα του Σαββάτου και διεκδικώντας την νίκη και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο έμεινε από δυνάμεις ενώ οδηγούσε το σκέλος, ενώ στο δεύτερο έδειξε περισσότερο αποφασισμένος επικρατώντας άνετα και καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση του βάθρου. Η αποκάλυψη του αγώνα όμως ήταν ο Cooper Webb(2-3). Στον πρώτο του αγώνα με 450 ο Αμερικάνος τα έβαλε στα ίσα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Febvre και ανέβηκε στο βάθρο  στον πρώτο του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, παραγκωνίζοντας μεγάλα ονόματα του αγώνα. Στην τέταρτη θέση ήταν ακόμα ένας οδηγός του αμερικανικού πρωταθλήματος ο Dean Wilson(7-4) που κέρδισε την μάχη με τον πέμπτο του αγώνα Glen Coldenhoff(6-6). Την εξάδα συμπλήρωσε ο Evgeny Bobryshev(9-5) μετά από πτώση στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους και επίσης καλό αγώνα στο δεύτερο σκέλος. Στο πρωτάθλημα ο Febvre είναι από τον αγώνα του Assen o φετινός πρωταθλητής με τον Gautier Paulin να παίρνει τελικά την δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον ομόσταυλο του στην Honda HRC Bobryshev.

Αποτελέσματα Glen Helen, MXGP: 1. Romain Febvre (FRA, YAM), 47  2. Josh Grant (USA, KAW), 45 p.; 3. Cooper Webb (USA, YAM), 42 p.; 4. Dean Wilson (GBR, KTM), 32 p.; 5. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 30 p.; 6. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 28 p.; 7. Gautier Paulin (FRA, HON), 26 p.; 8. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 23 p.; 9. Tommy Searle (GBR, KTM), 20 p.; 10. Jason Anderson (USA, HUS), 18

Κατηγορία ΜΧ2
Κάτω από τα φώτα της διεκδίκησης και ανάδειξης του παγκόσμιου πρωταθλητή για την κατηγορία οι Αμερικάνοι πήραν αμπάριζα και έκλεψαν την νίκη στον αγώνα. Οι οδηγοί της Troy Lee Designs ΚΤΜ δεν είχαν αντίπαλο στην πίστα του Glen Helen. Παρά το κακό του ξεκίνημα το Σάββατο ο Jessy Nelson(1-1) είχε τα τέλεια  σκέλη την Κυριακή οδηγώντας στην πρώτη θέση όλους τους γύρους του αγώνα. Σχεδόν στον ίδιο ρυθμό και ο ομόσταυλος του Shane McElrath(3-2). οδήγησε στην δεύτερη θέση πολλούς γύρους την έχασε στο πρώτο σκέλος από τον Chris Alldredge αλλά δεν έκανε το ίδιο λάθος στο δεύτερο.

Nelson_MXGP_18_USA_2015

Πρώτη συμμετοχή και νίκη για τον Jeesy Nelson στο παγκόσμιο.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Vallentin Guillod(5-3) με κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος αλλά αρκετά καλύτερη στο δεύτερο. Βλέποντας τα πολλά προβλήματα του Pauls Jonass από το Σάββατο με μηχανικές βλάβες, ο Tim Gajser(6-4) οδήγησε με ασφάλεια στην τέταρτη θέση(αν και αυτός είχε μια μικρή πτώση) κατακτώντας τον περιπετειώδη φετινό τίτλο της ΜΧ2.  Προβλήματα και για τον φορμαρισμένο το τελευταίο διάστημα Max Anstie(8-5) με πτώση στο πρώτο σκέλος και φανερά επηρεασμένος από την ζέστη στο δεύτερο δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Την εξάδα έκλεισε ο Chris Alldredge(2-13) μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο σκέλος και άτυχη στιγμή στο δεύτερο με πτώση στον πρώτο γύρο. Πρωταθλητής στην κατηγορία αναδείχτηκε ο Tim Gajser σε ένα πρωτάθλημα όπου η πρώτη θέση άλλαξε πολλά χέρια πριν καταλήξει στον Σλοβένο. Ο Pauls Jonass βρέθηκε και αυτός κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά οι καταστροφικές του πτώσεις στους τελευταίους αγώνες του στέρησαν σταδιακά τις ελπίδες. Τρίτος στο πρωτάθλημα ο Max Anstie έχοντας κυριαρχήσει στους τελευταίους γύρους, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς που τον ανέβασαν στην κατάταξη.

Αποτελέσματα Glen Helen, MX2: 1. Jessy Nelson (USA, KTM), 50 2. Shane McElrath (USA, KTM), 42 p.; 3. Valentin Guillod (SUI, YAM), 36 p.; 4. Tim Gajser (SLO, HON), 33 p.; 5. Max Anstie (GBR, KAW), 31 p.; 6. Chris Alldredge (USA, KAW), 30 p.; 7. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 29 p.; 8. Harri Kullas (FIN, HUS), 28 p.; 9. Pauls Jonass (LAT, KTM), 26 p.; 10. Benoit Paturel (FRA, YAM), 20

2015champions_MXGP_18_USA_2015

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2015 Romain Febvre(ΜXGP), Tim Gajser(MX2).

Βαθμολογίες

ΜΧGP
1. Romain Febvre (FRA, YAM), 735
2. Gautier Paulin (FRA, HON), 592
3. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 567
4. Shaun Simpson (GBR, KTM), 481
5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 449
6. Maximilian Nagl (GER, HUS), 442
7. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 432
8. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 423
9. Todd Waters (AUS, HUS), 354
10. Clement Desalle (BEL, SUZ), 331

ΜΧ2
1. Tim Gajser (SLO, HON), 589
2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 564
3. Max Anstie (GBR, KAW), 537
4. Valentin Guillod (SUI, YAM), 511
5. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 496
6. Julien Lieber (BEL, YAM), 430
7. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 423
8. Jordi Tixier (FRA, KAW), 393
9. Benoit Paturel (FRA, YAM), 376
10. Petar Petrov (BUL, KAW), 324

Ακολουθούν video με τα στιγμιότυπα των αγώνων.

 

 

4031 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 πραγματοποιήθηκε υπό βροχή στην Πορτογαλία όπου η...