MXGP – O R.Febvre δάμασε την Ταϊλάνδη

Febvre_MXGP_2_THAI_2016_0Σε μια δύσκολη και γλιστερή πίστα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες συνεχίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2016 στην πίστα Suphan Buri της Ταϊλάνδης. Ο περσινός πρωταθλητής Romain Febvre κατάφερε να ανταποκριθεί καλύτερα από όλους με τις συνθήκες και να κερδίσει την μεγάλη κατηγορία ενώ στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings επικράτησε άνετα και στα δύο σκέλη ξεκινώντας ένα ακόμα αήττητο σερί. 

Κατηγορία MXGP
Πολλά τα παράπονα των οδηγών για τις συνθήκες της πίστας στην Ταϊλάνδη που εκφράστηκαν κυρίως από τον Ben Townley στις δηλώσεις των κατατακτήριων αγώνων του Σαββάτου. Γλιστερό τερέν με ακατάλληλο χώμα και επικίνδυνα άλματα συνέχισαν μια “γκρίνια” που υπάρχει από τους οδηγούς του παγκοσμίου για τις πίστες, από την προηγούμενη χρονιά. Σε αυτές τις συνθήκες αλλά και με την υπερβολική ζέστη με υγρασία της τροπικής Ταϊλάνδης, ο Romain Febvre(1-1) κατάφερε να βρει την νικητήρια φόρμουλα παραμένοντας ήρεμος και με ακρίβεια στην οδήγηση του στα δύο σκέλη. Στο πρώτο περίμενε τα λάθη των Ben Townley και Tim Gajser για να βρεθεί πίσω από τον πρωτοπόρο Antonio Cairoli και μετά από μια μικρή μάχη κατάφερε να του αποσπάσει την πρωτοπορία και νίκη στο σκέλος. Στο δεύτερο, έφυγε μπροστά από τον πρώτο γύρο και κανένας δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει κερδίζοντας σκέλος, αγώνα και την κορυφή της βαθμολογίας. Δεύτερος στο GP τερμάτισε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Tim Gajser που αντίθετα με τον Febvre επιβλήθηκε με την δύναμή του στην δύσκολη πίστα όμως τα λάθη των περιόρισαν στην τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος ενώ ανέκαμψε από κακή εκκίνηση στο δεύτερο τερματίζοντας στην πέμπτη θέση.

Febvre_MXGP_2_THAI_2016_0

O R.Febvre πήρε από νωρίς τα ηνία του πρωταθλήματος.

Με αποτελέσματα 5-4 και σταθερή οδήγηση ο Jeremy vanHorebbek κατάφερε να βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου ενώ ο Evgeny Bobryshev(4-7) δεν μπόρεσε να πιάσει δυνατό ρυθμό μένοντας στην τέταρτη θέση. Μετά το μικρό λάθος στο πρώτο σκέλος που του στοίχισε την πρώτη θέση ο Cairoli(2)12) έκανε ένα μεγάλο στο δεύτερο που τον έφερε στον πρώτο γύρο να προσπαθεί να βάλει μπροστά την μοτοσυκλέτα του. Ανέκαμψε στην δωδέκατη θέση για την πέμπτη θέση της ημέρας. Με ένα κακό και ένα καλό σκέλος ο Shaun Simpson(9-6) έδειξε ότι και αυτός δυσκολεύτηκε με τις συνθήκες της πίστας αλλά τουλάχιστον κατάφερε να μπει στην πρώτη εξάδα. Την ίδια τύχη δεν είχε ο Townley που μια πτώση του στο πρώτο σκέλος και ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει με σπασμένο ψυγείο. Στο δεύτερο τερμάτισε στην δεύτερη θέση πραγματοποιώντας έναν εντυπωσιακό αγώνα.

Αποτελέσματα Ταϊλάνδης MXGP: 1. Romain Febvre (FRA, YAM), 50  2. Tim Gajser (SLO, HON), 36 3. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 34  4. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 32 5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 31  6. Shaun Simpson (GBR, KTM), 27  7. Gautier Paulin (FRA, HON), 26  8. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 23 9. Ben Townley (NZL, SUZ), 22  10. Tommy Searle (GBR, KAW), 22

Κατηγορία ΜΧ2
Το δυνατό ξεκίνημα του Jeffrey Herlings(1-1) για το 2016 συνεχίστηκε και στην Ταϊλάνδη, κερδίζοντας ακόμα δύο σκέλη στην κατηγορία που παραλίγο να έρθουν με μεγάλο κόστος αφού γλίτωσε στο δεύτερο σκέλος μια πτώση που θα μπορούσε να έχει τερματίσει την φετινή του πορεία όπως την τερμάτισε στην περίπτωση του Dylan Ferrandis που τραυματίστηκε το Σάββατο και είναι ακόμα άγνωστη η κατάσταση του. Το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του πέτυχε ο Jeremy Seewer(2-2) ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με καλές εκκινήσεις και σωστή στρατηγική.

Herlings_MXGP_2_THAI_2016

“Το πάθημα δεν έγινε μάθημα αλλά τώρα ξέρω τι να κάνω” δήλωσε ο J.Herlings μετά την νίκη του, για την παρολίγον πτώση του.

Πολλές και διαφορετικές μάχες έδωσε ο Alexandr Tonkov(2-4) για να ανέβει στο τέταρτο βάθρο της καριέρας του κερδίζοντας κυρίως τον τέταρτο του αγώνα Benoit Paturel(4-6) που τον ζόρισε και στα δύο σκέλη. Η τρομακτική πτώση του Pauls Jonass(9-5) λίγο μετά την εκκίνηση δεν του άφησε περιθώρια για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση της ημέρας αν και στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα πήγαν αρκετά καλύτερα για αυτόν. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Vsevolod Brylyakov(7-9) κάνοντας ένα σταθερό αγώνα και στα δύο σκέλη.

Αποτελέσματα Ταϊλάνδης MX2:1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50  2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 40  3. Aleksandr Tonkov (RUS, YAM), 40  4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 33  5. Pauls Jonass (LAT, KTM), 28  6. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW), 26  7. Petar Petrov (BUL, KAW), 26  8. Alvin Östlund (SWE, YAM), 24  9. Max Anstie (GBR, HUS), 22  10. Samuele Bernardini (ITA, TM), 22

Βαθμολογίες

MXGP
1. Romain Febvre (FRA, YAM), 92
2. Tim Gajser (SLO, HON), 86
3. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 74
4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 68
5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 64
6. Shaun Simpson (GBR, KTM), 57
7. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 48
8. Tommy Searle (GBR, KAW), 47
9. Maximilian Nagl (GER, HUS), 44
10. Ben Townley (NZL, SUZ), 42

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 100
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 74
3. Aleksandr Tonkov (RUS, YAM), 70
4. Pauls Jonass (LAT, KTM), 68
5. Petar Petrov (BUL, KAW), 56
6. Samuele Bernardini (ITA, TM), 47
7. Benoit Paturel (FRA, YAM), 46
8. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 44
9. Brent Van doninck (BEL, YAM), 44
10. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW), 38

Επόμενος αγώνας 28/03/16 Valkenswaard Ολλανδία.

4033 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σας ευχόμαστε καλές πασχαλινές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλους!