MXGP – T.Gajser και J.Herlings ξανά νικητές!

Gajser_MXGP_6_LV_2016Επιστροφή σε ευρωπαϊκό έδαφος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2016 και την πίστα Kegums της Λετονίας για τον έκτο γύρο του θεσμού όπου μετά από συναρπαστικούς αγώνες Tim Gajser και Jeffrey Herlings έφυγαν ξανά νικητές. Στην μεγάλη κατηγορία ο Σλοβένος έκανε μια εμφάνιση πρωταθλητή κερδίζοντας μετά από προβλήματα ενώ στην MX2 o Ολλανδός παρέμεινε αήττητος παραδίδοντας σεμινάρια οδήγησης.

Κατηγορία MXGP
Ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ2 και “rookie” της φετινής σεζόν της μεγάλης κατηγορίας Tim Gajser(1-4) εντυπωσίασε για ακόμα έναν αγώνα κερδίζοντας με χαρακτηριστικό τρόπο. Στο πρώτο σκέλος παρά την μέτρια εκκίνηση του κατάφερε να βρεθεί γρήγορα πίσω αλλά και να περάσει στην συνέχεια τον πρωτοπόρο του αγώνα Antonio Cairoli κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο το σκέλος. Το ίδιο ήθελε να κάνει και στο δεύτερο όμως είχε μια άσχημη πτώση μαζί με τον Max Nagl μένοντας αρκετά πίσω. Όμως ο Σλοβένος δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε στον τελευταίο γύρο να περάσει στην τέταρτη θέση, μια κίνηση που του έδωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν για να κερδίσει το GP. Αν και η νίκη στην Λετονία δεν του έδωσε την πρωτοπορία στην βαθμολογία, ο Gajser είναι έναν βαθμό πίσω από τον Romain Febvre έχοντας όμως κατακτήσει τους τέσσερις από τους έξι φετινούς αγώνες.

Gajser_MXGP_6_LV_2016

Στο δεύτερο σκέλος ο T.Gajser έδειξε πόσο θέλει τον φετινό τίτλο.

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έκανε ο Cairoli(3-2) οδηγώντας τα δύο σκέλη για αρκετούς γύρους και τερματίζοντας μέσα στην πρώτη τριάδα και στα δύο για την δεύτερη θέση του συνόλου. Μικτά συνaiσθήματα για την απόδοση του περσινού πρωταθλητή Febvre(5-1) στην Λετονία. Μέτρια εκκίνηση και μια πτώση κράτησαν τον Γάλλο πίσω στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έφυγε καλά από την αρχή και έκανε την κατάλληλη στιγμή την κίνηση του στον Cairoli για να κερδίσει το σκέλος και να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Δυνατή εμφάνιση και στα δύο σκέλη πραγματοποίησε ο Jeremy vanHorebeek(4-3) κρατώντας πίσω του τον ομόσταυλο του Febvre στο πρώτο σκέλος και παρέμεινε στην πρώτη τριάδα μέχρι το τέλος στο δεύτερο για την τέταρτη θέση της ημέρας. Άτυχος ο Nagl(2-5) μετά την πτώση του Gajser που έπεσε μπροστά του αναγκάζοντας τον να πέσει και αυτός και έτσι έχασε το βάθρο την στιγμή που σχεδόν το είχε σίγουρο. Άτυχο αλλά και  ηρωικό  GP για τον Evgeny Bobryshev(9-6) που είχε τον πρώτο χρόνο στα χρονομετρημένα του Σαββάτου αλλά μια πτώση στον προκριματικό αγώνα  της ίδιας μέρας ανάγκασε τον Ρώσο να αγωνιστεί τραυματίας. Παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα Kegums MXGP: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 43  2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 42  3. Romain Febvre (FRA, YAM), 41  4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 38  5. Maximilian Nagl (GER, HUS), 38  6. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 27 7. Christophe Charlier (FRA, HUS), 26  8. Ben Townley (NZL, SUZ), 22  9. Shaun Simpson (GBR, KTM), 21  10. Milko Potisek (FRA, YAM), 20

Κατηγορία ΜΧ2
Με τον ίδιο ρυθμό που ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Jeffrey Herlings συνέχισε και στην Λετονία κερδίζοντας άνετα και με μεγάλη διαφορά και τα δύο σκέλη του αγώνα, μεγαλώνοντας κι άλλο την βαθμολογική του διαφορά παραμένοντας φέτος αήττητος. Επιτέλους, αγώνας χωρίς προβλήματα για τον Max Anstie(2-2) που κέρδισε αργά στο πρώτο σκέλος και νωρίς στο δεύτερο την μάχη της δεύτερης θέσης, ανεβαίνοντας έτσι στην δεύτερη θέση του συνόλου. Στην τρίτη θέση μετά από καλές εκκινήσεις και δίνοντας την μάχη της πρώτης τριάδας τερμάτισε ο Jeremy Seewer(4-3) συνεχίζοντας την έντονη παρουσία του φέτος στο βάθρο.

HerlingsSat_MXGP_6_LV_2016

Παρά τις νίκες με μεγάλη διαφορά ο J.Herlings έχει(όπως δήλωσε) αντίπαλο τον εαυτό του και προσπαθεί να γίνεται καλύτερος σε κάθε αγώνα.

Μια καλή και μια κακή εκκίνηση έφερε κοντά και μακριά από το βάθρο τον Petar Petrov(6-4) που δεν το έβαλε κάτω και στα δύο σκέλη, καταλαμβάνοντας άξια την τέταρτη θέση της ημέρας. Επιστροφή μετά τον τραυματισμό του στην αρχή της χρονιάς είχαμε για τον Dylan Ferrandis(5-6). Έδωσε πολλές μάχες και στο δεύτερο σκέλος ανέκαμψε εντυπωσιακά από την πτώση του στην πρώτη στροφή για να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Δίνοντας πολλές μάχες και στα δύο σκέλη αλλά και με άτυχες στιγμές ο Benoit Paturel(9-5) συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα μπροστά από τον τοπικό ήρωα Pauls Jonass(2-13) που από το άγχος του έκανε ένα μεγάλο λάθος στο δεύτερο σκέλος χάνοντας τις ελπίδες του για βάθρο.

Αποτελέσματα Kegums MX2: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50 2. Max Anstie (GBR, HUS), 44 ; 3. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 38 4. Petar Petrov (BUL, KAW), 33 5. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 31 6. Benoit Paturel (FRA, YAM), 28  7. Pauls Jonass (LAT, KTM), 27 8. Brian Bogers (NED, KTM), 25 9. Brent Van doninck (BEL, YAM), 24  10. Calvin Vlaanderen (NED, KTM), 22

Βαθμολογίες

ΜΧGP
1. Romain Febvre (FRA, YAM), 260
2. Tim Gajser (SLO, HON), 259
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 213
4. Maximilian Nagl (GER, HUS), 203
5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 200
6. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 197
7. Shaun Simpson (GBR, KTM), 143
8. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 142
9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 121
10. Valentin Guillod (SUI, YAM), 116

ΜΧ2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 300
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 230
3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 193
4. Petar Petrov (BUL, KAW), 165
5. Aleksandr Tonkov (RUS, YAM), 163
6. Benoit Paturel (FRA, YAM), 154
7. Samuele Bernardini (ITA, TM), 133
8. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW), 132
9. Max Anstie (GBR, HUS), 126
10. Alvin Östlund (SWE, YAM), 110

Επόμενος αγώνας 08/05/16 Teutschenthal Γερμανία.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...