ΟΔΜΑΑ – Παίζω και Μαθαίνω Σε Δύο Τροχούς 2016

postermotocrossonlineΟ ΟΔΜΑ Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Ιωνίας διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση “Παίζω και Μαθαίνω σε Δύο Τροχούς” στον Χώρο Εκπαίδευσης του Ομίλου στο Άλσος Βέικου στις 07 Φεβρουαρίου 2016. Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν μικροί αναβάτες της μοτοσυκλέτας 4-9 ετών, αποκτώντας μοναδικές ικανότητες και εμπειρίες μέσα από τέσσερα διασκεδαστικά παιχνίδια.

Σκοπός της Εκδήλωσης
Διαθέτοντας τον μοναδικό Χώρο Εκπαίδευσης του Ομίλου μας στο Άλσος Βέικου, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Ιωνίας, θέλουμε να αναπτύξουμε την ασφαλή ενασχόληση των παιδιών με την μοτοσυκλέτα σε ασφαλές περιβάλλον δημιουργώντας γερές βάσεις για την οδική ασφάλεια των νέων οδηγών και την διάδοση του μηχανοκίνητου αθλητισμού που υπηρετεί ο Όμιλος μας. Πιστεύουμε μέσα από τα παιχνίδια τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητες που χρειάζονται στην οδήγηση της μοτοσυκλέτας και να αποκτήσουν την αντίληψη και τις εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν μελλοντικά στην οδηγική τους συμπεριφορά στους δρόμους και στους αγώνες.

11263118_10206620544250549_9006903735525074865_o

Χώρος Εκπαίδευσης
Σε ένα μοναδικό σημείο στο κέντρο της Αθήνας ο Δήμος Νέας Ιωνίας μας έχει παραχωρήσει ένα αναδασωμένο κομμάτι του Άλσους Βέικου με σκοπό να αναπτύξουμε τις δραστηριότητες μας και να προστατεύσουμε τον χώρο από παράνομες δραστηριότητες και καταστροφές που συνέβαιναν εκεί κατά το παρελθόν. Ο Όμιλος μας έχει διαμορφώσει τον χώρο για την εξέλιξη των οδηγικών ικανοτήτων των μελών μας με παρεμβάσεις που δένουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον του Άλσους. Για την εκδήλωση υπάρχει parking με άσφαλτο και χώρος(πλατεία) πάλι με άσφαλτο όπου θα είναι το επίκεντρο της εκδήλωσης. Στο τέλος των παιχνιδιών θα υπάρχει και επίδειξη trial σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο. Πλησίον του χώρου υπάρχει και καφετέρια.

2016 odmaa map

Συμμετοχές
Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να έρθουν φυσικά μόνο με τους γονείς τους έχοντας μικρή μοτοσυκλέτα(50cc, 65cc κτλ.) και εξοπλισμό αναβάτη(κράνος, μπότες, θώρακα). Δηλώσεις συμμετοχών γίνονται στο τηλέφωνο  6977347611 αλλά και την ημέρα της εκδήλωσης. Στο τέλος της ημέρας θα μοιραστούν αναμνηστικά σε όλους τους μικρούς μας φίλους.

20160122_141303

Τα Παιχνίδια
Οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν σε ομάδες και μετέπειτα όπου χρειάζεται σε γκρουπ(ένα παιδί από κάθε ομάδα) οι οποίες θα διαμορφωθούν ανάλογα με την προσέλευση. Σε κάθε παιχνίδι θα συμμετέχει ένα παιδί από κάθε ομάδα αλλά θα έχουν την ευκαιρία όλα τα παιδιά να κάνουν όλα τα παιχνίδια ανάλογα με το γκρουπ που θα συμμετέχουν. Οι ομάδες θα βαθμολογούνται, στα παιχνίδια διαγωνισμού με βαθμούς ανάλογα με την θέση(δλδ ο πρώτος παίρνει ένα βαθμό) και στα παιχνίδια ικανότητας με πόντους. Στο τέλος τις ημέρας η ομάδα που θα έχει συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς-πόντους θα είναι η νικήτρια των παιχνιδιών.

