Red Bull X-Fighters – Έρχεται το ένα και μοναδικό του 2016 στην Μαδρίτη

maxresdefaultΤο φετινό Red Bull X-Fighters, έχοντας μόνο ένα event, εγγυάται πως οι δώδεκα κορυφαίοι αναβάτες θα παλέψουν για «όλα ή τίποτα» στη 15η επέτειο του διαγωνισμού στη Μαδρίτη. Οι δέκα αναβάτες και οι δύο “Novilleros” – δυο νέα ταλέντα που πήραν μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους, ο ένας με τις ψήφους των fans κι άλλος από την επιτροπή του αγώνα – αναμένεται να φτάσουν στα όρια των ικανοτήτων τους και να παρουσιάσουν νέα tricks για να εντυπωσιάσουν τους πέντε κριτές που είναι πρώην ήρωες του αθλήματος, για να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να κερδίσουν το Red Bull X-Fighters 2016.

Τη μεγαλύτερη πίεση έχει ο Tom Pagès (FRA). «Το σίγουρο είναι ότι αισθάνομαι ταυτόχρονα πίεση και έξαψη καθώς ο κόσμος στη Μαδρίτη με περιμένει! Θέλω να κερδίσω για τέταρτη φορά. Η πίεση που νιώθω είναι θετική, είναι καταπληκτικό.» Ο νικητής των τριών προηγούμενων event στη Μαδρίτη μόλις πρόσφατα αποκάλυψε ένα νέο συναρπαστικό trick, το Front Flair, συγκλονίζοντας τους ανταγωνιστές του με ένα frontflip που περιλάμβανε περιστροφή 180 μοιρών από ένα quarterpipe. Μόλις κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό για το Best Quarterpipe των X Games, κάτι που δείχνει την κυριαρχία του σε αυτό το είδος ράμπας. Αν καταφέρει να βγάλει όλα τα απίστευτα tricks του στα runs του, θα είναι δύσκολο να τον νικήσουν.

Red-Bull-X-Fighters-Spain-History-02

Αλλά το ρίσκο που ενυπάρχει στα trick αυτού του είδους είναι μεγάλο καθώς είναι πολύ δύσκολα στο χειρισμό τους. Ο νυν πρωταθλητής του Red Bull X-Fighters, Clinton Moore (AUS) εξηγεί: «Ένα καθαρό run από τον Tom είναι το αποκορύφωμα του FMX. Είναι σε άλλο επίπεδο από όλους τους άλλους. Το μόνο του μειονέκτημα απέναντι στους άλλους αναβάτες είναι πως τα tricks του Tom είναι πολύ δύσκολα για να εκτελούνται πάντα με καλή προσγείωση. Νομίζω πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να τον νικήσεις προς το παρόν.»

O Γάλλος θα επιχειρήσει να ξεπεράσει το σερί των τριών νικών του στο φετινό Red Bull X-Fighters, στο «Σπίτι του FMX», την Plaza de Toros de Las Ventas στη Μαδρίτη. Αλλά αναμένει πολύ πίεση από τους ανταγωνιστές του στη 15η επέτειο του διασημότερου FMX event του κόσμου. To νέο αγωνιστικό format θα είναι ακόμα μια πρόκληση για τον Pagès να πετύχει ένα ρεκόρ με τέσσερις σερί νίκες στην Ισπανική αρένα ταυρομαχιών.

MA_LIFE_JM_0014
Στην περσινή σεζόν, ο Moore βρήκε το κλειδί για την επιτυχία του ελέγχοντας τα μεγάλα tricks που διαθέτει, που περιλαμβάνουν πολλά body varials, στα οποία το σώμα περιστρέφεται πλήρως πάνω ή δίπλα από τη μοτοσυκλέτα ενώ βρίσκεται στον αέρα. «Την προηγούμενη σεζόν, είχα πραγματικά εστιάσει σε αυτά που ήθελα να κάνω. Ήμουν εκεί για να μαζέψω τα κομμάτια αν οποιοσδήποτε άλλος έκανε κάποιο λάθος, αλλά υποθέτω το κλειδί ήταν η συνέπεια στα μεγάλα tricks. Τα body varials δεν είναι συνεπή tricks, αλλά με κάποιο τρόπο πέρσι τα κατάφερα», εξηγεί ο Moore για τη στρατηγική του. Όμως το παιχνίδι εκ του ασφαλούς ίσως δεν είναι καλή στρατηγική για να κερδίσει φέτος στη Las Ventas, και μια νίκη στη Μαδρίτη θα ήταν για τον Αυστραλό ένα όνειρο που πραγματοποιείται: «Είναι σίγουρα ένας στόχος ζωής! Το θέλω πολύ, αλλά την ίδια στιγμή δεν θέλω να βάλω τέτοια πίεση στον εαυτό μου. Νομίζω πως θα το κρατήσω σαν ένα όνειρο που θέλω να πραγματοποιηθεί, αν ποτέ γίνει.»

