Έτοιμη η ομάδα της Monster Energy Honda για το Dakar του 2017

teamhrc17_team_action_mch_18930Ακόμα πιο δυνατά θα μπει στον φετινό αγώνα του Rally Dakar η ομάδα της Honda εγκαινιάζοντας παράλληλα και την νέα της μεγάλη συνεργασία με το ενεργειακό πότο Monster Energy. Η Honda επανήλθε σταδιακά στους αγώνες Rally το 2013 και χρόνο με τον χρόνο μαζεύει πολύτιμη εμπειρία για να βρεθεί και πάλι στην κορυφή του συγκεκριμένου αγώνα. 

H Honda εμφανίστηκε στους αγώνες Rally και τον θρυλικό αγώνα του Dakar το 1981 τερματίζοντας την έκτη θέση, όμως την επόμενη χρονιά κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση με οδηγό τον νικητή των δύο πρώτων διοργανώσεων του Dakar,  Cyril Neveu. Τα επόμενα τρία χρόνια η Honda τερμάτισε 2η, 3η και 5η για να επανέλθει πανηγυρικά το 1986 και να σαρώσει το βάθρο με νικητή πάλι τον Neveu. Η κυριαρχία της ιαπωνικής εταιρείας στο Dakar συνεχίστηκε μέχρι και την απεμπλοκή της το 1989 κερδίζοντας συνολικά πέντε αγώνες του Dakar.

e3193db6-1b9c-455a-9341-30e723b26375

Μετά από 24 χρόνια η Honda επανήλθε στους αγώνες Rally το 2013,  με αναβάτες τους Helder Rodrigues,  Javier Pizzolito και Johnny Campbell καταφέρνοντας από την πρώτη χρονιά να έχει όλους τους οδηγούς της στον τερματισμό με δύο από αυτούς στην πρώτη δεκάδα.

Το 2017 τέσσερα χρόνια μετά, με αρχηγό τον John Barreda η ομάδα έχει συλλέξει πολύτιμη εμπειρία και είναι έτοιμη να σπάσει την κυριαρχία της ΚΤΜ στον αγώνα του Dakar. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Barreda, έχει γίνει μεγάλη δουλειά ολόκληρο τον χρόνο, στην προετοιμασία της υποστήριξης της ομάδας στον αγώνα και πιστεύει ότι οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες για να χτυπήσουν την πρώτη θέση.

teamhrc17_benavides_ambiance_mch_19260-2

Ο Γενικός Διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Honda Tetsuhiro Kuwata υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας της Honda HRC με το ενεργειακό ποτό Monster Energy, και την χαρακτήρισε ως μια συνεργασία που θα δυναμώσει την ομάδα στην προσπάθεια της για την κατάκτηση του φετινού Rally Dakar.

teamhrc17_team_ambiance_mch_7143-2

Ομάδα Monster Energy Honda Rally Team 2017
Joan Barreda
Paulo Goncalves
Kevin Benavides
Michael Metge
Ricky Brabec

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...