WMX – Η Livia Lancelot Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για το 2016(video)

14184540_1283108498379774_4985282788487889499_nTo Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών 2016 ολοκληρώθηκε στην πίστα του του Assen όπου η  Livia Lancelot κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη φορά στην καριέρα της. H Γαλλίδα δεν είχε εύκολο έργο καθώς η μία της νίκη στο πρωτάθλημα και η κατάκτηση μόλις τεσσάρων σκελών είναι ενδεικτικό της δυσκολίας που ανταγωνισμού. 

Η Livia Lancelot κατέκτησε τον φετινό τίτλο ερχόμενη από μια μεγάλη απογοήτευση πέρσι που ενώ οδηγούσε την κούρσα του πρωταθλήματος, στο GP της Τσεχίας είχε μια εγκατάλειψη από μηχανική βλάβη τελειώνοντας ουσιαστικά εκεί τις ελπίδες της για τον τίτλο.

Lancelot7_MXGP_16_NL_2016

Φέτος έκανε σωστή διαχείριση του πρωταθλήματος και παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε πολλούς αγώνες κατάφερε να πάρει τον τίτλο. Ήταν μια δικαίωση για την ίδια και την μεγάλη προσπάθεια της στο πρωτάθλημα σε μια ομάδα που η ίδια φροντίζει για τα πάντα, από τους χορηγούς μέχρι τους μηχανικούς και τους ανθρώπους που την πλαισιώνουν.

VdVen_MXGP_16_NL_2016

H Nancy Van De Ven έχασε τον τίτλο σε ένα σκέλος, όπως τον είχε χάσει η Lancelot πέρσι.

Στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος η Nancy Van De Ven είχε λίγο ή πολύ την περσινή χρονιά της Lancelot, με μια εγκατάλειψη στο ιταλικό GP που της στοίχισε πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Οι τέσσερις νίκες σε σκέλη και η κατάκτηση δύο  GP δείχνουν ότι άξιζε ακόμα και την πρώτη θέση στην βαθμολογία όμως η Lancelot φέτος ήταν η πιο ουσιαστική και δίκαια πήρε τον τίτλο.

Duncan_MXGP_16_NL_2016

Οι περισσότερες νίκες αλλά και η ταχύτητα της Courtney Duncan δεν ήταν αρκετά για να της δώσουν τον φετινό τίτλο. Του χρόνου όμως θα είναι το μεγάλο φαβορί.

H Larissa Pepenmeier τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με αρκετές επισκέψεις στο βάθρο αλλά και με προβλήματα με εγκαταλείψεις. Η περσινή πρωταθλήτρια Kiara Fontanesi έπεσε στην τέταρτη θέση κυρίως λόγω ατυχιών αλλά και πιθανότατα λόγω αλλαγής μοτοσυκλέτας από την Yamaha με την οποία είχε κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα σερί, στην Honda με την οποία έδειξε ότι δεν προσαρμόστηκε εύκολα.

Fontanesi_MXGP_16_NL_2016

Η Kiara Fontanesi με τα περισσότερα πρωταθλήματα(τέσσερα σερί) φέτος δεν ήταν ανταγωνιστική.

Ένα από τα φαβορί για τον φετινό τίτλο αλλά και για τους επόμενους ήταν η Νεοζηλανδή Courtney Duncan η οποία ξεκίνησε δυνατά την χρονιά όμως στην Γερμανία είχε πτώση με τραυματισμό χάνοντας δύο GP και πέντε σκέλη. Επέστρεψε όμως κερδίζοντας τους δύο τελευταίους αγώνες σε Ελβετία και Ολλανδία, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, κερδίζοντας συνολικά τρία GP και πέντε σκέλη, περισσότερα από κάθε άλλη γυναίκα φέτος.

Ακολουθεί video με την φετινή πρωταθλήτρια Livia Lancelot.

4026 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...