Ο πρώην πρωταθλητής του Red Bull X-Fighters World Tour, Josh Sheehan (AUS), είναι ο μόνος αναβάτης στον κόσμο που βγάζει συνεχώς Double Backflips και αποτελεί μια σίγουρη απειλή για τον Pagès και τον Moore. Απέδειξε μόλις πρόσφατα την εξαιρετική του φόρμα νικώντας τον Pagès και τον Moore στο X Games Freestyle Motocross διαγωνισμό στο Austin του Τέξας, και πήρε την πρώτη θέση στο βάθρο, αλλά και τον Rob Adelberg, ακόμα έναν νικητή σε events Red Bull X-Fighters και αγωνιζόμενο στη Μαδρίτη. Ο Sheehan παρουσίασε επίσης ένα νέο trick προσθέτοντας το Heelclicker στο σήμα κατατεθέν του Double Backflip αλλά δεν το έχει εκτελέσει ακόμα σε freestyle διαγωνισμό.

maxresdefault

Αυτοί οι τέσσερις δεν είναι οι μόνοι αναβάτες που είναι ικανοί να κερδίσουν στην Plaze de Toros de Las Ventas. Δεν γίνεται να παραβλέψει κανείς τους πρώην πρωταθλητές, Levi Sherwood (NZL) και τον τοπικό ήρωα Dany Torres (ESP), και οι δύο εκ των οποίων έχουν παρουσιάσει νέα tricks στις προπονήσεις τους πρόσφατα. Οι νικητές προηγούμενων events Red Bull X-Fighters, Adam Jones (USA) και Taka Higashino (JPN) αλλά και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές FMX, Maikel Melero (ESP) και David Rinaldo (FRA) είναι επίσης έτοιμοι να ανέβουν στο βάθρο και διψούν για τη νίκη. Αυτοί οι καταξιωμένοι αναβάτες θα έχουν μαζί τους στο event δύο Novilleros, τον Sebastian Westberg (FIN) και τον Tom Robinson (AUS), που πήραν την ψήφο συμμετοχής στον διαγωνισμό από τους fans και την επιτροπή του Red Bull X-Fighters. O αθλητικός διευθυντής του Red Bull X-Fighters, Tes Sewell, είναι πεπεισμένος πως τα δύο νέα ταλέντα θα τα πάνε καλά: «Αυτοί οι δύο Novilleros δεν είναι τελείως πρωτάρηδες και είχαν εμπειρία από demos και μικρότερα event στο παρελθόν. Αλλά ανεξαρτήτως αν είσαι πρωτάρης ή τόσο έμπειρος όσο ο Tom Pagès, η Las Ventas είναι μια εξαιρετικά επιβλητική τοποθεσία. Οι Ισπανοί fans είναι απίστευτα παθιασμένοι, η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρική και κάθε αναβάτης σε αυτά τα pits έχει άγχος. Ο Tom και ο Sebastian πρέπει απλά να επικεντρωθούν στο να περάσουν καλά και να απολαύσουν την κάθε στιγμή της εμπειρίας αυτής.»

Κριτές θα είναι πρώην αναβάτες
Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός και απαιτεί πραγματικούς ειδικούς για να βαθμολογήσουν τα runs των αναβατών. Για τη 15η επέτειο, πέντε θρύλοι του Red Bull X-Fighters θα αναλάβουν το ρόλο των κριτών. Οι πρώην νικητές Red Bull X-Fighters events Ronnie Renner (USA), Edgar Torronteras (ESP) και Todd Potter (USA) μαζί με τους πρώην αγωνιζόμενους Alexey Kolesnikov (RUS) και Alvaro Dal Farra (ITA), θα αποφασίζουν ποιος αναβάτης θα προκρίνεται στον επόμενο γύρο του διαγωνισμού.

Δες το live!
Γίνε ένας από τους 20.000 ενθουσιώδης fans στην Plaza de Toros de Las Ventas στη Μαδρίτη… ή δες το live. Το Red Bull X-fighters Μαδρίτης θα μεταδοθεί live στο redbullxfighters.com και το Red Bull TV στις 24 Ιουνίου. Το Red Bull TV είναι διαθέσιμο σε τηλεοράσεις με σύνδεση στο internet, κονσόλες gaming, κινητά τηλέφωνα και άλλα. Για πλήρη λίστα υποστηριζόμενων συσκευών, πήγαινε στο about.redbull.tv

Δημοσιογραφικό υλικό που θα διατεθεί:
22 Ιουνίου: Δελτίο τύπου, τοποθεσία, φωτογραφίες προπόνησης και lifestyle
23 Ιουνίου: Ημέρα 1η – φωτογραφίες προκριματικού, δηλώσεις και αποτελέσματα
24 Ιουνίου: Clip με το νικητήριο run, clip με τις καλύτερες στιγμές, ready-to-air news & country selects, δελτίο τύπου με αποτελέσματα και φωτογραφίες
25 Ιουνίου: Event recap clip

Χρήσιμα links:
Website: redbullxfighters.com  | Facebook: facebook.com/RedBullXFighters | Twitter: @xfighters | Instagram: @redbullxfighters | #REDBULLXFIGHTERS

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...