MXDN 2015 – Paulin, Musquin, Febvre όπως λέμε τρι-κό-λορ

Ξεσήκωσαν τα πλήθη οι οδηγοί της γαλλικής ομάδας κερδίζοντας και στις τρεις κατηγορίες τα προκριματικά του Σαββάτου στο 69o Motocross των Εθνών. Ο Gautier Paulin κέρδισε την MXGP, ο Marvin Musquin επικράτησε άνετα στην MX2 ενώ ο Romain Febvre δεν είχε αντίπαλο στην ΟΡΕΝ. 

Προκριματικά κατηγορίας ΜΧGP
Μετά την εκκίνηση, ο Ben Townley έφυγε μπροστά και παρά το γεγονός ότι έχει πολλά χρόνια να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο έδειξε ότι για αρκετούς γύρους μπορεί να ακολουθήσει δυνατό ρυθμό στην πρώτη θέση. Ο Ken deDycker κράτησε την δεύτερη θέση από τον Paulin που τον πίεζε αλλά στο τέλος ο Γάλλος με την βοήθεια του γαλλικού κοινού κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση στην οποία και τερμάτισε, ξεκινώντας ιδανικά την ημέρα για τους Γάλλους

Ο αρχηγός της γαλλικής ομάδας G.Paulin έδειξε τον δρόμο.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε τελικά o Townley φέρνοντας μνήμες από το Εθνών που είχε γίνει πάλι στο Ernee και είχε διαπρέψει και τότε. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Justin Barcia μετά από μάχη διαρκείας με τον Shaun Simpson που τελικά είχε μια πτώση και έμεινε ποιο πίσω. Από ελληνικής πλευράς ο Παναγιώτης Κουζής έμπλεξε σε μια πτώση στον πρώτο γύρο αλλά κατάφερε να πιάσει δυνατό ρυθμό και να τερματίσει στην τριακοστή θέση βάζοντας τα θεμέλια για την πρόκριση της ομάδας στον Β-Τελικό.

Αποτελέσματα προκριματικών ΜΧGP
1 Paulin, Gautier Honda
2 Townley, Ben Honda
3 Barcia, Justin Yamaha
4 Nagl, Maximilian Husqvarna
5 de Dycker, Ken KTM
6 Bobryshev, Evgeny Honda
7 Butron, Jose KTM
8 Bengtsson, Filip Honda
9 Waters, Todd Husqvarna
10 Ratsep, Priit Honda
30 Panagiotis Kouzis Honda

Προκριματικά κατηγορίας ΜΧ2
Το σενάριο για τους Γάλλους εξελίχθηκε ιδανικά αλλά και για το κοινό που είδε τον Musquin να οδηγεί από τον πρώτο γύρο τον αγώνα της κατηγορίας και τον Jeremy Martin να τον ακολουθεί, συνεχίζοντας τις μάχες από το αμερικανικό πρωτάθλημα που αγωνίζονται. O Musquin όμως ήταν σε άλλο επίπεδο και σύντομα κατάφερε να κάνει διαφορά και να κερδίσει τον αγώνα της ΜΧ2.

Ο M.Musquin ακολούθησε.

Ο Martin πήρε τη δεύτερη θέση με τον Jeremy Seewer να  βρίσκει νωρίς τον δρόμο για την τρίτη θέση. Ο Γιάννης Τουρατζίδης ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και μετά από αρκετές μάχες κατάφερε να φέρει την 28η θέση κάτι που σήμαινε ότι η χώρα μας είχε προκριθεί με αυτό το αποτέλεσμα στον B-Τελικό μια και προσμετρούν τα δύο καλύτερα αποτελέσματα της κάθε ομάδας.