  1. Παίζω και ισορροπώ
    Σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή τα παιδιά θα πρέπει να ισορροπήσουν πάνω σε ένα ξύλινο μαδέρι και μετέπειτα να κάνουν σλάλομ σε κορύνες χωρίς να βγουν από την διαδρομή ή να ακουμπήσουν τις κορύνες ενώ δεν θα πρέπει να βάλουν τα πόδια τους στο έδαφος.  Για κάθε πόδι που θα ακουμπήσει στο έδαφος, έξοδο από την διαδρομή ή επαφή με τις κορύνες θα χρεώνεται με πόντους. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τις διαστάσεις της μοτοσυκλέτας τους εξελίσσοντας την ικανότητα τους στην ισορροπία.
  2. Τσουβαλοδρομία και μοτοσυκλέτα
    Τα παιδιά θα ξεκινήσουν ανά πέντε έχοντας περασμένο ένα τσουβάλι στα πόδια τους και θα πρέπει να διανύσουν μια απόσταση 20 μέτρων όπου εκεί θα συναντήσουν τις μοτοσυκλέτες τους και θα πρέπει να τις εκκινήσουν και να ολοκληρώσουν πέντε γύρους του χώρου εκπαίδευσης. Ανάλογα με την θέση που θα τερματίσει το κάθε παιδί θα πάρει και τους αντίστοιχους πόντους. Κάθε έξοδος από την διαδρομή χρεώνεται η ομάδα με ένα πόντο. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να κατανοήσουν τα παιδιά το ποσοστό που επηρεάζει η κούραση την οδηγική τους ικανότητα.
  3. Σκυταλοδρομία
    Στην αφετηρία τα παιδιά θα είναι χωρίς τις μοτοσυκλέτες τους, ένα από κάθε ομάδα και θα πρέπει να διανύσουν μια απόσταση 50 μέτρων τρέχοντας για να τις πάρουν. Θα τις εκκινήσουν θα κάνουν ένα γύρο του χώρου εκπαίδευσης μέχρι να συναντήσουν στην αφετηρία τον συμπαίκτη τους στην ομάδα και να του περάσουν την σκυτάλη. Ανάλογα με την θέση που θα τερματίσει η κάθε ομάδα θα πάρει και τους αντίστοιχους πόντους.  Κάθε έξοδος από την διαδρομή χρεώνεται η ομάδα με ένα πόντο. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον ανταγωνισμό και την ομαδικότητα διεκδικώντας το καλύτερο αποτέλεσμα για τους ίδιους και τους συμπαίκτες τους.
  4. Ομαδική χρονομέτρηση 
    Στο τελευταίο παιχνίδι τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν δύο χρονομετρημένους γύρους στον χώρο εκπαίδευσης με την ομάδα τους ξεκινώντας όλοι μαζί με τις μοτοσυκλέτες τους σε λειτουργία. Το χρονόμετρο θα σταματήσει όταν περάσει την γραμμή τερματισμού το τελευταίο παιδί της ομάδας. Ανάλογα με τους χρόνους θα μοιραστούν και οι αντίστοιχοι βαθμοί στις ομάδες. Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να προσπαθήσουν όλα μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα βοηθώντας τον πιο αδύναμο συμπαίκτη τους στην ομάδα να περάσει το γρηγορότερο την γραμμή του τερματισμού.

12650248_796627023782511_1823429017_n

Αναμνηστικά – Επίδειξη trial
Στο τέλος των παιχνιδιών θα ανακοινωθούν οι νικήτριες ομάδες και θα μοιραστούν αναμνηστικά από τον εκπρόσωπο του Δήμου Νέας Ιωνίας και θα ακολουθήσει σε ειδικά διαμορφωμένο τμήμα του κεντρικού χώρου, επίδειξη trial από τον Λευτέρη Καρέτσο και την παρέα του.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Είσοδος – Συμμετοχές 

Ωράριο
Ώρα προσέλευσης 9:30
Έναρξη 10:00
Ολοκλήρωση 12:00
Επίδειξη trial 12:30

Σας Περιμένουμε…

Ο Πρόεδρος του Ομίλου
Αναμουρλίδης Γεώργιος
τηλ.6977347611
email. g.anamo@yahoo.gr
postermotocrossonline
4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...