Αποτελέσματα προκριματικών ΜΧ2
1 Musquin, Marvin KTM
2 Martin, Jeremy Yamaha
3 Seewer, Jeremy Suzuki
4 Rauchenecker, Pascal KTM
5 Lieber, Julien Yamaha
6 Zaragoza, Jorge Honda
7 Kullas, Harri Husqvarna
8 Kouwenberg, Nick Honda
9 Tomita, Toshiki Honda
10 Jacobi, Henry KTM
28 Giannis Touratzidis Yamaha

Προκριματικά κατηγορίας ΟΡΕΝ
Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα των τρικολόρ με τον παγκόσμιο πρωταθλητή της MXGP Romain Febvre να ξεκινάει στην τρίτη θέση πίσω από τον Dean Ferris και τον μεγάλο του αντίπαλο στην κατηγορία Cooper Webb να οδηγεί την κούρσα. Ο Γάλλος δεν βιάστηκε και έκανε την επίθεση του για την δεύτερη και πρώτη θέση την κατάλληλη στιγμή κερδίζοντας τελικά άνετα το σκέλος και δίνοντας την αφορμή για παραλήρημα στην κατάμεστη κερκίδα του Ernee.

…και ο R.Febvre #3 ολοκλήρωσε με αυτή την προσπέραση στον Cooper Webb #9.

Ο Webb πήρε τελικά την δεύτερη θέση ενώ ο Jeremy vanHorebeek κατάφερε τελικά να περάσει τον Glenn Coldenhoff για την τρίτη. Ο Δημήτρης Κοντολέτας δεν είχε καλό αγώνα μετά την πτώση του στον πρώτο γύρο και επέλεξε να τερματίσει με ασφάλεια τον αγώνα γνωρίζοντας ότι τα αποτελέσματα των συναθλητών του στην ελληνική ομάδα είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση.

Αποτελέσματα προκριματικών ΟΡΕΝ
1 3 Febvre, Romain Yamaha
2 9 Webb, Cooper Yamaha
3 6 Van Horebeek, Jeremy Yamaha
4 30 Coldenhoff, Glenn Suzuki
5 12 Wilson, Dean KTM
6 15 Ullrich, Dennis Suzuki
7 42 Ferris, Dean Husqvarna
8 69 Cooper, Cody Honda
9 27 Leok, Tanel Kawasaki
10 111 Schmidinger, Günter Honda
33 93 Δημήτρης Κοντολέτας, Yamaha

Motocross των Εθνών 
Σε επίπεδο χωρών η Γαλλία πήρε την πρόκριση πανηγυρικά και αύριο θα έχει την πρώτη επιλογή στην μπάρα της εκκίνησης. Οι Αμερικάνοι στάθηκαν στο ύψος τους με την δεύτερη θέση που της χάρισαν οι νεαροί της ομάδας Webb και Martin. To Βέλγιο πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση με την εντυπωσιακή εμφάνιση του deDycker που έδειξε να ανταποκρίνεται στην αντικατάσταση του Kevin Strijbos στην ομάδα αλλά και με τον Jeremy vanHorebeek να είναι σε καλή κατάσταση.  Η Ελλάδα πήρε την πρόκριση οριακά από το Πόρτο Ρίκο αφού στην ισοβαθμία επικράτησε η γαλανόλευκη ομάδα.

Κατάταξη πρόκρισης χωρών για τον Α-Τελικό
1 France
2 USA
3 Belgium
4 Germany
5 New Zealand
6 The Netherlands
7 Spain
8 Austria
9 Switzerland
10 Estonia
11 Australia
12 Great Britain
13 Sweden
14 Italy
15 Ireland
16 Denmark
17 Russia
18 Portugal
19 Latvia

Χώρες που προκρίθηκαν στον Β-Τελικό
20 Japan
21 Slovenia
22 Brazil
23 Venezuela
24 Czech Republic
25 Lithuania
26 Norway
27 Poland
28 Slovakia
29 Finland
30 Croatia
31 Ukraine
32 Greece

Χώρες που δεν προκρίθηκαν
33 Puerto Rico
34 Luxembourg
35 Morocco
36 Israel

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...